Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.12.2016, 17:15   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Terör Örgütleri

TERÖR ÖRGÜTLERİ
Haklıda olsa hiç bir istem, olması, uygulanması istenen bir husus terör üzerinden meşrulaştırılamaz, haklıda olsa hiç bir istem, terörü meşru kılamaz..

Şu anda Türkiye ve Ortadoğu dahil dünyanın bir çok bölgesinde farklı amaçlar ile ellerindeki 5-6 milyar dolar para ile dünyaya kök söktüren, varlığını sürdürdükleri ülkelerin idari, mali ve sosyal yapılarına onulmaz yaralar açan acımasız örgütler..TERÖR ÖRGÜTLERİ!
Gelir kaynaklarını çoğu kez silah üreten ülkelerin merkezi yönetimleri sağlıyor.. Keza petrol üreten ülkelerin dini, ırki, ve yönetimsel açıdan hegemonyalarını sürdürebilmesi adına el altından yaptıkları yardımlar, katkılar oluşturuyor..

Burada bir terör tarifi yapalım terör nedir? Terörist kime denir? Tüm insanlığın en acımasız düşmanı olan terör ve terörist;
Siyasal, sosyal, dinsel, iktisadi, idari, ayrılıkçı, ırkçı doktrinler adına odaklandıkları, kabul gördükleri, kendince doğrularını hedeflerine ulaştırmak adına sivillere, yerel ve merkezi yönetimlere istem ve fikirlerini kabul ettirme adına baskı, silahlı silahsız yapılan katliamlarla yıldırma ve her türlü şiddet hareketlerinin organize olmuş haline terörizm! Bunları fiilen sahada uygulayanlara ise terörist denir.. Doğru mu?

Terör örgütlerinin amaçları değişse de, ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda hemen hemen hepsinin beslendiği silah ve mali oluşum ve kazanımlarda benzerlikler gösterir. Mali kaynak sağlama adına uyuşturucu, beyaz kadın ticareti, insan kaçakçılığı, haraç toplama ve benzeri çalışmaları mali kaynaklarının bir bölümünü oluşturur. Bunları bazı terör örgütlerinin yaptığı bilinmektedir.

Terör örgütleri içinde emperyalist güçlere hizmet edeninden güya İslam dinine hizmet ediyormuş savı ile İslam dinine en büyük zararı verenlerin varlığı ve adları biliniyor.. Örneklemek gerekirse;

İŞID, 2 milyar dolar ile terör estiriyor, Irak Suriye Şam devleti kurmak hayalindedir. Kaçak olarak günde 30,000 varil petrol sattığı ifade edilmektedir.

HAMAS, 1 milyar dolar ile batı şeria belli bölgelerini kontrol ediyor Filistin yanlısıdır.. Dincidir.

FERC, 500 milyon dolar ile mücadele ediyor Kolombiya kominist askeri kanadı..

HİZBULLAH, 500 milyon dolar ile Lübnan belli bölgerinde varlığı var, dinci yobaz bir örgüt.. Bir dönem Türkiye'de bir çok aydını ve vatandaşı domuz bağı ile bağlayıp diri diri betona gömen örgüt!

TALİBAN, 400 milyon dolar ile savaşıyor ..Afganistan'da yönetimi ele geçirmeye çalışan, talebelerin kurduğu, aşırı dinci yobaz bir örgüt..

EL KAİDE, 150 milyon dolar ile mücadele ediyor Suudi Arabistan egemenlerinin dünyada vurucu gücü!

LEŞKER-İ TAYYİBE, 100 milyon dolar ile Hindistan Keşmir de İslam devleti için savaşıyor..

EL ŞABAB, 70 milyon dolar ile savaşıyor El Kaidenin Somali kolu..

BOKO HARAM, 25 milyon dolar ile savaşıyor Nijerya'da hüküm sürüyor, acımasız dinci gerici yobaz bir örgüt..

Yukarıda ülkelerine ve çevrelerine kan kusturan örgütlerden bazılarının adlarını zikrettik, bu örgütlerin bir bölümünün Türkiye uzantıları var, zaman zaman yaptıkları ve üstlendikleri eylemlerden zaten hafızalarda yerleri var.. Ayrıca Türkiye'nin başına bela olan PKK ve bağlı örgütlerinin, FETÖ ve dünyada bağlı örgüt, şirket, okul, fabrika, banka, sanayi tesisleri gibi para getiren yığınla işletme ile Türkiye devletini ele geçirmeye çalıştığı, PKK ve yan örgütlerinin içeride ve dışarıda bir takım odakları belli zamanlarda yanlarına alarak ülkeyi bölmeye çalıştıkları ve kontrol ettikleri paranın 1 milyar dolar seviyesinde olduğu artık bilinenler arasındadır.

Terör ve teröristin en büyük kaynağı, para ve insan! Para yukarıda vurgulamaya çalıştığımız kaynaklardan elde edilmesine rağmen insan temini para kadar kolay olmuyor. İnsan temininde en büyük yol, bölgelerinde içlerinden çıktıkları toplumların cehaleti, cehaletin yanında mali açıdan güçsüzlüğü, bağlı bulundukları yerel ve merkezi idarelerin bir türlü sağlayamadıkları sosyal adalet yanında mali açıdan gelir dağılımındaki adaletsizlik, devlete güven duygusunun kayboluşu, bir çok yörede feodal düzenin ki ağa eşraf gibi mal zengini, toprak zengini insanların varlığı, feodal düzenin ezdiği yoksul insanlar ve nihayet devletin yapamadığı toprak reformu! Tüm bu olumsuzlukların getirdiği isyan duygusu, terörizmin insan temin etmede en büyük avantajı!

1984 yılından beri ülkemizde PKK ağırlıklı olmak üzere terörün her türlüsü görüldü, terörün sebep olduğu neredeyse 50 bin can kara toprağa verildi. Her yöreye ve ülkeye özgü olan sorunlar yumağı bir türlü çözülemediğinden tüm dünyada terör denilen acımasız illet can almaya devam ediyor..

Terör denilen illet sadece silahlıda olmuyor, ekonomik terörü, kültür terörünü, emperyalistlerin kışkaç terörünü asla göz ardı etmemek gerek.

Türkiye'de Türk Ulusuna vatandaş olan çoğunluk yurttaşın, mütedeyyin Müslüman olanlarla hiç bir sorunu yok, ancak, İslâm'ı siyasete, ticarete taşıyıp harman ederek oy devşiren yobaz dinciler ile sorunu var! Ya Allah Bismillah diyerek kafa kesen güya Müslüman olanlarla sorunu var, yer yüzünde Tanrı'nın avukatı gibi davranan dinci teröristler ile sorunu var, Tanrı cellatlığına soyunan sahte cihatçı dinci teröristler ile sorunu var.

Türkiye'nin hiç bir zaman bir Kürt sorunu olmadı, ama Kürtçü geçinen teröristler ile sorunu var, Kürtçü geçinen teröristlerin siyasi uzantısı gibi gözüküp, gündüz külahlı gece silahlı gravatlı teröristler ile sorunu var.

Bir terör daha var ki; vatandaşın özgürlüğünü kısıtlayan, düşünce ve ifade özgürlüğüne mani olan, muhalif olanları her halükarda sindirip, susturup yok etmenin çabası içinde olan, devletin gücünü halkın üzerinde devlet terörü gibi uygulayan sözüm ona idareciler politikacılar var.

Lütfen dikkat buyurunuz! bir ülkede eğer terör yüzünü göstermiş ise, bunun en büyük amillerinden biri, ülke idaresinde olanların, dünyadan, tarihten, siyasetten, bilgiden, bilimden ülke idaresinden bi haber olan politikacıların varlığıdır. Türkiye'de böyle değil midir?
Terörden hayatını kaybedenlere Tanrı rahmeti diliyor, uzuvlarını kaybetmiş olanlara, hastalara şifalar ve tüm hayatını yitirenlerin yakınlarına Tanrı sabrı diliyorum.

16.12.2016
Mustafa AKTEN

__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.12.2016, 06:28   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terör örgütleri

Sn. ARİSTO,

FARC,
açılımı itibarı ile ve İspanyolca Fuerzas, Armadas Revolucionarias de Colombia'yı ifade etmektedir. 52 yıllık süreç içinde 220 bin insanın ölümünden sorumlu tutulmaktadır, uyuşturucudan kazandığı paranın 1 milyar dolar civarında olduğu, Colombia emniyet genel müdürünün açıklamalarına göre FARC örgütünün Colombia uyuşturucu ticaeretinin % 60 ını elinde tuttuğu bu yolla kazandığı paranın 1 milyar dolara ulaştığı yazım içerisinde ifade ettiğim terör örgütlerinin mali kaynaklarının birisininde uyuşturucu ticareti olduğunu doğrulamaktadır.

FARC,
2015 yılında silahlı faaliyetini bir anlaşma ile sonlandırmış, sahip olduğu paraların hayatını kaybeden aile yakınlarına tazminat olarak dağıtılmasını dahi kabul etmiş, ABD, AB, Kanada ve Colombia hükümetleri tarafından terör örgütü olduğu vurgulanmış olan bir örgüttür.

Colombia halkı tarafından, hükümet ile müzakere ederek sözüm ona yapılan barış anlaşmalarının Colombia halkı tarafından reddedildiği ayrıca bilinmektedir.
Yukarıdaki yazımda, başlık girişinde hiç bir istem, talep, yapılması gereken uygulama terörü haklı ve meşru kılamaz dedik. Kaldı ki, FARC gelirinin büyük bölümünü uyuşturucudan kazanan silahlı, 52 yıldan beri yaklaşık iki bin civarında adamları ile Colombia'da mafya vari çalışan ve yığınla insanın ölümüne neden olan bir örgüttür. Yukarıdaki yazımda onun için sıralanmıştır.

Yukarıda zikrettiğim örgütler içinde bazılarının Türkiye uzantılarının olduğu, bunlardan Hizbullah olarak bilinenlerinin Türk insanına neler yaptığını ifade etmiştim. MİT'in kurduğu Hizbullah ile Ortadoğuda faaliyet gösterenin farklı olduğuna değinmişsiniz şahsen bunun doğruluğuna inananlardan değilim.

Siyonizmle mücadele etmenin bir insanlık borcu olduğuna inanrım, en büyük terör hareketlerinden birinin siyonizm olduğuna yürekten inanırım.

Bir hususu daha ifade etmek isterim yazı hazırlarken bazen spontane ve bilgi dağarcığımda olanların verisi ile yazar, bazen belli kaynaklardan bilgilerimi tazeleyerek ve esinlenerek yapmaya gayret ederim. Kaynaklardan istifadeyi ise her düşünür yapar. Kaldı ki bendeniz yazar değilim, gazeteci değilim sadece düşüncelerini ifade etmeye çalışan sıradan bir vatandaşım. Okuyorum.... Yazıyorum.... Meziyetim bu! Yorumlar ise tamamen spontane ve acizane bilgi dağarcığımın ürünleri olmaktadır.. Bir montaj kelimesi kullandınız onuda yadırğadığımı ifade etmek isterim.
Değerli yorumlarınız, görüşleriniz yazı içeriğine katkınız için teşekkürlerimle sevgiler saygılar sunarım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.12.2016, 11:52   #3
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Terör Örgütleri

Çok teşekkürler sayın Aristo..Umarım bana kızmadınız.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ã–rgãœtlerä°, örgütleri, terã–r, terör


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.