Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.05.2019, 13:56   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nereden nereye

Nereden nereye?


Ülkemiz Türkiye'nin idari felsefesinden ve uygulamalarından birisi de hukuk üstünlüğü! Türkiye Cumhuriyetini taçlandıran da bu öğe!


Cumhuriyet kelimesi, Cumhur= cemahiriye=Halk egemenliği, egemenlik ise Atatürk şiarı ile; "EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR" sözü ile perçinlenmiş pekişmiştir. idari kural olarak yerini bulmuştur..
İdareler her idari sistemde var, kanunlar her idari sistemde var, kanun devleti denilen yerlerde, muhalefetin olduğu görülmez, muhalif düşünceler serdedilmez, idare ne derse odur! Bu gün ülkemiz Türkiye bu ifade etmeye çalıştığımızı yapan idarecilerin varlığı ile yönetilmiyor mu?

6 Mayıs 2019 tarihi, bizzat hukukçu oldukları bilinen hemde yüksek hukukçu nitelemesi ile anılan YSK'nın yedi üyesi tarafından, verdikleri karar ile bir kez daha iğfal edilmiştir...


İstanbul B.Ş.B.Başkanlığı seçimlerinin uyduruk gerekçeler ile yenilenmesine karar verirken hukuk, ve YSK'nın bizzat kendi ilkeleri, içtihatları iğfal edilmiştir.

Ülkemiz Türkiye'de devasa Adliye Sarayları vardır, ama bazen bazı konularda adalet tecelli etmez, örneğin, anayasal, yasal, evrensel insan haklarından kaynaklanan düşünce özgürlüğünün hayata geçirilmesi düşünce belirtenlerin, akademisyenlerin, işi halkın aydınlanması ve bilgilendirmesi olan Gazetecilerin zindanlara atılması gibi!


Demokrasilerde olması gereken, demokrasilerin vazgeçilmezi olan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, benzerleri kuruluşların fikir üretenlerinin, eleştiri getirenlerinin tehdit edilmesi, TÜRKİYE gibi hukukun üstünlüğünü şiar edinen bir ülkeye yakışmamakta, bu nedenle YSK'nın yaptığı hukukun üstünlüğünün iğfal edilmesidir.


Demokrasi demek sadece sandık demek değildir, sandık demokrasilerde sadece bir araçtır, bu araçla demokrasi yolunda gidecek olanların seçilmesi, günü geldiğinde seçimle gitmesidir...

İstanbul ilinde sadece yapılan yolsuzlukların, halkın parasının hak edilmediği şekilde nerelere savrularak tahsis edilmesinin öğrenilmemesi, halkın bilgisine sunulmaması adına anti demokratik usüllerle, baskılar ile ardı arkası kesilmeyen itirazlar ile en yakın takipci adayını yaklaşık 13.000 oyla geride bırakan bir şahsiyetin siyasi kimliği, hayata bakışı, idari sistemi, doğruluğu, halka vaat ettikleri yer bulmasın diye İstanbul seçimleri iptal edilmiştir.


Bu hukuk değildir, bu demokrasi değildir, bu evrensel insan hakları kazanımı değildir, AKP'nin Cumhurbaşkanının sivil toplum, ve siyasi parti sözcülerini devlet gücünü ardına alarak tehdit etmesi demokrasi değildir. İşte onun içindir ki, 17 yıldır, ülkenin başına sandıkla musallat olmuş, ülkenin hak etmediği güya idareci olanların değişmesi gerektiğini yurtseverler avazı çıktığı kadar bağırarak ilan etmektedirler...

07/05/2019
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nereden, nereye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.