Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Necati Doğru


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.12.2017, 19:41   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Türkiye Bağırsaklarını Temizliyor! | Necati Doğru


Türkiye Bağırsaklarını Temizliyor!


Dünür, enişte, kardeş, oğul dışarıya para mı aktardılar, dışarıdan para mı getirdiler? Nereden buldular? Nasıl kazandılar? Neden kirli paraları yıkama devleti Man Adası'nda naylon şirket kurma ihtiyacı duydular? Türkiye dekontları merak ediyor: Giden para, gelen para, bankadan bankaya aktarılan paraların ne olduğunu anlamaya kilitlendi.
Kilide bir diş daha atıldı.
Cumhurbaşkanı, “duyumlar aldım bazı işadamları mal varlıklarını yurtdışına kaçırıyorlar” dedi. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, meclis başkanı, bakanı, önde gelen bürokratı “duyumlar aldım…” diye konuşmaz.
Bilgi alır.
Rapor alır.
O zaman konuşur.
Rapor almış olmalı.
Götüren götürene.
Kaçan kaçana.
Pislik, çürüme, çamur, boyu aştı. Rüşvet, hortumlama, aniden zenginleşme, devletten ihale kapma, belediyeden iş alma lağım oluşturdu. Mal varlıklarını, servetlerini, paralarını kaçıranlar yandaş işadamları olmalı.
Neden kaçıyorlar?
Gemi yalpalıyor, dün kendilerini koruyan, kollayan, ihale veren, zenginleştiren kadroların onları koruyamayacağı günlere doğru hızla gidildiğini düşünmüş olmalılar.

* * *

Tek ağız.
Tek imza.
Güdümlü model peydahladı: Kayıran, kollayan, eşit yarışmayı bozan, ihale veren, kredi garanti fonuyla şirket kurtaran, batanı ayakta tutan, yatırımı borçla yapan, borcu da yabancı parayla şişiren, dış ve iç borçlanmaya yüksek faiz aktaran; ve bu yolla fakirden zengine, devletten yandaşa, yurt içinden yurt dışına gelir transfer eden bu model oldu.
Model çöktü.
Temeli sarsılıyor.
Menteşeleri gıcırdıyor.
Ülkemiz, 2001 krizinden daha derin bir bunalıma doğru hızla gitmekte. Pislik, rüşvet, kayırılanlar, korunanlar, ihale ile zenginleştirilenler, çöküşü gördüler ülkeyi terk ediyorlar.
Çalan çırpan gidiyor.
Yandaşlar kaçıyor.
Türkiye bağırsaklarını temizliyor.
Dün, bakanları, banka genel müdürlerini rüşvete bağlamış Rıza Sarraf, ihracat rekortmeni işadamı sayılıp baş üstünde tutuluyordu. Bugün malını Dubai'ye kaçırmak isteyen casus oldu. Dün “dön gel seni özledik” denilen muhterem hoca efendileri bugün Türkiye'den toplanan himmet paralarını Nil Nehri sefasında yediren CIA kuklası, orduya sızarak darbe örgütleyen alçak vatan hainine dönüştü. Dün banka sahibi, holding sahibi, vakıf sahibi, marina sahibi, yeni ihalelerde pay sahibi yandaş işadamlarıydılar, bugün paralarını, servetlerini, mal varlıklarını yurt dışına götürmekteler.

* * *

Yandaş yazarlar; mal varlıklarını dışarı kaçıranlar için “alçaklar- vatan hainleri-milli duruşu yitirmişler, geleceklerini Türkiye'nin dışında arayan nankörler” diye kızıp duruyorlar.
Milli duruşunu kaybetmişler.
Yerlilikten kopmuşlar
Diye küfür yazıyorlar.
Niçin kaçıyor yandaşlar?
Neden korktular?
Bu soruları sorup, cevabını aramıyorlar. Cevabı aransa; “tek imza- tek ağız güdümlü modelinin” ürünü çıkar. Model bu ürünü yarattı: Yandaşlar, korunanlar, rüşvetle iş yapanlar, yeni hortumcular, ihale kapıcılar “güdümlü modelin halk desteğini hızla yitirmekte olduğunu” gördüler, korktular, kaçıyorlar. Eniştenin MAN Adası'nda şirketi var mı, yok mu? Varsa enişte Man Adası'nı niçin seçti?
Türkiye bağırsaklarını temizliyor.



__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bağırsaklarını, doğru, necati, temizliyor, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.