Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.04.2016, 11:32   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Hürriyet Nedir?

HÜRRİYET NEDİR?
Bir hürriyet tarifi ile başlayarak, hürriyet denilen, içi boş olmayan insan yaşamında aş, ekmek, su, hava kadar elzem olan bir yaşam biçiminden söz edelim hürriyet!! Hürriyet dendiğinde birine veya birilerine biat etmeden bağımsız, en kötü koşullarda dahi hürriyeti engelleyici baskılara, yıldırmalara, ezalara, cefalara, cezalara boyun eğmeden yaşama, baskılardan bunalıp teslimiyetçi olmama durumunun kendisidir hürriyet!
*Eğer idamesini istediğiniz milli manevi ülküleriniz, idealleriniz, ilkeleriniz varsa ihtiyacınız olan hürriyettir!
*Eğer sulandırıldığına inandığınız milli manevi değerleriniz varsa doğru olanların devamı için mücadele, mücadele için ihtiyacınız olan hürriyettir!
Eğer mal, mülk edinme, eleştirme, okuma, okunacakların sınırsız kotasız, konuşacakların kişilik haklarına zarar vermeden eleştiri mahiyetinde kotasız, sınırsız, icazetsiz olmasını isterseniz ihtiyacınız olan hürriyettir!

Hürriyetler şüphesiz sınırsız değildir.. İnsan yaşamını belirleyen kurallar içinde, günümüz deyimi ile medeni kanunlar çerçevesinde birinin hürriyetinin başlayıp bittiği yerde, bir başkasının hürriyetinin başlayacağı, kanunlarla tanzim edilmese dahi, eski deyimle “adab-ı muaşeret”, günümüz deyimi ile görgü kuralları ile pekişmiş toplum yaşamlarına girmiştir.

Kişiden kişiye, toplumdan topluma yapılan hakaretler kişilik hakları ihlâlidir.. Sürekli hakaretlere maruz kalanlar ise, idareci ise konumunu, dilini, uygulamalarını, düzeyli, düzenli ve dürüst, yasalara uygun hale getirmek zorundadır..
İstisnai hal ve hareketlerden dolayı hakaret almak başkadır, toplumun gözü önünde olup, eleştiri sınırları aşılarak tatmin olma duygusu ile hakaretlere maruz kalmak başkadır.. İdari konumda olanlar, idare edilenlere kendisini eleştirdikleri için hakaret etme hürriyetini bulamazlar…

İnsan yaşamında, seçerken, seçilirken, eş, iş, konut, mekan, çevre, sosyal çevre seçerken inanılan bir takım değer yargılarına göre hareket edilir.. Bireysel değer yargıları yanında toplumun değer yargılarının varlığı hürriyetler adına asla göz ardı edilmez. Edilirse anarşi ve toplum yaşamında hürriyet yerine kaos yaşanır..


Hür ve hürriyet içinde yaşayan toplum bireyleri, idari olarak belirlenmiş katı ve faşizan, otoriter, totaliter uygulama ve yönetim tarzına daima hürriyetler adına haklı olarak karşı çıkar, haklı olarak bireysel ve toplumsal tepki koyarlar.. Önemli olan gelişmiş, medeni, aydınlığa yüzü dönük toplumlarda bu algıyı yaratmak kolaydır da, kaderci anlayışı kendine yaşam felsefesi yapan toplum bireylerine anlatmanın zorluğudur. Tıpkı Türkiye ve adına İslam ülkeleri denilen insanlara hürriyetin fazileti ve güzelliğinin anlatılamadığındaki zorluklar gibi…!!



29.04.2016
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hürriyet, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.