Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.11.2015, 13:19   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mağduriyet ve sosyal ilkeler

MAĞDURİYET VE SOSYAL İLKELER


Sosyal devlet hemen hemen tüm ilkeleri ile bitirildi, yerine sadaka kültürü denilen canı istediği zaman, istediği kadar veren, verildiği kadarı ile yaşanılan bir sistem geldi. Oysa bizim yöremizde söylenen "elden gelen öğün olmaz, olsada zamanında bulunmaz" sözü ne kadar yerinde ve cuk oturmuş bir sözdür. Bu sözden haraketle anayasamızda amir hüküm olan sosyal devlet ilkesi sağlıktan, eğitime, yaşlıdan gençlere her konuda insana yaraşır bir yaşam biçiminin oluşması, oluşumun hiç değilse eşit şekilde halka yansıması, idarede olanlar tarafından eşitliğin ve hakkaniyetin sağlanması, verilebilmesi temel ilkemizdir. Dünya üzerinde gelişmiş olan tüm sosyal devletler sosyal olarak verilmesi gerekenleri en iyi şekilde planlayarak halkına sunmakta, eksiksiz olarak sunulan imkanlar ile kimse mağdur vatandaş durumunda kalmamaktadır.


Türkiye'ye bakıldığında asgari ücret 1300 mü 1500 mü olsun tartışmaları ve siyasi çıkarlar için oy malzemesi olması utanç vericidir.
Halkın büyük bir bölümü sadaka kültürüne bağımlı kılındığından, verilen kömür ve gıda kolisi yardımına bağımlı kalmış, siyaseten oylar böyle alınarak halk mağdur duruma düşürülmüştür.

İşçi memur yetersiz maaş ile çalıştığından alınan maaşların büyük bölümü kira elektrik su, doğalgaz faturasına gitmektedir. Mağduriyet diz boyu!
Emekli dilenmez dilencidir aldığı uç kuruş para Türkiye standartlarında fenni olarak başını sokacağı bir evin aylık kira bedeli bile değildir.

Esnaf siftahsız açıp kapadığı dükanında iki olan çalıştırdığının haftalığını ödeyemez durumda olduğu için çalışanının münavebe yani bir hafta biri bir hafta birini çalıştırır duruma düşürülmüş, peşin vergi katma değer dükkan kirası derken rafta terekte olan sermayeyi yiyerek bitirmiştir.. Türkiye'de 13 yılda milyonlarca küçük esnaf kepenk kapatarak maliyeden çıkış almıştır.


İşçi mağdur, esnaf mağdur, işveren mağdur, memur mağdur, Türkiye mağdurlar ülkesi durumundadır.. Mağdur olmayanlar kim? Ballı kaymaklı ihale alan yandaş müteahhitler, yandaş işverenler 13 yılda paraya ve mala gark edilen sonradan görmüş yeşil sermaye sahibi dinbazlar!

Kadınları söylememe yazmama gerek var mı? Kafalarına sardırılan yarım metre çaput, bedenlerine doladıkları hâki, şimdilerde kapkara güya tesettür ile kapalı gibi görünmelerine rağmen beyinleri dahil dımdızlak çıplak ve mağdur!


18/11/2015
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ilkeler, mağduriyet, sosyal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.