Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.01.2013, 11:36   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bilgisizlik, İlgisizlik ve Türkiye

Bilgisizlik, İlgisizlik ve Türkiye

Bir halkın maruz kalacağı en büyük felaketlerden biride Eflatunun dediği gibi cahiller tarafından idare edilmesidir. Türkiye'de son 11 yıldır Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlık gibi makamları işgal edenler, emrindeki kurumlar içinde hiç bir zaman hükümran olamamış, zaten kendileride geçtiğimiz aylarda yaptıkları konuşmada, aynen şu cümle ile acizliklerini ifade etmişlerdir. "İktidar olduk ama muktedir olamadık" demişlerdir.

İktidar olup müktedir olamayanlar F gurubu ve tarikat militanlarının Emniyet ve Hukuk camiası içinde silahlı üniformalı, silahsız ünüformalı militan haline gelmesine mani olamamış, kahvehanedeki Ahmet Ağa Mehmet Ağa misali kahvehane politikasının ötesinde Akademik olamamışlardır.Tek neden bünyelerinde olan bilgi yoksunluğu daha açık ifade ile cehalettir. Zaten irtica yanlısı olanlardan da aydınlık ve parlak yarınlar beklenemez. Türkiye ne çektiyse Erdoğan gibi bilgi yoksunu cahil idarecilerden çekti.

AKP Başbakanı Türkiye Cumhuriyetini hiç alışık olunmayan, demokratik devlet idare adabına yakışmayan şekliyle idare etmeye çalıştı ve angaje olduğu AB hukuk normları dışına çıkarak, Anayasa referandumuna gitti, Anayasa'da yapılacak değişikliklerin neler olduğunun farkında olmayan, değişecek olan hükümlerin neler olduğunun farkında olmayan, neye oy verdiğinin dahi bilincinde olmayan % 58 içinde mütalaa edilen insanlara oylatmış, oradan gelen yüzeysel yetki ile uyum kanunları çıkarmaya kalkmış, yeni HSYK, Anayasa Mahkemesi kuruluşuna ve oluşumuna ilişkin kanun, Yargıtay, Danıştay ile ilgili kanunlar yürürlüğe girmiş, arzu edilen yandaş hukuk sistemi oluşturulmuş ve hemen yandaş eylemlere girişilmiştir.

Tüm bu yapılanların hukukun üstünlüğüne, bağımsız yargının tesisine, adalet sisteminin adil olmasına hiç bir müspet katkısı olmamış, aksine vatandaş yargıdan, adil yargıdan ümidini kesmis, tarikat ve cemaat polisi olma istidadı gösteren polisi gördüğünde kaçar hale gelmiştir.

Yandaş hale getirilen yargı ve bu yargıya atamalar ile blok halde hareket etmesine imkan sağlayan eylemler sonucu, AKP nin beğenmediği kararlara imza atan hakim ve Savcı'lar tenzili rütbe ile pasif görevlere atanarak bir şekilde diğerlerine de gözdağı verilmiş, hukuk'tan yana olan, tenzili rütbe ile rotasyona tabi kılınan bu hakimler dua etsinler ki, tüm özlük haklarının iptali ile kaydı hayat şartı ile meslekten men edilmediler. Çünkü; yeni HSYK bu amaçla dizayn edildi. Yeni HSYK na seçilen yeni üyeler belli bir dünya görüşü zihniyeti içinde yetiştiklerinden ve Cumhuriyet ilkelerinin olduğu yerde esamelerinin okunmadığı zamanlarda adeta bir hiç idiler, bir kompleks içindeydiler şimdide öyleler.

Bir yazarımızın köşesinde değindiği gibi, yandaş, yanaşma, besleme basının içinde görev alan, AKP Başbakanı Hazret Erdoğan tarafından kalemşörlerim nitelemesi ile tanımlanan, aslında Gazeteci olmayıp sadece yazdıranlar tarafından "yazıcı" olarak kullanılan insanlar kullanılarak, AKP ve Başbakanı lehine methiyeler dizilmiş, Türk ve Türkiye için AKP ve Başbakanının ne kadar tehlike olduğu hep saklanmış, saf ve sufi vatandaşların ulvi ve dini değerleride kullanılarak ve istismar edilerek aldatılmışlardır.

Gazeteci ve Yazar olanlarla yazıcılar arasında farklılığı anlayanlar her zaman anladı ama, anlatamadıklarımızdan dolayı büyük sıkıntılar var.,

Yanaşma yandaş, Besleme olup Gazeteci geçinenlerin aslında bu mesleğin mensubu olmadıkları, yazıcı oldukları, yazıcı ile yazdıranlar arasında İttifakolmasının doğal olduğunu, son yapılan hukuksuzluklara methiyeler dizmeleri ile bir kez daha anladık belleğimize kazımış olduk. Yazar ve Gazeteciler ilkeli olduklarında savrulmazlar, ilkesiz "yazıcılar" günü zamanı geldiğinde savrulmaya mahkumdurlar. İçlerinde Bukelamun gibi olanlar her devrin adamı olanlar tabiki istisnadır.

23/OCAK/2013
Mustafa AKTEN


__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilgisizlik, gibi, içinde, ilgisizlik, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.