Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.02.2013, 10:41   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Siyasetçi ve devlet adamı arasındaki fark

SİYASETÇİ VE DEVLET ADAMI ARASINDAKİ FARK

Zaman zaman dost meclislerinde, yazı ve yorumlarımda,"devlet adamlığı bağ"da bostanda yetişmez, manav"da satılmaz" diyerek gerçekten devlet adamı olacak insanlar da bulunması gereken nitelikleri ve ideali sıralar dururduk.

11 yıla yaklaşan iktidarları döneminde AKP zihniyeti içinden ve hükümet edenlerin içinden Recep Tayyip dahil bir tane devlet adamı olmaya namzet kişi görüldümü? Siyasetçi ile devlet adamlığı arasındaki farkı aşağıdaki cümlede görerek Türkiye Cumhuriyeti devletinin hangi insanların tasalluti idaresinde olduğunu düşününüz lütfen.

Kendisine ve şürekasına hizmet edilmesini isteyen Recep Tayyip Erdoğan, aşağıdaki cümlede anlatılmaktadır.

"Kendini ulusuna hizmet etmeye adayan siyasetçiye devlet adamı denir."

"Ulusun kendisine hizmet etmesi gerektiğini düşünen devlet adamına ise siyasetçi denir."


George Pompidou


Devlet adamlığından nasibini almadığı kesin olan Erdoğan'ın tanımına uygun anlatım yukarıda vurgulandı.

Çok övündüğü müslümanlığına ilişkin anlatım ise aşağıda genç, bilgili, Kur'an ve İslam konusunda bilinmeyenleri bilinir, tabu haline getirilmiş olanları konuşur hale getiren Eren Erdem'den okuyalım.

Buyrunuz okuyalım!

EREN ERDEM’DEN RECEP TAYYİP MÜSLÜMANLIĞI

"DindarNesil” nihayet patladı! Dindar Nesil’den inciler Muhalif duruşuyla bilinen, Gayya, Abdestli Kapitalizm, Nurjuvazi, İslam ve Kapitalizm ve son kitabı Şeytan Evliyaları ile büyük ilgi gören İslamcı-Yazar Eren Erdem’den Dindar Nesil tartışmasına tepkili yaklaşım.

AKP’nin bir yozlaşma kültürünü “dinleştirdiğini” iddia eden Eren Erdem şöyle bir açıklama yaptı:

Çok mübarek bir insansınız Sayın Başbakan. Öyle ki, en az Hz. Ömer kadar adil, Hz.Ebubekir kadar cömertsiniz. Öyle ya, gemiciklerinizi satıp; taş kaynatan yoksullara dağıttınız.
Mübarek eşinizin parmağındaki pırlanta yüzükten bile vazgeçtiniz. ABD Irak’ı işgal ederken, ABD’ye savaş ilan etmeniz büyük bir cesaretti Sayın Başbakan! Irak’taki 1,5 milyon “Müslüman” insanın haklarını, Hamza gibi savundunuz. Yok, siz bunları dil sürçmesi sayın. Yanlış oldu. Harun gibi geldiniz, Karun gibi çöktünüz. Allah dediniz, keseyi doldurdunuz. Kelime-i Şahadet getirip, müteahhitliğe terfi ettiniz. Eskiden “İman Ya Rabbi” diyordunuz. Ne olduysa; “İmar Ya Rabbi” demeye başladınız.

Bush’tan himmet, AB’den şefaat beklediniz. Servet ve refahla şımarmış kenzcileri kollayıp, iman edip salih amel işleyenleri solladınız. Mübarek adamsınız vesselam.

Sizin iktidarınız, yoksulu zillete, zengini illete duçar etti.
Şeytan Evliyalarını ulema, Allah düşmanlarını dost edindiniz.Sattınız, yediniz, içtiniz. Sayın Başbakan, biz dindar bir nesil inşa ettik dediniz. Zulme karşı susan, dalkavukluğunuzu yapan yalancı şairlerin (medyanın) palavralarına adapte, Mekke’ye gelen kervanlar darılmasın diye dininden taviz veren Ebu Cehil’in nesline ne kadar da benziyor.

Komşusu açken tok yatan. Eline fırsatı geçirince, jipe villaya saldıran bir nesil. Allah’a iman edip, kapitalizm ile amel eden, Allah ve Resulü’nün savaş açtığı ribaya (faize) abdest aldıran, küfrün öncülerini tütsüleyen bir nesil?

Sayın Başbakan, siz; Taif’te Peygamber Efendimizi taşlayan bir nesil inşa ettiniz. Kardeşliği, eşitliği, birlik ve beraberliği, sizin saltanatınızla palazlanan liberal ulemanın uyduruk sözleriyle düşman gören, namaz kılıp haram yiyen bir nesil. Sizin zamanınızda Allah’ın mescitleri, dırar mescidi oldu.

Altın ve gümüşü kenz edip Allah yoluna harcamayan ruhbanlar, ağa, paşa sayıldı. Yok, Başbakan, yok. Dağlanacaksınız.
Kenz; ( Hazine-define) ettikleriniz eritilecek ve onlarla alnınız, yanlarınız, sırtınız ve böğrünüz dağlanacak!

Kesb: ( Kazanma-kazanç) ettiklerinizin altında boğulacaksınız.

Dindar nesliniz de sizi terk edecek. Biz, bu insanları; bizi Allah’a yaklaştırması için aracı tuttuk diyenler hüsrana uğrayacaklar.

Dininiz zelil ve perişan olacak. Allah’ın dini İslam, batıl dininizi yerle bir edecek. Allah’ın kitabıyla iman eden bir nesil inşa etmediniz.

Uyduruk, kıytırık safsataları din sayan kitapları okuttunuz. Peygamber’in örnekliğine değil, kıytırık adamların sünnetine tabi oldunuz. Değil Sayın Başbakan, sizin getirdiğiniz din İslam değil.

Eren Erdem



07.02.2013
Mustafa AKTEN

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.2013, 12:54   #2
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Siyasetçi ve devlet adamı arasındaki fark

Eren Erdem'in yazısında inandığını söylediği dinle yaşadığı arasındaki farklar her kelimede yansımış, altı çizilmiş ve kimsenin (kendisi de dahil) itiraz edemeyeceği şekil de somut olarak ortaya konulmuş...

Son cümlesinde "
Değil Sayın Başbakan, sizin getirdiğiniz din İslam değil. " sarfettiği bu söz aslında çevresini kuşatanları da en güzel anlatan cümle bence. Onların istediği ve yaşadığı dini getiren adama biat ediyorlar işte. Sağda-solda kendisine peygamber muamelesi yapılması, ağzından çıkan her yalanın, her çarpıtmanın, her yanlışın koşulsuz kabulü, sadece istediklerini alan bu zümre tarafından sorgusuz sualsiz kabul edilmesine olanak tanıyor.

"
Bush’tan himmet, AB’den şefaat beklediniz " . Kıblesi dolar, iman ettiği ABD olan bu peygamberden! de başka ne beklenirdi ki?

Eh! hal böyle olunca "
Komşusu açken tok yatan. Eline fırsatı geçirince, jipe villaya saldıran bir nesil. Allah’a iman edip, kapitalizm ile amel eden, Allah ve Resulü’nün savaş açtığı ribaya (faize) abdest aldıran, küfrün öncülerini tütsüleyen bir nesil? " anında çevresinde kenetlendi ve ağzının içine bakmaktalar.

Bunların şak-şaklarıyla, sıvazlamalarıyla ve Kasımpaşalılığının verdiği ekstra gazla saldırıp durmakta yanlışlarını yüzüne vuranlara.

Gün gelir devran döner...

Teşekkürler Sayın Mustafa Akten...






__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adami, adamı, arasindaki, arasındaki, devlet, fark, nesil, siyasetçi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.