Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.11.2016, 14:00   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Savaş

SAVAŞ

Dünyanın belli bölgelerinde süren savaşlar var. Bu savaşların adı psikolojik, kültürel, ekonomik, militarist ve NÜKLEER savaşlar olarak katagörize edilebilir. Klasik savaşların, iman gücü ile süngü ve asker çoğunluğuna dayalı yapıldığı devirler artık çok gerilerde kaldı.

Günümüzde insansız hava araçlarının hem istihbaratta hem bombalama ve imhada kullanıldığı, karada savaşanların mutlak galibiyete ulaşması için hava gücünün insanlı insansız uçaklarının ne kadar önem arz ettiği günümüzde yaşanan bölge savaşlarının varlığından bilinmektedir. "Atatürk öngörüsü ve basireti burada bir kez daha kendini gösteriyor ve istikbâl göklerdedir sözünün önemi bir kez daha anlaşılmış oluyor."

TSK'nın hava gücünün ne hale getirildiğini, uçaklarda uçacak pilot bırakılmadığını bu vesile ile buradan ifade etmek gerekir.

Dünyaya hükmetmek isteyen sömürgeci güçlerin himayesinde, desteğinde asimetrik savaş= terör savaşları sürmektedir. Sömürgeci olup terör ihraç eden ülkelerin, terörü bilerek bilmeyerek ithal etmiş olan ülkelerin içlerindeki din, mezhep, ırk farlılıklarını, kültür ve yaşam farlılıklarını körükleyip, ülke içindeki insanları bu şekliyle bölmeye çalışıp silahlandırdığı, vuruşturduğu, savaştırdığı, bunların olabilmesi için ülkelerdeki, fiyatı birbirinden farklı olan işbirlikçi idarelerin fiyatı ödenerek planlara dahil edilmesi ile terör denilen bela ülkelerin başına musallat edilmektedir. Savaşın bir boyutu bu!

Ekonomik açıdan birbirleri ile grift hale gelmiş gibi görünen dünya ülkeleri bir taraftan ithalat ihracat dengesi ihsas eylemeye çalışırken öbür yandan ekonomik savaşı elden bırakmıyor.. İhraç mamulleri olan her konudaki üretimlerine bağımlılık sağlarken, ülke içlerinde ihraç kalemlerine rakip olacak yerli ürünlerin üretilmesine mani olmaya çalışırken, benzerleri üretilse bile ham maddesinin kendilerinden alınmasını sağlayarak ekonomik savaş sürüyor... Savaşın bir boyutu da bu.

Kültür savaşı dediğimiz bir savaş var ki, sineması, modası, yaşam biçimi gibi gösterilen kabul görmez eğlence biçimleri, bağımlılık arz eden maddelerin bağımlılığının yagınlaşmasını sağlamak için üstü kapalı empoze filmleri, sanat adına, sanat istismar edilerek sanat gösterileri ile istismar edilen kültürler ve erozyonu. Savaşın bir boyutuda bu! Bunlarda başarı sağlayamayacağını anlayanlar kitle imha silahlarına sarılmaktan, nükleer silahlara başvurmaktan imtina etmiyor.

Sömürü düzeninden yana olan emperyalist güçler, öyle yollara başvuruyor ki, dünya, dünyanın kuruluşu BM'ler seyrediyor... Zerrey-i miskal kadar haz etmediğim bir şahsiyet var.."Belki hayatı boyunca söylediği tek doğru cümle ve benim yürekten katıldığım cümle! Dünya 5 ten büyüktür!"

Tüm dünya her tür savaşta kendinden büyük gördüğü işte bu 5'e teslim olmuştur. Modern savaş denilen savaşın her türünü silahlı silahsız bu 5'li yapar. Sayıları 1,6 milyar olarak tespit edilen adı Müslüman olan insanlar, inandıkları İslam adına birbirini boğazlar, bir araya gelip, huzur ve mutluluk adına kendi ülke vatandaşlarına imkan sağlamazlar, bunuda bu 5'li yapar.

Modern savaş denilen savaşlar, bu 5'li denilen devletlerin hegemonyasına karşı çıkıp onları normal bir BM üyesi devlet haline getirmedikçe asimetrik savaşlar dahil savaşın her türü özellikle ortadoğuda sürmeye devam edecektir.


14.11.2016

Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
savaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.