Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.08.2016, 12:15   #1
Çevrimdýþý
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Yaþam

YAÞAM


Yaþam ne kadar kýsa, yaþayanlar, yaþamý arzu ettikleri gibi yaþayamayanlar hepsi yaþam içinde kývranýp duruyor.. Nereye kadar? Yaþam son buluncaya kadar!! Ezalar, cefalar, sefalar hepsi yaþamýn içinde kimi yaþandý, kimi yaþanýyor, kimisi yaþanacak.. Ýnananlar için yazgý, bir adýyla kader, bir baþka adýyla alýn yazýsý!


Yaþamdan çok þey bekleyenler, daha yolun baþýnda yaþamý tanzim etme adýna gelecek için planlar yapmaya baþlar, planlar biraz ebeveynlerin, biraz deðer verilen büyüklerin irþadlarý, iknalarý, ikazlarý ile olur. Okuldu, askerlikti, iþti, yaþamý idame ettirecek kazanýlan para idi, yaþam alanýnda seçilecek sosyal çevre idi, yaþanýlacak mekan edinme idi derken, sýra gönül iþlerine gelir ki, seç seçebilirsen, önünde flört etmeye hazýr namzetler içinden flört edeceklerin, bunlarýn içinden hayat arkadaþýn olmaya namzetlerin seçimi, birinde karar kýlma, söz, niþan düðün derken kendini “iyi günde kötü günde, hastalýkta saðlýkta, varlýkta yoklukta yanýnda olmaya vaadi ile nikah denilen tapu, tapunun senedi olan evlilik cüzdaný ile karar kýldýðýnýn yanýnda bulur insan kendini..”.



Belki hayatýn en zor evresi bundan sonra baþlayacak....


Bir düþünür demiþ ki ..Dalýndan kopan yapraðýn akýbetini rüzgar tayin eder.. dalýndan kopmamalý insan iyi tutunmalý


Öyle bir tutunmalý ki geriye döndüðünde keþkeleri olmamalý yaþadýðý her þeyin bir anlamý olduðunu bilerek yaþamalý insan denilen muhteþem varlýk!!! Muhteþem dedik ama neye göre muhteþem? Ölçüsü kýstasý var mý? Bilen yok..


Halk içinde biraz mütedeyyin, biraz halim salim, biraz tevekkül içinde olan ve bir hýrka bir lokmayý yaradana þükrederek ananlarýn, baþkalarýnýn hakkýna hukukuna gözü gibi bakýp koruyanlarýn yüzü suyu hörmetine hâla dünya dengelerinin yerli yerinde olduðuna inananlarýn varlýðý, belki mensubu olduklarý ülke ve toplum düzenini ayakta tutuyordur.. Bu fasýlda olanlar kendilerine bahþedilmiþ aklý, sahip olduklarý vicdaný, insanlýk erdem ve þerefini Rahmani yolda kullananlardýr..


Öbür tarafta akli ferasetlerinin tümünü saf, mütedeyyin, baþkasýnýn hak ve hukukunu gözetip koruyanlarý avlamakla, onlarý kandýrmakla geçinenler akýllarýný þeytani yolda kullananlardýr.


Bunlarýn içinde politikacý, idareci geçinenler vardýr yapar yapar sonra döner kandýrýldýk, aldatýldýk der sonra Tanrý ve millet bizi affetsin der ama kendisi kandýrmaya, halkýn ulvi, dini, milli, manevi duygularýný sömürerek haramdan bina, haramdan servet yapmaya, yakýnlarýnýnda yapmasýna aracýlýk ederler..


Böyle yapanlar, Karacaahmet mezarlýðý yanýndaki yolu çokca kullanýr, duvarýndaki her canlý ölümü tadacaktýr yazýsýný okumasýna raðmen, bildiðinden bir parmak geri kalmaz..


Bey hey gafil, be hey kendini beðenmiþ gurur ve kibir abidesi senden önce Hitler’mi gitmedi? Markoslarmý gitmedi? Mussolinimi gitmedi?
Kimler geldi kimler geçti hepsi gittiler þimdi orada inandýklarý Tanrý ile baþbaþalar..
Biz istiyoruz ki, hani þu saflarý, mütedeyyinleri, bir lokma bir hýrkaya razý olmuþ tevekkül içinde olanlarý, öbür tarafta Tanrý’larýnýn eline býrakmadan hukuk devleti olanlar hukuk içinde yargýlansýnlar cezalarý þehirlerin meydanýnda suni yapýlmýþ gövdelerine yafta olarak asýlsýn, Halk oh be dünya varmýþ dünyada hukuk varmýþ desin...
Dünya ve yaþamý çok uzun var sayanlar inanýn yaþam çok kýsa baþlangýç giriþinde azýcýk belirttik.. Biraz kendinize gelin benliðinize dönün halký aldatmaktan vaz geçin...

16.08.2016
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
yaåžam, yaþam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 07:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.