Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.01.2017, 11:55   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Devlet


DEVLET

Evrensel insan hakları, hukuk, hukukun üstünlüğü ve hak kavramları çoğu kez devlet oluşumları ile var olmamıştır. Çok istisna belki tarih araştırıldığında bazı devletlerin oluşumu ile evrensel insan hakları, laiklik, hukukun üstünlüğü ve hak kavramı Devletin kuruluşu ile birlikte var olmuştur.

"Bu devletlerden biri Türkiye Cumhuriyeti devletidir.. "

Devlet idaresine seçimle veya başka şekillerde gelenler vatandaş toplulukları ile ters düşüp, hegemonyalarını sürdürmek adına devlet gücünü kullanarak ve devlet terörü estirerek baskın olmaya çalışırsa, zor kullanmanın organize olmuş kurumsal hali olarak algılanır ki, böyle devletlerin adı ceberrut devlet, idarecilerinin adı ise çoğu kez diktatör olarak anılır ve nitelenir.

Ceberrut devlet, halkın istem ve taleplerine, şikayetlerine kulak tıkayan, toplu gösteriler ile dileklerini ifade etmeye çalışan halkın üzerinde terör estiren devlettir.. Demokrasinin olduğu yerde, hukukun üstün olduğu yerde, hak ve adalet kavramının olduğu yerde, gelir dağılımının olabildiğince adil olduğu yerde, seçim kanunlarının milli iradeyi yansıtır şekilde olan yerde, laikliğin olduğu yerde, yobazlığın, gericiliğin olmadığı yerde, din ve inanç istismarı ve sömürüsünün olmadığı yerde, her türlü ulvi, dini ve manevi değerlerin sömürülmediği yerde ceberrut devletin esamisi okunmaz!

Bir ceberrut devlet düşünün! Parlamentosunda ulusun bütününün kaderini değiştirecek uzlaşmadan yoksun bir anayasa taslağı görüşülecek, tüm demokratik kuruluşlar ve STK'lar karşı olacak, parlamento çevresinde karşıtlığını belirten konuşmalar yapıp bildiri okuyacak, ceberrut devlet parlamentonun çevresini polis kordonuna alıyor, halk haberdar olmasın diye meclis tv sini kapatıyor, toplanan insanlar üzerinde ceberrutluğunu gösteriyor! Bu durum Türkiye Cumhuriyeti ve ilkeleri ile, evrensel insan hakları ile, hukukun üstünlüğü ile, hak kavramı ile bağdaşıyormu? Türkiye ulusuna ve devletine yakışıyor mu? Bunu yaptıranların adı literatürde diktatör idi!

"Devlet ülkede kaos, anarşi, terör var ise kamu düzeni denilen düzeni sağlamak üzere güç kullanır etkin olur, aksi olursa terör estiren devlet olur!"


Devlet Nedir? Devlet Kimdir?


Türk dil kurumu tarifi ile devlet; sınırları belli bir toprak parçasında yaşayan ulusun belirli formasyonlarla organize olmuş yapısı!

"Ben sen o, biz siz onlar, organize olmuş yapı içinde vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes devlet ve devletin bir parçası!"

İyi organize olmuş devletin en başta gelen görevlerinden biri, vatandaşlık bağı ile bağlı olan her kişinin mal ve can emniyetini sağlamaktır.. 15 yıldır bu yapılabilyor mu?

Klasik deyimle devletin adil olarak topladığı vergilerin yol, su, köprü, menfez, barajlar, üretim tesisleri, elektrik, enerji, tarım üretimi, sağlık, eğitim, savunma olarak halka geri dönmesidir.. 15 yıldır bunlar layık-ı vechile yapılıyor mu?

Demokrasilerde devletin idaresine talip olanlar, devletlerin var olan kuruluş ilkelerine dokunmadan, ülkenin kuruluşta emeği geçen milli kahramanların ilkelerine ve öngörülerine dokunmadan, refah toplumu yaratma adına, medeni çağdaş, muasır medeniyet seviyesine çıkma ve ilerleme adına hangi katkıları sunacağını seçim beyannameleri ile deklare eder, makul ve makbul bulan toplum yanılgıya düşmeden oyları ile idareyi belirler, seçimle gelen daima seçimle gider..

Devlet ve devlet idaresine gelenler demokrasilerde devlet büyüğü olarak değil, halkın küçüğü, hizmetkarı olarak anılırlar.. Halkın üzerinde hegemonya kuramaz, demokratik teamüllerin dışına çıkarak faşizan uygulamalar içinde olamazlar..

Demokrasilerde erkler ayrılığı, yasama yürütme, yargı! STK lar ve nihayet siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazı ve devlet çarkının işleyişinde emniyet supaplarıdırlar. 15 yıldır Türkiye'de var olduğu söylenebilir mi?

Devlet millet elele söyleminden hareketle, devletin yücelmesi insan faktörü ile, insan faktörünün her alanda yücelmesi yükselmesi devleti idare eden insanlar faktörü ile olacağından oluşacağından, her zaman değişimi yapacak olan insan faktörüdür. 15 yıldır ülkede aranan insan faktörü yerini bulmuş mudur? Güya devleti idare edenlerin insanlık faktörü niteliklerinin farkına varan olmuşmudur?


10.01.2017
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.2017, 12:10   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Devlet

Sn. Aristo,
Aşağıdaki dilek ve temenninizin en kısa sürede hayata geçmesi arzusu ile teşekkürler sunarım.

Göreceğiz ki, Tayyip başkan olsa bile bu başkanlık onun sonunu hazırlayacaktır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
devlet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.