Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.01.2016, 12:25   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dini Muhafazakârlık Nedir?

Dini Muhafazakârlık Nedir?
Şahsi anlayışıma göre dini muhafazakârlık feodal yapı, totaliter idari rejimler ile uyumlu, dini gelenek, dini veri ve kanıtların sosyal hayat ve gündelik yaşam içinde var olmasına arzulu, idari düzen içinde din kurallarının geçerli olması ile din, devlet işlerinin harman edilerek beraber yürütülmesini isteyen laiklik karşıtı bir anlayış!

Modernleşme, yenilikçi ve aydınlık akımlara kuşku ile bakan, kendi dinini ve sosyal yaşam anlayışını devlet düzeni içinde görmek isteyen anlayış dini muhafazakârlık! Ve diğer siyasi ve dini akımlara, mezhep ve tarikatlara kapalı olan bir anlayış dini muhafazakârlık! Türkiye’de dini muhafazakârlık ve dini taassubun oyunları emperyalist güçler ile işbirlikçi oluşları, bu anlayışın temsilcisi olanları siyasi iktidar olarak devlet katmanlarına ve kadrolarına taşımıştır.


Son seçimlerde aldıkları tartışmalı ve şaibeli % 50 oyların sahiplerini Türkiye’nin gerçek sahipleri sanacak kadar bölücü ve ayrımcı bir zihniyet dini muhafazakârlık! Türkiye’deki dini muhafazakârlık ve temsilcilerine! Bu anlayışın karşıtı olan modernite, aydınlanmacı ve bilimden, irfandan yana olan ideolojilerin en makbulü olan Atatürkçülük bu anlayış akımına karşı adeta Atatürk ve ilkelerini koruma adına savaş veriyor…

Muhafazakârlık neyi muhafaza etmeye çalışmakla ilgili görülüp anlamlandırılsa da, genelde dini softalığın ve taassup içinde olunan bir takım kabul görmez anlayış ve yaşam biçiminin muhafazasına dönük olarak algılandığından, kendilerini muhafazakâr olarak takdim edenlerin özellikle din ve devlet sarmalını beraberinde yürütmeye çalışmak isleyenlerin zaten demokrat olmadıkları biliniyor.. AKP’nin tepeden tırnağa zihniyetlerine bakıldığında bu realite açıkça görülmektedir.


Dini muhafazakârlığın bir gerisi dini taassup, ötesi yobazlık, daha ötesi gericiliktir.

Dini taassup o kadar ileri safhaya varmış ki Türkiye’de şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında oturan şahsiyetin yönetiminde tüm basının, sosyal medyanın tüm yayın politikalarının geleneksel aile yapısına uydurulmasına ilişkin bir dizi uygulamalar başlayacakmış! Geleneksel Türk aile yapısından kasıt anladıkları şekle toplumu dönüşmek!

Taassup denilen illetin gericiliği, yobazlığı, kabul görmez karanlık düşünceleri körü körüne savunan bir anlayış olduğunu da burada vurgulamak gerek.

AKP zihniyeti, onun yöneticileri, yöneticilerinin fikren tabi olduğu Cumhuriyet ilanından günümüze çeşitli isimler halinde günümüze dek gelen Atatürk ve Cumhuriyeti düşmanlığı ilkesi savaşında hiç ödün vermeden ve her yolu deneyerek, halkın ûlvi, dini, ve hatta milli duygularını istismar ederek, tevil ederek yozlaştırarak oya tahvil etmiş, bu gün son 14 yıldır Cumhuriyetinde devletinde kadrolarında işgâlci olarak oturmaktadırlar. Sorarsanız milli irade diyorlar, ileri demokrasi diyorlar.

Dini taassup ve muhafazakârlık içinde olanların hiç demokrat olduklarını tarih yazıyor mu? 14 yıldır devlet kadrolarında egemen olanların bir 2023 yılı hedefleri ve sevdaları var.. Bu tarihe kadar, anayasa ve kanunlar değişmiş olacak, tek adamlı başkanlık! Adına ister başkanlık, ister sultanlık deyiniz, kim bilir belki halifelik veya hilafette diyebilenler olur, tek adamlığın sultasında, dönüşmüş dönüştürülmüş dini anlayışlarına uygun bir toplum ve adı muhtemelen Türkiyeli olarak adlandırılacak vatandaş ile devletin ismide belki de Tayyibistana dönüşecektir.

Dini muhafazakârlığın, yanında dini taassupun literatür de ve günümüz deyimlerinde isimlerinin fanatizm ve bağnazlık olarak telaffuz edildiğini, koyusu olanlara yine literatürde fundamentalist dendiğini, bir anlamda köktendinci, bir anlamda radikal dinci dendiğini biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, ilkeleri, Atatürk devrimleri bu kelimelerin ifade ettiği anlayışın insanları ile savaş vermektedir.

26.01.2016 - Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.2016, 13:25   #2
Çevrimdışı
ChopperTT
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dini Muhafazakârlık Nedir?

Mükemmel bir yazı olmuş.

Ee bir de tabii gerçekler de var.
Cahil toplumların en tehlikeli silahı demokrasidir.
__________________
" I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character. "

Martin L. King Jr.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ChopperTT'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.2016, 01:57   #3
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dini Muhafazakârlık Nedir?

Katılıyorum Aristo..
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.2016, 10:38   #4
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dini Muhafazakârlık Nedir?

@Aristo Cumhuriyeti hiç bir göç yıkamaz seçimlerdeki aldıkları oy oranı ölçü olamaz Türk milleti yeri zamanı geldiğinde sahip çıkmasını bilir.
.%15 taban oyu var hepsi bu..

Güzel anlamlı yazı okudum kalemine sağlık teşekkürler @Mustafa bey..
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.01.2016, 11:35   #5
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dini Muhafazakârlık Nedir?

Bilimsel olarak yapilan arastirmalarda gorulmus ki kalabaliklar belirsizlik donemlerinde en iyi bildikleri ve daha once denedikleri markalara yonelmisler. Yani belirsizlik ortami kalabaliklari rahatsiz edip daha bildikleri seylere yoneltiyor. 7 Haziran secimlerinden Kasim secimlerine kadar gecen zamani bir dusunun; bombalar patladi, bir cok olay cikti vs. kisaca kitlelere belirsizlik yasatildi, sonuc ise ortada...
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dini, muhafazakârlik, muhafazakârlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.