Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Müzik > Müzik Haberleri

Müzik Haberleri Mp3 aramayın bulamazsınız


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.04.2010, 13:42   #1
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 2010'da Kaçırılmaması Gereken 10 Konser

U2 369 TOUR İSTANBUL




En büyük stadyum konseri

Hasretle beklenen U2’nin “360 Tour” kapsamındaki İstanbul konseri 6 Eylül’de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda. Gelme hikayeleri çeşitli spekülasyonlara yol açan U2, belki de Türkiye tarihinin en büyük stadyum konserini gerçekleştirecek. U2 bu turnede muazzam boyutlarda bir görsel şölen ve en etkileyici ve yaratıcı sahne tasarımlarından birini sunuyor. Dev bir silindir video sistemiyle birbirini bağlamış LED paneller ve 64 metreye ulaşan yüksekliğiyle sahne etrafında dönen metal köprü sistemi, müzikseverlere 360 derecelik bir görüş alanı sağlanıyor. Satışa çıktığı anda tükenen biletleriyle rekordan rekora koşan efsanevi grup U2’yu bu yıl sadece Avrupa’da dev stadyumlarda yaklaşık 2 milyon kişi izledi. U2’nun Türkiye konserindeki ön grubu Snow Patrol. Bilet fiyatları 375-50 lira arasında değişiyor ve sahne önü (red zone) 550 liralık biletler tükendi.

* * * * *

OZZY OSBOURNE




Metalin büyükbabası

Her biri hit olmuş şarkılar, liste başı albümler, Ozzyfest ile desteklediği sayısız müzik grubu, nefes kesen performanslar ve 50 yıla uzanan bir müzik geçmişiyle Ozzy Osbourne yaşayan bir efsane. 1948 yılında İngiltere’nin Birmingham kentinde doğan ve gerçek adı John Osbourne olan ‘Ozzy’ profesyonel müzik kariyerine heavy metal ve rock dünyasının en köklü gruplarından biri olan Black Sabbath ile birlikte yaptığı çalışmalarla başladı. Sonrasında solo kariyeri boyunca da milyonlarca albüm sattı. Sahne performansı ve renkli kişiliğiyle tanınan Ozzy Osbourne’un hayranlarının merakla beklediği İstanbul konseri 30 Eylül’de Turkcell Kuruçeşme Arena’da ancak bilet fiyatları henüz açıklanmadı. Ozzy Osbourne bu konserde hem 10. stüdyo albümü “Scream”den parçalar, hem de eski şarkılarından söyleyecek.

* * * * *

VİYANA FİLARMONİ ORKESTRASI



Bir klasik müzik klasiği

Klasik müzik meraklılarını mutlu edecek bu konser 23 Haziran 20.00’de Sütlüce’deki Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Orkestraya da ünlü şef Riccardo Muti eşlik ediyor. 160 yılı aşkın tarihiyle Avrupa klasik müzik geleneği ve tarihinin mihenk taşı sayılan Viyana Filarmoni’nin İstanbul’a ilk kez geldiğini de hatırlatalım. Konserde Wolfgang Amadeus Mozart’ın Do Majör Senfoni No. 36, KV 425, “Linz”, Franz Schubert’in Si minör Senfoni, No. 8, D 759, “Bitmemiş” ve Piotr Ilyich Tchaikovsky’nin Si minör Senfoni, No. 6, Op. 74, “Pathetique” eserleri yorumlanacak. Ayrıca konser öncesi Viyana Filarmoni Orkestrası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Clemens Hellsberg ile “Viyana Filarmoni Orkestrası: Tarihi ve Önde Gelen İsimleri” adlı bir söyleşi gerçekleşecek. Bilet fiyatları 300-20 lira arasında değişiyor.

* * * * *

ERIC CLAPTON & STEVE WINWOOD




İki efsane bir arada

19 Grammy ödüllü gitar kahramanı Eric Clapton ve rock müzik tarihinin önemli seslerinden Steve Winwood bir arada. Tarih 13 Haziran, yer Santralistanbul. 370-99 lira arasında değişen biletlerinin çoğunun tükendiği Avrupa turnesinin son ayağı bu konser. Winwood Clapton’la arkadaşlığının ilk yılları için “Ben 15-16 yaşlarındaydım, o ise 18-19 ve bana ağabeylik yapardı.” diyor. “Beraber müzik dinler, müzik konuşurduk. Arkadaşlığımızın en başlarından beri ağabeylik rolünü üstlendi.” Dostlukları pekiştikçe Clapton ve Winwood yanlarına davulcu Ginger Baker ve basçı Rich Grech’i de alarak Blind Faith’i kurdular. 1969’da liste başı olan grupla aynı ismi taşıyan tek bir albüm yayınladıktan sonra grubu dağıttılar.Ama ne Clapton’ın ne de Winwood’un kariyerinde spotlar ışıltısını kaybetti.

* * * * *

RAMMSTEIN/SONISPHERE FESTİVAL




Bir metal şöleni

25-26-27 Haziran arasında İnönü Stadyumu’nda gerçekleşecek “Sonisphere Festival” bu yılın en iddialı müzik olaylarından. Geçen yıl Hollanda, Almanya, İspanya, İsveç, Finlandiya ve İngiltere’de yapılan ve bu sene toplam 11 ülkede gerçekleşecek olan Sonisphere dünyanın en büyük festivallerinden. Metallica, Megadeth, Rammstein, Slayer, Manowar, Anthrax, Alice in Chains ve Stone Sour gibi metalin ağır toplar katılıyor. Ancak bu isimler arasında en çok öne çıkan ve jüri üyelerimiz tarafından tekrarlanan isim Rammstein oldu. Ünlü Alman metal topluluğu tartışmalı şarkı sözleri ve sınırları zorlayan videolarıyla tanınıyor. Çok başarılı bir konser grubu olan Rammstein’in tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de fanatik hayranları var. Festivalin 270-73 lira arasında değişen kombine biletlerinin çoğu tükendi ama yine de şansınızı deneyin.

* * * * *

LANG LANG




Süperstar piyanist

New York Times’ın “klasik müzik gezegeninin en ateşli sanatçısı” ilan ettiği Lang Lang, Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde çalacak. Haliç Kongre Merkezi’nde 10 Haziran 20.00’de yapılacak konser Şakir Eczacıbaşı’nın anısına icra edilecek. Time Dergisi’nin “Dünyanın En Etkili 100 İnsanı” listesinde yer alan sanatçı, ülkesi Çin’de 40 milyon çocuğu piyano öğrenmeye teşvik ederek “Lang Lang etkisi” olarak adlandırılan bir duruma imza attı. 2008’de 29. Pekin Olimpiyatları’nın açılış töreninde, Münih Dünya Futbol Şampiyonası açılış ve kapanışında ve Barack Obama’nın ödül aldığı 2009 Nobel Töreni’nde performans sergileyen Lang Lang, klasik müziği geniş seyirci kitlelerine ulaştırdı. İstanbuldaki konserin repertuvarı Robert Schumann 4. Senfoni, Re minör Op. 120 ve Frédéric Chopin 1. Piyano Konçertosu, Mi minör, Op. 11. Bilet fiyatları 20-200 lira.

* * * * *

MASSIVE ATTACK




Türkiye’de seviliyorlar

Trip-Hop’un yaratıcıları arasında sayılan ünlü ve önemli bir grup Massive Attack. 13 Temmuz gecesi İstanbul’da bir konser verecek olan İngiliz grubun Türkiye’ye ilk gelişi değil ama buradaki hayranları hemen hemen bütün konserlerini dolduruyor. Konserleri bir prodüksiyon harikası olan grup hem eğleniyor hem de eğlendiriyor. Massive Attack geçen zaman içinde kimliğinden pek bir şey kaybetmese de kimi üyelerini değiştirdi. Şu anki kadrosu Robert Del Naja ve Grantley Marshall’ın yanı sıra birçok süpriz isimden oluşuyor. Son çıkardıkları bu senenin konuşulan albümlerinden “Heligoland” turnesinin kapsamında Turkcell Kuruçeşme Arena’da bir konser verecek olan grubun konser biletleri 77-160 lira arasında değişiyor.

* * * * *

HARRY CONNICK JR.




Hem müzisyen hem aktör

Üç Grammy ödüllü müzisyen ve aktör Harry Connick Jr. 18 Mayıs 20.30’da Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde. Harry Connick Jr.’a sahnede yaylılar ve nefesli enstrümanların bulunduğu 16 kişilik orkestra eşlik edecek. Harry Connick Jr. bilet fiyatları 50-150 lira arasında değişen İstanbul konserinde 2009 Aralık ayında çıkardığı albümü Your Songs’dan şarkıların yanı sıra “And I Love Her”, “Can’t Help Falling in Love” ve “Just The Way You Are” gibi pop klasiklerini ve “The Way You Look Tonight”, “Smile” ve “Mona Lisa” gibi tanınmış caz standartlarını da yorumlayacak. Gelenekselden popa, enstrümantal cazdan funk ve blues’a uzanan farklı türlerde albümlere imza atan Harry Connick Jr. müziğini yaptığı “Harry Sally ile Tanışınca” filmi sayesinde üne kavuştu. 2004’de çıkardığı 24. albümü Only You ile 25 milyonun üzerinde satış yaparak caz albümleri arasında ulaşılması zor bir başarı kazandı.

* * * * *

GEORGE DALARAS




İlk kez İstanbul’da

Dokunaklı sesiyle 40 yıldır Yunanistan’ın en önemli müzik elçilerinden biri George Dalaras ve nihayet İstanbul’da. İlk Avrupa turnesinin 25. yıldönümü vesilesiyle çıktığı “Encore Tour” turnesi kapsamında Avrupa’nın dört bir yanında sahne alan Dalaras’ın Cemil Topuzlu’daki konserinin tarihi 26 Haziran 21.00. Turne boyunca George Dalaras’a kendisini keşfeden ünlü Yunanlı besteci ve sanatçı Mikis Theodorakis eşlik edecek. İstanbul konserinin onur konuğuysa besteci kimliğiyle Zülfü Livaneli. Rembetiko, Vyzantinos Esperinos, Mikra Asia ve La Tragoudia Mou albümlerinin yanı sıra Goran Bregovic, Sting, Bruce Springsteen, Tracy Chapman, Youssou’n’Dour, Cheb Mami, Paco de Lucia ve Peter Gabriel gibi isimlerle çalışmalar yaptı. 65 albüme imza atan, 50’nin üzerinde kayıtta da adı geçen Dalaras’ın neredeyse tüm albümleri başarılı satışları nedeniyle altın ve platin plak ödülü kazandı. Bilet fiyatları 250-40 lira arasında.

* * * * *

TONY BENNETT




15 Grammy ödülü var

İKSV henüz bir açıklama yapmadı ama Sedat Ergin’in de işaret ettiği gibi; Tony Bennett resmi sitesinde İstanbul’da bir konser vereceğini ilan etti. Muhtemelen Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek bu konserin tarihi 15 Temmuz, yeri Cemil Topuzlu Sahnesi. Kendine özgü sıcak ses rengi Frank Sinatra ile kıyaslanan ve cool jazzy Amerikan müziğinin ayaklı arşivi olarak kabul edilen Tony Bennett, gerçek bir efsane. Bu ay çıkardığı “The Ultimate American Songbook” ile müzikteki 60. yılını kutlayan Tony Bennett, şimdiye dek 21 albüme imza attı. Amerika’nın en önemli şarkıcı, şarkı yazarı ve bestecilerinden biri olan Bennett pek çok filmin ve Broadway yapımının müziklerini de yaptı. 82 yaşındaki şarkıcı şimdiye kadar tam 15 Grammy ödülü kazandı.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kaçırılmaması, konser


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.