Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.02.2013, 11:45   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gelişmenin ve kalkınmanın yolu

GELİŞMENİN VE KALKINMANIN YOLU

Kalkınmanın en önemli özelliklerinden biri basite indirgeyerek ifade etmek gerekirse üretimdir! Üretimin olmadığı yerde adil olmayan bölüşümsüzlük, adil bölüşümün olmadığı yerde fukaralık, fukaralığın olduğu yerde karanlık, karanlığın olduğu yerde kör cehalet vardır.

ABD ve AB gibi dostun olursa aklımıza hemen ne kadar az dost o kadar istikrar diyesimiz geliyor..

Ve saniyen aklımıza Ömer hayyam'ın olduğuna ilişkin bilgiler ile şu dize geliyor:

"Bu zaman da az dostun olsun daha iyi,
herkes ile uzaktan hoşbeş edip geçmeli,
can gözünü açınca görüyor ki insan,
en büyük düşmanı imiş en güvendiği..."

Bu günkü siyasi iktidarın elbette altı üstünü tutmayacak üstü kaval, altı şişhane, siyasi secerelerini kirli çamaşır gibi ortaya dökmeye kalksak ne köşe yeter nede Forum site!
Bizim eskiden var olan ve şimdi azalan özeğimiz olsa,yollara düşüp kişi kişi, satır satır anlatalım.Yinede üstümüze düşeni yapıyor katkı ne ise onu vermeye gayret ediyoruz.

Bazı hallerde anlatmakta çok bir şey ifade etmiyor.. Bizim hastalığımıza teşhis konmuştur. Biz Millet olarak okuma özürlüyüz. Yazılıp çizilenleri entellektüel geçinen, Demokrat geçinen, aydın geçinenlere okutamıyoruz ki.! Diğerlerine okutup anlatalım.

İşimiz çok zor çok.. Profesyonel olanlar yazıyor, çiziyor okuyan okur okumayandan bana ne diyebilir.. Ama biz diyemeyiz, Hayat ile grift hale gelmiş, yaşamda halk ile iç içeyiz..


Ülkeler milli ekonomilerini üretim, tüketim üzerine kurarken mutlaka içinde diğer sektörleride geliştirecek, bu sektörler içinde insana ve insanın yücelmesi ve refahına hizmet eden dallarda vardır.

11 yıldır üretim tesislerinin yanında, küçük esnaf ve sanatkarlar denilen gurubun milyonlarcası Türkiye'de AKP'nin uyguladığı ekonomik ve idari uygulamalar yüzünden terki sanat eyledi, keza 11 yılda ülke işsizi 13 milyonu geçti, uygulanan ekonomik politikalar ile vergide adalet, gelir bölüşümünde adalet sağlanamadı, rant ve rantiyecilik üretimin yerini aldı, sosyal dengeler alt üst oldu, fuhuş, hırsızlık, mal ve cana karşı işlenen suçlar terör suçlarına eklenerek arttı.

Mevcut vesikalı fuhuş yapanların safına katılmak için binlerce kadın vesika bekler oldu. Bu saydıklarım 2002 önceside belki vardı ama 11 yıldır AKP hükümeti eliyle ayyuka çıktı.

Zaman zaman ABD ve çevresindeki ülkelerde vuku bulan talan etme, yağmalama hareketleri ülkemizde görülmüyorsa bunun sebebi; Türk örf ve adetlerindendir. Komşusuna bir tas çorba ikram etme, işsiz kalan akrabasının cebine harçlık koyma, yatalak hastalarının yastık altına harçlık koyma ancak Türk kültüründe ve ananelerinde olduğu için yağmalama ve talan etme hareketleri görülmüyor. (Meşhur ata sözü; aç köpek fırın yıkarmış!) Aç midenin sancısını ancak aç kalıp çeken bilir.

Türk milletinin hasletlerinden dolayı herhangi bir toplumsal talan hareketleri görülmüyorsa, AKP hiç değilse bu konuda kendini şanslı görebilir.

Terör suçlarının yanına birde yağmalama suçları artarak eklenseydi acaba AKP yi ABD ve AB kurtarabilirmiydi?

AKP Türkiye Cumhuriyeti için tehlike olmaya devam ediyor.. Behamahal alaşağı edilmesi ülke yararına olacaktır. AKP oydaşlarına bunlar mutlaka anlatılmalıdır.

Dünya'da yankıları ve etkileri süren ve Türkiye'ye de yansıyan ekonomik ve sosyal kirizler Türk milleti hayatından teyet geçmemiş, palyatif tebdirler ile AKP hükümeti tarafından ötelenmiştir. Aslında kirizler, önlemsiz ve iş bilmez AKP hükümeti sayesinde toplum kesimlerinden herkesin bir yerlerini delerek geçmiştir.

08.02.2013
Mustafa Akten
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.02.2013, 13:09   #2
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Gelişmenin ve kalkınmanın yolu

Teğet geçtiği söylenen ama aslında delip geçen ve ülkenin milli servetleri satılarak yamanan açıklar, satacak bir şeyimiz kalmadığında daha yama da tutmayacak.

O gün geldiğinde delip geçtiği yerler su tutmayınca, kıçındaki yamanın yerinde deliği görenler hala koşar mı peşinden acaba?..

Babadan kalan mirası har vurup harman savuran mirasyediler gibi ülke yönetenlere; hala devlet adamı muamelesi yapıp şakşakçılığına soyunanlar, oylarını satıp onu iktidarda tutanlar, yetmez ama evetçiler... O gün geldiğinde sizlerin pişmanlığı, umarım kararttığınız bu ülkenin geleceğini yeniden aydınlatmaya yeter...


Teşekkürler Mustafa Bey...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gelişmenin, kalkinmanin, kalkınmanın, türk, yerde, yolu, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.