Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Necati Doğru


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.12.2016, 13:27   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart PISA: 0, AAA: 100 | Necati Doğru

PISA: 0, AAA: 100

Sultanahmet Meydanı'nın denize bakan tarafında boydan boya Hürrem Sultan Hamamı durur. Turistler, İstanbul dışından gelen vatandaşlar, öğretmenlerin gözetiminde ilk-orta okul öğrencileri Sultanahmet Camii'ni gezdikten sonra Ayasofya'ya yürürler. Hürrem Sultan Hamamı'nın meydana paralel bakan duvarları önünden geçerler. İşte o yürüyüş yolu üstünde beyaz gömlekli bir seyyar simitçi, camdan 4 tekerlekli seyyar arabası önünde simit satar.
Adı Ahmet Gürgenci.
Benim evim Sultanahmet Meydanı'na çok yakın, her sabah simitçi Ahmet'in önünden “günaydın” der geçerim, o da bana “hayırlı işler” der.
Yazar olduğumu bilmez.
Ben de söylemem.
Yıllardır tanışırız.
Sağdan, soldan.
Havadan, sudan.
Konuşur, şakalaşırız.

* * *


Son altı aydır, bana “okullarda Matematik dersi kaldırılmış” diye bir laf atıyor. Dayanamadım “Nereden çıkarıyorsun?” diye sordum. Simitçi Ahmet, “Ben söylenene değil gördüğüme inanırım” dedi. Gördüğünü anlattı: Öğrenci grupları Sultanahmet Camii ile Ayasofya arasında gidip gelirlerken onun simit arabası önünden geçiyorlar. Bazıları simit alıyor.

-Kaçıncı sınıftasın.
– İlkokul beş.
– Sen kaçtasın.
– Ortaokul bir.
– Yedi kere sekiz.
Çocuk havaya bakıyor.
-Üç kere yedi.
Boş gözlerle süzüyor.
Simitçi Ahmet de bizzat kendi gördüğüne dayanarak bana “okullarda Matematik dersi kaldırılmış” diye laf çarpıtmakta…

* * *


PISA testi sonuçları yayınlandı. Simitçi Ahmet haklı çıktı. 72 ülkenin çocuklarının “Bilim-Matematik- okuma bilgisini” ölçen bu testte; bizim öğrenciler, Matematik, Fen Bilimleri, okuyup anlamada en sondan ikinci sırada yer aldılar. Bir önceki (2012 yılı) teste göre bilimde 38, okumada 47, Matematik'te 28 puan birden gerilediler. Bizim öğrenciler, bilimsel bilgiye hiç önem vermiyorlar. Bilim öğrenmekten zevk almıyorlar. 72 ülke içinde en üst seviyedeki öğrenci oranımız yüzde 0.0.

Sonuç feci.
Feciden bile feci.
Son 8 yılıdır bütçeden en yüksek payı Milli Eğitim Bakanlığı alıyor, harcıyor. Ayrıca anneler-babalar çocuklarımız “Hayatta başarılı olsunlar” diyerek aile bütçesinden önemli payı dershanelere aktarıyorlar. Tayyip Erdoğan ile Fetullah Gülen arasındaki kanlı kavga dershaneler yüzünden çıktı. Her yanından pislik, çürüme akan darbe girişimi “dindar nesil- altın nesil yaratma kavgası” sonucunda gelişti. Dershaneleri ele geçirme kavgası darbeye dönüşürken öğrencilerimiz ise PISA'dan “0” çekiyorlar.
Nasıl olur?
Niçin olur?

* * *


İktidar partisi AKP'nin 316 milletvekili içinde 55 akademisyen milletvekili var. Bunlar üniversitelerde hocalık yapmış profesör, doçent, yardımcı doçent akademisyenler. Çocuklarımızın 72 ülke çocukları arasında “Bilimde- Matematikte- okumada” neden “sıfır çektiklerini” bu akademisyen milletvekillerinin dert edinip araştırmaları, kötü gidişi durduracak uyarıları yapmaları gerekirdi.

Duymadık.
Görmedik.
Ancak Adana'da tarikat yurdunda 10-11-12 yaşlarında kızların yandığı (aslında göz göre göre yakıldığı) gece Meclis'te AKP milletvekili 55 akademisyen için “kişiye özel bir kanun” çıkartıldı. CHP-HDP-MHP milletvekillerinin tamamının karşı çıktığı fakat sadece AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilen bu kanunla: milletvekili akademisyenler hem emekli milletvekili maaşını (8 bin 750 TL) hem de akademisyen emekli maaşını (5 bin 500 TL) almaya devam edecek ve hem de istediği bir devlet üniversitesinde ona yeniden profesörlük, doçentlik, dekanlık, rektörlük verilmesi hak sayılacağı için akademisyen maaşını da (4 bin TL) alacak. Böyle “avantacılık kokan bir kanun” Meclis'ten çıktı fakat Cumhurbaşkanı, “şu sırada bu kanun halkı kızdırır” dediği için geri çekildi.

Sonuçta:


PISA: 0.

AAA: 100.

NOT: “AAA”: “AKP'li Akademisyen Avantası” deyiminin baş büyük harfleridir.




__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.12.2016, 14:16   #2
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: PISA: 0, AAA: 100 | Necati Doğru

Matematikten de geçtim çocuklar hayatı bilmiyorlar...
Şimdi var mı bilmiyorum ama benim zamanımda Hayat bilgisi, Sosyal bilgiler gibi dersler vardı, ben bugün gibi hatırlıyorum ilkokul 2. sınıftayken kaldırımlarda bir dizi halinde yürünülmemesi gerektiğini öğrenmiştik üstelik de küçük bir kasabada...
Bugün bakıyorum da bırakın erkekleri, lise öğrencisi kızlar bana omuz atarak yanımdan geçiyorlar...
Dörderli beşerli kaldırımlarda yürüyorlar kimseye yol vermek akıllarından bile geçmiyor,
Daha geçen gün sırtlarında okul çantası olan iki lise öğrencisi kız, önünde durup alel acele çantalarından sigara çıkartıp yakmaya çalıştılar, geçecek yerim yok, onları bekliyorum ve gözlerinin içine bakıyorum farkında değiller kafalar uçmuş...
Bu yeni nesil ne kadar terbiyesizleşmiş diye sokak ortasında haykırdım herkes bana baktı ama niye bağırdığımı da durumu görenler anladılar zaten.
Maalesef gençlikte terbiye, görgü, edep adap da kalmamış bir de bunu kuşak farkı olarak yorumlayanlar var...
Terbiyesizlik, görgüsüzlük ne zamandan beri kuşak farkı oldu anlamıyorum,
Adı üzerinde eğitim ve öğretim, hem branşlaşmayı sağlayacaksınız hem de eğiteceksiniz, okul insana sadece matematik bilim öğretmez öğretmemeli, hayatı bilmeyen insanlar Matematik öğrense ne yazar.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
doäŸru, doğru, necati, pisa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.