Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.02.2013, 12:15   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Biraz ekonomik biraz siyasal

BİRAZ EKONOMİK BİRAZ SİYASAL

(Malumun İlanı)= Bu ifadeyi şunun için kullanıyorum. Ülkede herşey aklı selim olanlar tarafından bilindiği halde Gazeteler ve köşe yazarları kitap yazarları konuları yazmaya devam ediyor. Bunlar zaten biliniyor yazmayım demiyor.

Tüm dünya ülkelerinde bir iktidar ve idarecilerin olduğu, ancak; Demokratik parlementer sistem ile idare edilen ülkelerde, iktidardan ziyade muhalefetin olması önem kazanır. Muhalefet bir anlamda geleceğin iktidarıdır. Siyasi, idari, ekonomik, sosyal, askeri, savunma eğitim, sağlık, kalkınma, dış ilişkiler ve devletler ile ikili ve çoklu ilişkilerde sürdürülenler konusunda yanlış yapan iktidara karşı hem emniyet sibobu, hem ülke adına fren mekanizmasıdır.

Türkiye'de Atatürk partisi olan CHP, Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetim kurallarına getirdiği anti Atatürkçü insanlar eliyle YCHP'ye dönüşmüştür. Siyasi iktidara bir çok yanlışta ve devletin temel vasıflarına aykırı olan hususlarda AKP hükümetine koltuk değneği olmuş, ülkede iktidardan ziyade muhalefet aranır hale gelmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu keşke ekonomik ve sosyal tespitleri yerinde ve doğru olarak, yanlışları arka arkaya sıralayan AKP hükümeti ve başbakanına biz iktidar olsaydık dediğinde, olumsuz ve yanlış olanların yerine neler koyacağınıda, neleri yapacağınıda söylemiş olsaydı.

Örneğin 253.7 milyar dolar borç nasıl telafi edilirdi?

Örneğin 122.400 olan Ceza evlerindeki tutuklu sayısı nasıl rehabilite edilir? % 60 dan fazlası hükümsüz hükümlü olarak yatan insanlara nasıl bir çözüm önerileri olurdu?

Örneğin seçim meydanlarında oylarını almak için uğraş verdiği emekli insanların yaşam standardını ve kalitesini hangi ölçülerde düzeltebilirdi bunun için hangi mali ve sosyal enstürmanları kullanırdı?

Örneğin ülkemiz Dünya'nın en pahalı akaryakıtını kullanıyorkan hangi mali ve sosyal enstürmanlar ile bunları aşağıya çekerdi?

Örneğin halkın en temel gıdası olan ve kendi ifadelerine göre % 110.9 artmış olan fiyatlarını hangi mali zirai ve sosyal enstürmanları kullanarak ber taraf edebilirdi?

Örneğin her gelir gurubunda olan ve hayatlarını Türkiye şartlarında kredili yaşama endeksleyen, evden arabaya, beslenmeden barınmaya, ısınmadan kiraya varıncaya dek hayatını kredili sisteme bağlayan, bunun karşılığında 17.ci Dünya ekonomisi olan ve fakat ne hazindir ki, yoksulluk sıralamasında dünya'nın 84.cü sırasında olup sadaka kültürüne mahkum olan halkın, büyük bir bölümünün bu açmazlardan kurtuluşu için seçim meydanlarında söylediği popülist söylemlerin dışında hangi reel gerçek tebdirleri alır ve uygulardı? Förmülleri neler olurdu? Bunlarıda anlatsa iyi olurdu. Her şeyden önemlisi dış ödemeler dengesindeki 75 milyar dolar açık nasıl izale edilir hangi önlemleri alırlardı? Gelir dağılımındaki adaletsizlik ve vergi salınımındaki adaletsizlik acaba hangi sosyal ve idari yöntemlerle standart ve makul seviyeye indirilirdi bunlarıda anlatmış olsaydı iyi olurdu.

YCHP idari kadrosunda olanlar Atatürk milliyetçiliği adına, CHP nin aynı zamanda Atatürk ilkelerinin umdeleri olan ve 6 ok ile ifade edilen Cumhuriyet kuruluş temel felsefesi adına, TSK nın törpülenmesi adına ne kadar söylem varsa hepsini AKP ile birlikte koro halinde söylüyorlar... Acaba Atatürk milliyetçiliği, devrimleri, ilkeleri bunların söyledikleri ile örtüşüyormu? Bunlarıda bir anlatabilseydi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetime getirdikleri CHP tabanını ve Türk milletini çok yanıltmışlardır.
Atatürk'de birleşelim diyenlerin YCHP dışında birleşmek için niye bir çatı kuruluş aradıkları bundan belli oluyor.

06
.02.2013
Mustafa AKTEN

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
biraz, ekonomik, hangi, olan, örneğin, siyasal, sosyal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.