Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.07.2016, 18:12   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Darbeye Bizim Pencereden Baktım..

DARBEYE BİZİM PENCEREDEN BAKTIM




Bir defa bizim ilkelerimizde darbe sivil kurum ve kuruluşlardan ve hatta yetkileri ile yetinmeyen, başkanlık hayali ile yanıp tutuşandan gelsin, isterse silahlı kişi ve kurumlardan gelsin darbenin her türüne karşıyız.. Demokrat olanların darbe savunuculuğu yaptığı görülmez ancak, “istisnalar kaideyi bozmaz”


Son olaylar vatana ihanet algısı, yanında 3 m2 lik odalarda ağırlaştırılmış müebbet HAPİS veya yanında ÖLÜM cezasını gündeme getirdi.. Ölüm cezaları ha demeyle hemen olacak şeyler değil.. Bunun AB si BM leri AİHM gibi bu işlere direk müdahil olacaklar var.. Şu an idarede olanların zaten savaş suçlusu olarak yargılanmaları olası, kaldı ki yarın çok şeylere gebe!! Bu gün idarede olanlar yarın potansiyel vatana ihanet suçlusu olmayacağını kim kestirebilir!!


Bir kez daha yinelemek gerekirse, silahlı silahsız darbenin her türüne karşıyız. Yolumuz Cumhuriyet, demokrasi, hürriyet, evrensel insan hakları lâik devlet!!! Ünüter yapı, anayasanın başlangıç girişinde tarifini bulan, ilk dört madde ile şekillendirilmiş, pek tabii doğal ve kaçınılmaz olarak Atatürk ilkeleridir..


Darbenin siviline askerine, silahlısına silahsızına hayır dedik!! Ancak minareden sâlâ okutarak meydanlara partili militan çağırmak neyin nesi??? Hak hukuk, demokrasi ve insanlık için meydanlara çıkanlara orantısız güç kullanıp bir çok genci öldürenler, meydanları demokrasi havarilerine yasak edip, gazlarla, coplarla, panzerli sular ile dağıtanlar bu gün demokrasi adına militanlarına nöbet tutturarak gövde gösterisi yapıyorlar, birde tembih mesajları var ki, akıllı telefonlara ulaşıp aman meydanları boş bırakma deniyor sâlâ’nın ardı arkası kesilmiyor..


Sıkıntılı saatleri yaşayanlar, can havliyle demokrasi havarisi kesildiler.. Ülkede yaşanan son olaylar dâhil sorumlusu irtica odağı olmakla mâhkûm AKP ve idarecileridir... Fethullah Gülen militanları yargının, polisin, öğretmenin, doktorun hemşirenin ve TSK’nın içine bir günde girmedi.. Paralel diyorlar.. Paralel tek taraflı olmaz, bir tarafı AKP ve hükümeti, diğer tarafı Fethullah Gülen tarikatı! Sorumlusu ise ne istedilerse verdik diyen ve hıyanet içinde olanlardır..


Silahlı silahsız her çeşit darbeyi reddederken, hukuk tanımadan, demokrasi bizim için araç diyenlerin demokrasi söylemine ne kadar inanılır?


Türkiye “de 14 yıldır bu kadar olan bitenden sorumlu olanlar ve düne kadar ne istediler ise verdik diyenlerden, sorumluluk duygusu ile hareket edip, yaşananların bir bölümünde bizimde kusurumuz var deyip istifa eden biri oldu mu???


Toplum bünyesinden önce Fethullah Gülen virüsünü, sonra AKP virüsünü temizlemedikçe, DİNCİLERİN, din simsarlarının defteri dürülmedikçe, devlet katmanlarında bir teki kalmayıncaya kadar temizlenmedikçe Türkiye biraz daha çeker gibi geliyor…
22.07.2016
Mustafa AKTEN

__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.07.2016, 18:43   #2
Çevrimdışı
Silahşör
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Darbeye bizim pencereden baktım..

Ölüm cezasının getirilmesi darbecilerin idam edileceği anlamını taşımaz , suçlar işlendikleri süreç içerisinde karşılığı olan cezalar ile karşılık bulur.

Ha ! bir yolunu bulup ileriye dönük işletilirse bu cezalardan ergenekon, balyoz dan yargılanıp ceza alanlarda etkilenebilir.

Dikkat etmek gerekir.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Silahşör'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.07.2016, 23:34   #3
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Darbeye bizim pencereden baktım..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Silahşör Mesajı göster
Ölüm cezasının getirilmesi darbecilerin idam edileceği anlamını taşımaz , suçlar işlendikleri süreç içerisinde karşılığı olan cezalar ile karşılık bulur.

Ha ! bir yolunu bulup ileriye dönük işletilirse bu cezalardan ergenekon, balyoz dan yargılanıp ceza alanlarda etkilenebilir.

Dikkat etmek gerekir.
Kanunen yasalar geriye dönük işletilemezler, bu ceza ancak yasalaştıktan sonraki mahkumiyetlerde işletilebilir, kaldı ki idamın kaldırılması konusunda pek çok uluslararası anlaşmanın altına imza atmış durumdayız buna rağmen bu yasa çıkartılır ve geriye işletilirse şeriatla yönetilen Arap ülkelerinden farkımız kalmaz, hızla yalnızlaşır, medeni dünyadan kopar ve bütün sorunların üzerine yepyeni ve çok daha büyük bir sorun eklemiş oluruz.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baktim, baktım, bizim, darbeye, pencereden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.