Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Örgü | Tığ İşleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.01.2009, 17:17   #1
Çevrimdışı
Umutgüneşi
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Boyundan Askılı bluz



Malzemelerimiz:

100 gram dilediğiniz renkte makrome ipi.
3,5 numara örgü şişi.
Süslemek için pul veya boncuk.

Yapılışı:

Yapacağımız ilk iş almış olduğumuz makrome ipini ucundan başlayarak sökmek ve başka bir yerde yeni bir yumak oluşturmak olacak.Bu işlemden sonra bluzumuzu başlıyoruz.38 beden olanlar için 40 tel başlıyoruz ancak daha büyük veya daha küçük giyenler istedikleri sayıda başlayabilirler.Ancak unutulmaması gereken konu tel sayısının daima çift olacak olması.

Örgümüze lastik örerek devam edeceğiz.Bir düz bir ters olmak üzere 5 sıra lastik tamamlıyoruz.Lastiğimiz bittikten sonra lastiğimizin düz yüzünden başlayarak bir sırayı tüm düz arka sırayı tüm ters yaparak 8 cm olana kadar öreceğiz.8 cm olduktan sonra örgümüz modelimizi yapacağız.Bluzumuz zaten içine başka birşey giyileceği için delikli olmasında bir mahsur yok.Ama yinede isteyenler bu modeli yapmadan düz örmeye devam edebilirler.

Modelimiz şöyle:
Başladığımız sırada ilk teli örüyoruz ve ikinci tele geçmeden ipi şişe bir kez doluyoruz.Bundan sonraki telleri aynı şekilde bir örüp bir dolayarak o sırayı bitiriyoruz.Geçtiğimiz üst sırada ise alt sırada ördüğümüz telleri yine örüyoruz doladığımız telleri bırakıyoruz ve sırayı böyle tamamlıyoruz.

Üst sıralarda yine eski örgümüze devam ediyoruz.Örgümüz böylece 14 cm oluyor.Artık kol ve yaka kısmını ayıracağız.Örgümüzün her iki yanındanda birer tel keserek kol ayrılmış olacak.Yakanın “V” kısmına gelince de telleri iki kısma ayıracağız ve önce bir tarafı sonra diğer tarafı öreceğiz.

Örgümüzün yaka kısmının şeklinin verilmesi şöyle:
Tellerimizi iki kısma ayırdık.Sonra ilk sırada 2 tel eksiltiyoruz.ikinci sırada bir tel ve altı sırada bir tel olarak azaltıyoruz.Ancak telleri bitirmiyoruz son kalan iki teli istediğimiz uzunlukta örerek boyun bağı yapacağız.Aynı şekilde diğer tarafıda eksilterek v şeklini vereceğiz.Boyun bağını yapacağız.

Arka kısmı ise yine 38 tel başylıyoruz ve ön gibi düz örgü örüyoruz.Kollarını yayırıyoruz.Ön ile aynı uzunluğu gelince bitiriyoruz ve parçaları birleştiriyoruz.

Geldik süsleme kısmına.Bluzumuzla aynı renkte veya ona uygun bir renkte almış olduğumuz pulları bluzumuzun yaka kısmının başladığı yere veya göğüs kısmının üzerine şık bir çiçek işleyerik bluzumuzu süsleyebiliriz.Eğer boncuk kullanmak istiyorsak bluzumuzun alk kısmına boncukları tek tek dikebiliriz.


alıntıdır...
__________________
UMUT GÜNEŞİ
bir anlamı olmalı her sabah doğan güneşin, yağan yağmurun, açan çiçeğin...
Uçan kuşun, kelebeğin...
Yüzde beliren bir tebessümün...
yanaktan süzülen damla damla gözyaşının...
Ne çok neden var yaşamak için yorulmamalı yaşanmış acılara direnmeli! yağan yağmur gibi düşsede acılar yüreğine bir bir..
bir gülümseme ile dağıt hüzün bulutlarını!
tıpkı doğan güneşlerin doğayı yeşerttiği gibi... yeşertip umutları filizlenmeli yaşam sevinci!



ne yeminler bozdum.....
  Alıntı ile Cevapla
Umutgüneşi'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
askılı, bluz, boyundan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.