Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Oyun Dünyası


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.08.2010, 08:50   #1
Çevrimdışı
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bu Şirketlerde Bilgisayar Oyunu Serbest



Microsoft - Ribbon Hero

Microsoft'un araştırma ve geliştirme birimi, kullanma kılavuzlarının yetersiz olduğunu görünce Office 2007 ve 2010 ürünlerinin basit ve gelişmiş özelliklerini öğretmek için 'Ribbon Hero' adlı oyunu tasarladı. Office programları olan Word, PowerPoint ve Excel ile ilgili çeşitli zorluklarda oynanan bu oyun, hem yarışma heyecanını hem de öğrenmeyi aynı anda sunuyor.



Arrow Max
ABD merkezli elektronik parça tedarikçisi Arrow Electronics müşteri hesap uzmanlarını, tedarik zincirinin daha iyi yönetilebilmesi için özel geliştirilmiş Arrow Max oyunuyla eğitiyor. Oyundaki sanal bir eğitmen, kullanıcılara pazarlık stratejileri konusunda ipuçları veriyor. Şirket yöneticileri, oyunun sadece eğitim değil aynı zamanda personeli değerlendirme ve terfi ettirme açısından da çok faydalı olduğunu belirtiyor. Oyun sonunda ortaya çıkan veriler, hem kimin orta düzeyde olduğunu hem de kimin de yükselen yıldız olduğunu ortaya çıkarıyor.



ABD Ordusu

Gerçek savaş senaryolarının simülasyonu olan çatışma ve mücadele konulu bilgisayar oyunları son dönemde oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bunun farkına varan ABD ordusu da, 'Amerika'nın Ordusu' adlı bilgisayar oyunu serisi tasarladı. Bu sayede kendilerin bir anda bilgisayardaki sanal askerlerin yerinde bulan gerçek askerler, hem eğlenerek hem de olayı kavrayarak eğitim alıyor. Bu oyunlar orduya personel alırken de çok faydalı sonuçlar sunuyor.



Cisco İkili Sistem Oyunu

Bu isim bir bilgisayar oyunu için çok eğlenceli görünmese de, dünyanın en büyük ağ iletişim cihazları üreticisi Cisco'un sertifikalı uzmanı olmak için bu oyunda başarılı olmak gerekiyor. Oyunun basit bir kuralı var. Oyunculardan verilen sayıları en kısa zamanda ikili düzende yazmaları isteniyor. Oyun süresince, katılımcılar strateji geliştirme yeteneklerini ilerletiyor.



Microsoft - Windows Dil Kalitesi Geliştirme Oyunu

Microsoft gibi birçok ülkede faaliyet gösteren şirketler için, ürünlerini o ülkelerin kendi dillerine uyarlamak yoğun işgücü gerektiren bir durum halini alıyor. Microsoft bu oyunu ile diğer ülkelerde bulunan çalışanların yeni ürünün, kendi ana dillerindeki uyarlamasını değerlendirmesini istiyor. Çalışanlar bu şekilde puan toplayıp birbiriyle yarışıyor. Microsoft yetkilileri, yaklaşık 4 bin çalışanının katıldığı bu oyunla çok daha hızlı değerlendirmelere ulaştıklarını belirtiyor.



Hava Trafiği Kontrol Oyunu

ABD Havacılık Akademsi son birkaç yıldır, hava trafiğini kontrol eden personel alımında gerçekle birebir çalışan havalimanı kontrol kulesi simülasyonu kullanıyor. Kurum bu sayede, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi beklenmedik koşullar yaratarak yeni alınacak personelin yeterlilik düzeyini ölçüyor.

hürriyet
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.08.2010, 09:40   #2
Çevrimdışı
Emilio Santos
. . . . . Erlik'in Katili . . . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu Şirketlerde Bilgisayar Oyunu Serbest

İş olarak yapınca zevki kalmaz ki oyunun
__________________
kahrolsun bağzı şeyler!
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Emilio Santos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.08.2010, 16:58   #3
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu Şirketlerde Bilgisayar Oyunu Serbest

Bir de bizim şirkette.

Patron dahil herkes oyun oynuyor valla...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 16.08.2010, 17:44   #4
Çevrimdışı
s€zgin
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu Şirketlerde Bilgisayar Oyunu Serbest

Pek oyun oynadığım söylenemez iş yerinde :P
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
oyunu, şirketlerde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.