Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.11.2016, 14:32   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Uyarı Üstüne Uyarı!

UYARI ÜSTÜNE UYARI!

İçeriden ve dışarıdan çeşitli kuruluş, kişi, devlet adamı, hatta ülke başkanları ve başbakanları tarafından yapılan uyarıların hiç biri, basın hürriyeti, fikir ve düşünce hürriyeti adına yapılan uyarıların hiç biri, Türkiye gündeminde ve idaresinde olanların nezdinde yerini bulmuyor.. Demokrasi ve insan hakları adına yapılan yanlış uygulamaların düzeltilmesi, hukuksuzluktan vazgeçilmesi adına yapılan çağrı ikaz ve uyarılar yerini bulmuyor! Yapılan uyarılara, eyyy ABD, eyyy Irak, eyyy Almanya, eyyy Suriye, eyyy AB, eyyy AP’su başlığı ile efelenmeler, keza içeride çeşitli platformlara, onların temsilcilerine kafa tutmalar meydan okumalar, diplomasi nezaketi ile bağdaşmayan ifadeler! Tüm bu çağrıları yapanların nazarında yavaş yavaş yapılan uyarılar yerini öfkeye dönüşen tavır ve davranışlara bırakıyor. Uyarı, öfke ve hiddete dönüşen tavırlar mensubu vatandaşı olduğumuz Türkiye aleyhine işlemeye başlıyor.. Ve bu öfkenin emareleri dış basında, dış söylemlerde kendini göstermeye başladı bile.

Şair boşuna söylememiş,”Nas ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.”

Türk ulusu adına, ailemiz ve çocuklarımız adına, gelecek adına bu ülkenin bir ferdi olarak korkuyoruz.. Niçin? Şairin dediği gibi, uyarı faslı bitip, uyarı yapanların kötek faslı başlarsa Türk ulusu ne yapacaktır? kötek faslını dışardan başlatanlarla, kendini, yetkisini, hukuku, demokrasiyi bilmeyen birilerinin egolarını tatmin adına sebep olacağı ülkeler arası savaşamı gireceğiz?

Atatürk diyor ki; savaş meşru zeminde olursa gereklidir, bunun dışında birilerinin egosu adına girilecek savaş cinayettir.. Milli ve önemi hiç bir zaman kaybolmayan Atatürk önerisi; “Yurtta sulh, Cihanda sulh.”

Çok az sayıdaki medyadan aklı başında basiret sahibi yazar çizer düşünür 15 yıldan beri haykırarak, özetle şunları söylüyor;

*Türk Ulusu içindeki insanlar kökenleri, ırkları, inançları ile bölündüler ayrıştılar birbirlerine düşman edildiler.

*Tek adamlık ve başkanlık hayali uğruna, muhalif olan herkesi susturma sindirme adına muhalif sesleri, özgür basını, fikir ve düşünce hürriyetini, ifade özgürlüğünü susturma çökertme adına hukuk tanımadılar, kanun tanımadılar.

*Hak, hukuk, hukukun üstünlüğü, adalet, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü bu gün hemen hemen yok gibi.

*Yargı bağımsızlığı ortadan kalkmış, dün parelelin öbür ucunda olan yargı, bu gün paralelin AKP kanadına transfer edilmiş durumda, Türk Ulusu adına karar verme merciinde olan hâkim ve savcılar, C.başkanı ve hükümet adına karar verir olmuşlardır.

*İktidardan ve partilerinden yana olmayana adeta yaşam hakkı tanınmamaktadır, çalışmak, kazanmak, var ise bir mesleği icra etmek için AKP hükümetinin belirlediği normlara uygunluk gerekiyor. Başka türlü yaşamı, geçimi, bakmakla mukellef oldukları insanların nafakasını kazanmak mümkün olmuyor..

*Darbe dediler, muhalif muafık herkes karşı çıktı, seçimle gelen seçimle gitsin dendi, sadece bu konuda hükümet’den yana herkes tavır aldı, ama bunu bile sulandırdılar, muhalifleri, Gazetecileri, hatta parlamenterleri tutukladılar.. Kurunun yanında yaşı, yaşın yanında kuruyu beraber yaktılar.

Evet ülkede ne C.başkanının, ne başbakanın, ne bakanların, ne milletvekillerinin nede sade vatandaşın suç işleme özgürlüğü gibi bir özgürlüğü yoktur olmamalıdır.

Özetle 15 yıldan beri yukarıda ifade etmeye çalıştığım konu başlıklarını, partiler, sözcüleri muhalif basın olarak bilinen basın ve kalemleri ha bire yazıyor çiziyor, STK’larının korkmayan yönetimleri uyarı üstüne uyarı yapıyor, anlatmaya çalıyor ama sadece okuyan yazan, akli melekelerini rahmani yolda kullananlar anlıyor dinliyor.

Hâlâ olayların vahametini AKP’ye oydaş olmuş, yandaş olmuş, militan olmuşlara bir türlü anlatmanın yolu bulunamıyor.. 15 yıldan beri bu yolu bulamayanlar, o oydaşların ayağına, evine, iş yerine gidip onların anlayacağı şekilde anlatamayanlardır.

06.11.2016
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.11.2016, 17:26   #2
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Uyarı Üstüne Uyarı!

Kötek çarelerin en iyisi bence...
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
uyari, uyarı, üstüne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.