Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Mustafa Akten


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.04.2013, 10:59   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İnsan-ı Kamil Olmak Kolay mıdır?

İNSANI-KAMİL OLMAK KOLAY MIDIR?

“Hayatın karşına çıkardığı müşkül hadiselere sabır ve tahammül et. Onları hiç kimseden bilme ve hiç kimseye karşı kalbinde bir adavet besleme; hiç kimseye hiddet ve şiddet gösterme. Bu suretle hareket edersen en büyük müşkülleri bile yenersin ve sen de "insan-ı kâmil" mertebesine erersin”.

Forum gerçek’de Saklı Ruh Nik’i ile üye arkadaşımız yukarıda veciz şekilde insan yapısında olması gerekenleri içeren bir cümleyi yorum hanesinde daimi vurgu olarak paylaşmış. Sabır ile koruktan helva olduğunu şahsen bilenlerdenim. Sabrın sonunun güzellik ve iyilik olacağı söylenir ama maalesef her zaman sabrın sonu selamet getirmez. Sabırla tahammül, katlanmak ve kabullenmek olarakta karşımıza çıkacağından neye? Ne kadar? Nerede? Hangi koşullarda katlanacağız? Bu hususu yaşayacaklarımız belirler.

Hiddet ve şiddet elbette insana yakışmayan ama özelde öfke baldan tatlıdır veya çok saygın, ulema, hikmeti ve bilgisi kendin sadir çok değerli başbakan hazreti imam Recep Tayyip Erdoğan'ın buyurdukları, öfke bir sanat, onu yönetmekte bir sanattır.

Yukarıdaki cümlede geçen en güzel yer “insanı- kâmil” olmak. İşte bu hususu gerçekleştirmek çok zor. İnsan yaratılışı itibarı ile en iyisi, en güzeli, en çoğu benim olsun ister ve doyumsuz bir yaratılış fıtratındadır. Kerhen paylaşım ve bölüşüme razı olanların dahi bu yaptıklarından çok huzur duymadıkları ve istemeden, gönül rızası olmadan yaptıkları hep bilinir. İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir sözümüzden hareketle istisna olanları yazdıklarımızdan muaf tutarız.

İslam öğretilerine göre bir "KENZ" den bahsedilir ayrıca birde "İNFAK" dan söz edilir.
Kenz olayında dağıtımı yapılmamış servetin insan böğrünü nasıl dağlayacağı anlatılır, infak’ta ise dincilerin uydurduğu gibi sahip olunan servetin 1/40 değil ihtiyaçtan fazla artanın tümünün dağıtılması öngörülür. Etrafımıza bakalım! İslam öğretilerine uyan ve Müslüman olduğunu söyleyen kaç insanın kenz öğretisi anlayışı ve infak emri ile hareket ettiğini görürsünüz. Bunlar İslam açısından öğretiler uyan olur uymayan olur herkesin kendi bileceği husustur. Ama çağımızda bir sosyal devlet anlayışı ne için vardır? Din ile devlet işlerinin ayrıldığı Laik’lik ilkesinin uygulandığı ülkelere ve Atatürk Türkiye’sindeki sosyal devlet öngörülerine baktığımızda Türkiye sosyal devlet ilkelerini ilerletmek bir yana adeta sosyal devlet ilkesini sadaka kültürüne bağlamıştır.

Devletlerin özellikle sosyal devlet olan devletlerin ilkelerinden biride, gelir dengesindeki paylaşımın adil ve hakkaniyet ölçüleri içinde olmasını gözetmek bunun için planlamalar yapmaktır. Bu husus Türkiye'de gelir gider dengesinde maalesef yok olup gitmiştir.

Her yok olup giden denge unsurları insan-ı kâmil nitelemesine uygun nitelikleri törpülemiş, dejenere etmiş, yozlaştırmıştır. Ünlü bir atasözü;” biri yer biri bakar kıyamet orda kopar”

Aç midenin sancısını ancak aç yatağa girenler bilir. Yokluk ve yoksulluğun törpülediği insani değerlerin kaybını ve önemini ancak sefalet içinde yaşayanlar bilir.

“Tok, aç olanın halinden anlamaz” dersek, yatağa başımızı koyduğumuzda azıcık aşım kaygısız başım diyerek sahip olduklarımıza şükrederek bizden daha kötü durumda olanları, aç ve açıkta kalanları, hastaları, sakatları, özürlüleri, her tür yardıma muhtaç olanları, zalimlerin zülmüne uğramış olanları, haksız ve bigünah yere hapishane köşelerinde yatanları düşünmez onların hali ile hallenmez isek acaba insan-ı kamil olabilirmiyiz?

25.04.2013
Mustafa Akten


__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.2013, 11:03   #2
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Insan-ı kamil olmak kolaymıdır?

Cinsiyet önemli değil, Önemli olan insan olmak buda zordur..


Kaleminize sağlık..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.2013, 11:17   #3
Çevrimdışı
İklim
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Insan-ı kamil olmak kolaymıdır?

Insan-ı kamil olmak, nereye kadar sabır ya da ne kadar öfke.Bencilliğimiz daha cok önplanda
Yazılanlardan anladığım,insan olmanın erdemliliği Insan-ı kamil olmak
Emeğinize,yüreğinize saglık Biraz olsun düşünmek için alakoyuyor yazdıklarınız.
__________________
Bazen önemli olmamalı gidecek olan ya da gelmeyen. Çünkü bazen, başlaman gerekir her şeye yeniden.
Nazım Hikmet Ran.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz İklim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.2013, 11:37   #4
Çevrimdışı
Leyl
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Insan-ı kamil olmak kolaymıdır?

Varlığının sebebini bilen,insan olmanın üstün faziletlerini yaşayan,kin,koşul,yargılama,hırs gibi kelimeleri lugatından çıkarmış kişiler ancak insan-ı kamil olabilir.
Bu ten kafesinde günümüz şartları el verdikçe önce insan olmanın farkına varmalıyız.İnsanlar hakkında değil insanlarla konuşmalıyız,değerlerimizi genişletmeli,kendimizi tüm insan ırkının parçası olarak görmeliyiz.Her birey kendi bünyesinde bunu yapmalı bence,kendini 'gerçekleştirmiş' insan olmak için..
__________________
Gerçekçi ol ve imkansızı iste
"Che Guevara"
  Alıntı ile Cevapla
Leyl'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
devlet, insan-ı, insani, kamil, kolay, kolaymidir, mıdır, olmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.