Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.12.2015, 14:55   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İktidar Otoriter İse...

İKTİDAR OTORİTERSE....
Demokrasilerde seçme seçilme, temsili delegasyon, temsilin önemli organı parlamenter meclisleri var ve parti liderlerinin sultasında olmaksızın çalışıyorsa, demokrasi adına sorun yok demektir..

Güçler dengesi birbirlerinin görev alanlarını sınırlayıcı, kendi görev alanı içinde içinde telakki ederek buyurganlığını güçler üzerinde taraflı hale getiriyorsa, devlet hayatı ve toplumun temel yaşamı için çok önemli sorunlar var demektir! Bu durumda demokrasi değerleri budanmış, arzu edilen millet adına görev yapma anlayışı yerini kişiler adına görev yapmaya endekslemiş olur ki, devlet ve toplum yaşamı adına idareye kaygılı yaklaşımların yanında güvensizliklerin oluşması, halkın her konuda güven bunalımı yaşamasına neden olur..


Eğer yasama, yürütme, yargı, güçler ayrılığı olarak anayasada var ve çalışıyorsa, devletin temel nizamı olan kurum ve kuruluşlar kendi hiyerarşik düzeni içinde işliyorsa sorunlar azalmış, demokrasi ufak tefek kusur ve işleyiş hatalarına karşın sağlıklı çalışıyor demektir. Günümüz Türkiye'si son 10 yılında aranır olan durum budur!!..

Ülkede başbakanlık koltuğunda oturan şahsiyet demeç veriyor;

“hangi düşüncede, fikirde, mezhepte, etnik kökende olursa olsun herhangi bir devlet görevlisi eğer adalet terazisinden şaşarsa doğrudan bize geleceksiniz...” Diyor..

Doğrudan niçin size gidilsin? Eğer ülke kuruluş felsefesinde olduğu gibi, anayasasında yazdığı gibi, hukukun üstün olduğu bir sistem ise, zat-ı devletlerinin mensubu olduğu parti tarafından hukuk iğdiş edilmemiş ise, adalet düzeni içinde olan kürsü hâkimleri, sizler eliyle yandaşlaştırılıp, politize edilmemişse, halk doğrudan size geleceğine yargıya gider! Ve dahi yargı içinde açmazlar baş gösterirse hukukun üstün olduğu düzen içinde o açmazlarda yine yargı eliyle düzene konur, var sa sıkıntı halledilir.

Yapılan kamu oyu yoklamalarında, daima TSK ve yargı en güvenilir kurum olarak gösterilir idi, övünç kaynağı görülürdü. Bu gün yapılan kamu oyu yoklamalarında halkın gerek TSK'ya gerekse yargıya güveni azalmış ve hatta düşünür yazar çizer taifesi nezdinde itbarları çok aşağı seviyelere inmiştir.

Modern devletlerin en önemli görevlerinin başında insan hak ve hürriyetlerini korumak, düşünce özgürlüğünü kıstlamadan yaygın hale getirmek her platformda düşüncelerin özgürce yaşanmasını sağlamak, haber alma hakkı denilen hak, kısıtsız ve yasaksız olarak gereği gibi yapılması gerekirken son 10 yıldır Türkiye, olmayan hakları kendi yargı düzeni içinde bulamadığından AB ve AİHM de arar olmuştur!...

Demokrasinin kusursuz işlemesi adına acaba oy veren insanlar olarak bizim kusurlarımız yok mu? En büyük kusurumuz eğitim yoksunluğu içinde oluşumuz değil mi? Acaba aydını cahili, kaç vatandaş oy verdiği partinin seçim bildirgesini okumuştur? (istisnalar kuralı bozmaz.)

Ülkemiz Türkiye çok uzun zamandan beri kendini sağcı, mukaddesatcı, dinci olduğunu söyleyenlerin oluşturduğu partiler ile yönetiliyor. Bu partiler ki, içlerinden çoğu ülkenin kuruluş felsefesi ve kuralları olan Cumhuriyet ve ilkelerini statüko, ilkeleri savunan ulusalcıları statükocu olarak nitelediler, demokrasiyi işlerine geldiğinde inilecek binilecek araç saydılar, hukukun üstünlüğünden şikayetle, hukuk elimizi kolumuzu bağlıyor dediler, mahkeme kararlarını yok saydılar.
Son 10 yıldır hukuk üstünlüğünü, otoriter idare hukukuna endekslediler AKP ve üstünler hukuku yarattılar.

Ülke olarak altına imza attığımız AB normları, uyacağımızı vaat ettiğimiz AİHM kararları dahi, Türkiye'de idare otoriterleştikçe görmezden geliniyor uygulama alanı bulamıyor, otoriter olmak yaratılış fıtratında olan, kibrinden burnunun ucunu göremeyen, her eleştiriyi idarelerine darbe sayan insanların güya idare ettiği Türkiye, AİHM kararlarını uygulamakta güçlük çekiyor..

Türkiye'de adaleti bulamayanlar, iç hukukun tükenmesi ile adaleti AİHM de arayanların sayesinde bakınız Türkiye aleyhine hangi kararlar alınmış... 2013 yılında toplam 8 milyon 233 bin, 2014 yılında 99 milyon 849 bin avro Türkiye tazminat ödemeye mâhkum olmuş.

2013 yılında Türkiye'nin uygulaması gereken 1728 karar var. Bunların 188 i yapısal ihlaller. 2014 yılında uygulanması gereken ama uygulanmayan 1500 karar var. 108 i yapısal ihlal,


AİHM kararlarının uygulanmasını denetleyen bakanlar komitesinde takipte olan karar gurup başlıkları;
İnternet erişimi ki, 2014 yılında Türkiye hükümranlarının çıkardığı 5651 sayılı internet yasaında yapılan değişiklikleri, düşünce özgürlüğü adına endişe kaynağı sayıyor..

Polisin düşünce özgürlüğü adına yapılan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde devlet terörü estirircesine göstericilere orantısız güç kullanması adına uygulanması gereken 45 karar, kötü muamele şiddet ve darp, bunların izalesi için alınmış olan 108 uygulanmayan karar!

İfade özgürlüğünü, devlet büyüklerine karşı işlenmiş suç bütünü kabul edenlerin, eleştiri ve yanlış yapılanlara getirilen yorumları hakaret telakki edenlerin AİHM'in, aldığı 111 adet karara uymaması..
Komiteler Türkiye'den bilgi istiyor verilmiyor, alınmış olan kararları uygulamıyor ama AB'ye giriş için kapıda bekliyor, birde koftiden bir haber ile 2016 yılında vizesiz AB ülkelerine seyahat diye insanları aldatıyorlar

Türkiye'de idare otoriterleşir, uygulamaları faşizan uygulamaları aratmaz, hadleri ve görevleri olmadığı halde ülkenin temel ilkelerini yok var sayar, bir çoğunu uygulamaz, bir çoğunu görmezden gelir ise, fiilen rejim değişmiştir diyerek ülkede oldu bitti yaratmaya çalışanlar, otoriter olduklarınıda ilan etmiş olurlar!

Tüm olup bitenlere alkış tutanlar sayesinde galiba seyirci kalmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor.


11.12.2015
Mustafa AKTEN

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.12.2015, 20:57   #2
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Iktidar otoriter ise...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mustafa Akten Mesajı göster
2013 yılında toplam 8 milyon 233 bin, 2014 yılında 99 milyon 849 bin avro Türkiye tazminat ödemeye mâhkum olmuş.
Tüm olup bitenlere alkış tutanlar sayesinde galiba seyirci kalmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor.
Kaleminize sağlık Mustafa Bey,
Ben asıl üzen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen tazminat mahkumiyetlerinin, (yanlış ve demokrasi karşıtı uygulamalar yapan) Otoriter İktidardan değil, devletin (bizlerin) vergisi ile ödenmesi.
Ödeme kendi ceplerinden olamdıkça da, demokrasi dışı uygulamalarla (tazminat ödemeye mahkum edileceğimizi bile bile) Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri'ne dava taşınmasına yol açıyorlar.
En yakın örnek olarak da;
Kanaltürk-Bugün Tv ve bağlı kuruluşların kayyuma devri (yayın akıının değiştirilerek) rayting ve ekonomik kayba uğramasına yol açılması, bu da yemezmiş gibi bu kanalların kablolu yayın paketlerinden ve Türksat uydularından çıkarılarak , ulaşılmasının engellenmesidir.
Hiç şüphesiz bu TV kanalları da, Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'ne gidecek ve ödeecek tazminatlarda bizim vergilerimizden olacaktır.
Olup bitene seyirci kalıp alkış tutanlar da, (kesinlikle) çar çur edilen paranın kendi paraları olduğunun ayırdına varmayacaklardır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.2015, 01:02   #3
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İktidar Otoriter İse...

Çorbada biraz da tuzumuz olsun misali,biraz bir şeyler karalayalım konu hakkında!

Konuyu ikiye ayırmak daha doğru gibi geliyor bana:

1) İlerlemiş ülkeler

2)İlerlemekte ama halen çağın gerisinde kalmış ülkeler!

Birincisinde hükümetler otoriter olmazlar zira oradaki halklar yaptıkları seçimle buna mahal vermezler.

Esas ikincisinde olay çok karmaşıktır.Aslında bu ikincisini de ikiye ayırmak lazım:

a)Din eksenli ve devamlı diktatörlüklerle yönetile gelmiş toplumlar ki,burada yapılacak çok bir şey yoktur ,ancak zaman ve evrimleşme çözebilir bu durumu

b)Bizim gibi demokrasi/din arası bocalayan ülkeler?İşte bu noktada olay çok önemlidir.Buradaki otoriter Yapı'nın neye hizmet ettiği önemli.Eğer halkı eğitmekse sorun ve belli bir döneme kadar sürecekse,bence sorun yok.Ama ;olayı gerisin geri götürecek bir otoraiter yapı varsa;orada durup ,endişelenmek lazım.

Bu meyanda şu hususu da es geçmemek lazım.Atatürk devrimleri yaparken;doğal olarak o zamanki eğitim düzeyi hiç olmayan halk'a rağmen yapmış ve bazı şeyleri oturtma babında mecburen otoriter davranmıştır ki,buna mecburdu.

Otoriterliği tek başına değerlendirmek yerine ülke şartlarına göre de düşünülmesi kanaatindeyim...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.2015, 12:36   #4
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İktidar Otoriter İse...

Sn.Mediter
Sn.Aristo
Sn.Cem 1907

İktidar otoriterse başlıklı yazıyı, insan hakları günü münasebetiyle acizane yazmıştım. Aslında vurgulamak istediğim ise, kendilerini demokrat sayan ancak asla demokrat olamayan, hegemonyalarının sürmesi adına her gün biraz daha insan hak ve hürriyetlerini görmezden gelen, ihlâl eden, bunları yapabilme adına demokratlıktan ve demokrasi nimetlerinden uzak kalan, her hakkın kendileri için olduğunu var sayanların ne kadar otoriteye sığındıklarını vurgulamak içindi.

Başlıkta Nick'lerini zikrettiğim değerli paylaşımcı arakadaşların, değerli fikirleri ve değerli yorumları ile katkı verdiği yazı, aslında evrensel insan hakları dediğimiz haklardan asla vazgeçmeyeceğimizin bir vurgusudur. 72 yıllık ömür içinde çok yakından takip ettiğim gerçek manada demokrat, gerçek manada devlet adamı yanında koftiden güya devlet adamlarıda gördüm.

Yazı altında belki elimizden gelen bir şey olmuyor diyerek bir acziyet belirtisi göstermiş gibi olmama rağmen, hak ve hürriyetler adına ölünceye dek şahsım olarak mücadeleden vazgeçmeyeceğim, her platformda aktivist olacağımın sözünü verir, değerli yorumları ile yazıya renk katan arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlarım..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.2015, 14:07   #5
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İktidar Otoriter İse...

Yüreğinize sağlık @Mustafa Akten


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
iktidar, otoriter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.