Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.07.2017, 17:43   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Jean roastand

JEAN ROASTAND
1900 lü yıllarda yaşamışFransız biyolog, filozof bilim adamı yazar.. Sosyal ve siyasal konularda bir çok eseri olan bir düşünür..

İşte bu Jean Roastand diyor ki;

Bir gün atomun enerjisini serbest bırakacağız,

Gezegenler arası yolculuklar gerçekleştireceğiz,

Ömrü uzatıp, kanseri ve tüberkülozu tedavi edeceğiz,

Ancak diyor ünlü filozof;
en düşük seviyeli ki, (düşük profilli olsa gerek) kişiler tarafından yönetilmiş olmanın sırrını asla çözemeyeceğiz! Diyerek, sosyal bir arızaya bir çok biatcı toplumlarda var olan eğitimsizliğe, basiretsizliğe, öngörüsüzlüğe, bir çok ulusun başına bela olan, bir çoğu seçilerek gelen ama asla bir daha gitmek istemeyen Hitler gibi ülkelerinin ve dünyanın mahvolmasına milyonlarca insanın ölmesine sebep olan düşük profilli insanların tekrar tekrar seçilmesine 1900 lü yıllardan günümüze ve hatta ülkemize ışık tutmuş oluyor..

Düşük profilli insan dendiğinde, lüğâtlerin anlatımı ve tarifi ile; verimsiz, kalite yoksunu, alt seviye, olsa da olur, olmasa da olur, var ile yok arası, kiymet-i harbiyesi olmayan anlamında bir deyim.

Çok yakın zamanımızda ülkeye başbakan aranırken düşük profilli olması yeğlenmişti.. Acaba Türk ulusuna düşük profilli idareciler yaraştığından mı? Yoksa birileri hegemonyasını yürütsün diye mi?
Sonuç orta!

Oysa bakınız lütfen John Ruskin isimli düşünür diyor ki;
Kalite asla bir tesadüf değil, daima akıllı bir gayretin sonucudur! El hak ne kadar doğru..

Kalite derken herhalde insan olmasa gerek, mal, üretim, hizmetden bahsediliyordur, oysa insan için kalite nitelik, sağlam karakter demektir. Devlet hizmetinde ise her zaman savunduğum tam teşekküllü bir sağlık kurumundan alınmış akli melekelerinin sağlam ve yerinde olduğuna dair rapor, bu rapor ile seçimlere girmiş seçilmiş, seçilmişler tarafından atanmışlar..Ülkemizde atanmışlar da aranan sağlık kurulu raporları, üzülerek ifade etmek gerekirse ne parlamentoya girenlerde, nede hükümet edenlerde aranmamaktadır. Ülkemizin yaşadıkları kaos ortamı birazda buna bağlı olarak tezahür etmektedir.

Jean Roastand bir şey daha diyerek günümüze ve dolasıyla ülkemize adeta ışık tutuyor;
"Temel bilimsiz kültür kör, sosyal bilimsiz kültür topal" diyor.. İşte ülkemiz ve bize benzeyen toplumlar gibi halklar seçerken seçilirken tabir caiz ise bilim adamının dediği gibi kör topal gidiyor..


" Dolayısıyla insanı ve insana dair olan her şeyi anlayabilmek, sistemleştirebilmek, bilgi yığınlarını bilgi birikimi haline getirebilmek, geçmişten dersler çıkararak geleceğe yönelik öngörülerde bulunabilmek için sosyal bilimlere muhtacız. Bu sebeple, bu bilimlerin arka plana itilmemesi ve "insani" olmasından ötürü şahsi inançlara/tercihlere açıklık gibi bariz bir zaafından özveriyle arındırılmalıdır. Bu, zorlu bir iştir; ancak bilimin kolay olduğunu kimse iddia etmemiştir. Bilim ve aydınlanma, daima kazanacaktır."

Rahmetli Atatürk Muasır medeniyet derken, Türk milleti zekidir çalışkandır tespitini yapıp bu günlere öngörüsünü sunarken, Türk ulusunun içinden bu kadar arıza seçmen, bu kadar marazlı seçilen herhalde günümüz için tahayyül etmemiştir.
08.07.2017
Mustafa AKTEN


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
jean, roastand


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.