Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Oyun Dünyası


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.04.2013, 00:45   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Thief 4™ ----> 28 Şubat'ta Raflarda..





Yayıncı - Square Enix
Yapımcı - Eidos Montreal
Tür - FPS (Gerilim,Gizli Aksiyon)
Platformlar - PC,PS4

Usta Hırsızımız Garret Geri Döndü.
Eidos Montreal tarafından geliştirilen ve 2014 yılında PC yanısıra PS4 ve diğer yeni nesil konsollara çıkacağı onaylanan yeni Thief'in oynanış dinamiklerinden bazı detaylar gün yüzüne çıktı.
Hikaye olarak serinin kahramanı Garrett'in gotik, endüstriyel metropolise geri dönüşü işleniyor. Şehire özel bir isim verilmemiş ve "The City" olarak betimlenmiş. Tabii ki Garrett, kendini zengin yapacak herşeyi çalmak için maceraya atılıyor. İşte Game Informer editörlerinin kaleme aldığı oynanış mekaniklerinden detaylar:

Yapay Zeka:
Garrett bir savaşçı değil. 4 veya daha fazla düşmanla dövüşmesi pek hayrına olmayacak. Gardiyanlar ve diğer NPC karakterleri bölümlerin tasarımlarından haberdar ve sizin nereye saklanabileceğiniz konusunda tahmin yürütecekler. Aynı şekilde Gardiyanlar bölümlerin topografisi konusunda bilgililer ve bölümlerde hangi bölümlerin saklanmak için elverişli olduğunu anlacayacaklar. Her NPC, Garrett'i aramak için farklı bir yola baş vuracak.

Oynanış Mekanikleri:

Ekranınızda yer alan navigasyon size nereye gitmeniz konusunda yardımcı olacak. Yapımcı ekip oyuncuların gördüğü her yeri araştırmasını & keşfetmesini istiyor. Her odanın birden fazla giriş ve çıkışı, gizlilik öğelerini kullanarak hedefe ulaşmak için birden fazla yöntem bulunuyor. Oyuna bir de Focus mekaniği eklenmiş. Focus, Garrett'in gözünden kaçabilecek tırmanma alanlarını gün yüzüne çıkaracak ve bu özellik geliştirmeye açık olacak. Düşmanla mücadele anlarında da kullanılacak olan Focus, rakibin atak noktalarını gösterecek. Örneğin düşmanı hızlıca göğsünden iterek karanlığa karışmak için daha çok zaman kazanmanız sağlanıyor.


Yeni eklenen mekanikler arasında parmak izi sistemi yer alıyor. Bu sayede her çekmecenin kontrol edilebilir olduğu oyunda hangi çekmece bakmak için en iyisi, anlayacaksınız.

Gerratt gözüne kestirdiği eşyaları, nesneleri ele geçirmek için yankesicilik yapacak. Yankesicilik yaparken kullanacağınız Focus özelliğiniz size zamanı yavaşlatma ve aynı anda birden fazla eşya çalma şansı verecek. Garrett, çalınması neredeyse imkansız olarak bir şeyi çalarak motive olacak. Bölüm sonlarında para harcayarak ekipmanlarını yükseltebilecek.

Bölümler içine gizlenmiş özel eşyalar yer alıyor. Bu eşyaları bularak Garrett'ın sığınağını dekore etme şansına erişeceğiz.

Yapımcılar savaş mekaniklerini mümkün olduğunca eğlenceli hale getirmek ve dileyen oyuncuları dövüşe sokmak istiyor.


Garret'in Teçhizatları:

- Blackjack: Düşmana arkasından yaklaşıp vurduğunuzda bayıltır.

- Yay: Oyundaki en güçlü gerecimiz. Savaşlar dışında da kullanılabilinen yay gardiyanları başka yöne çekmek, bazı anahtarları aktif hale getirmek ve dolayısıyla gardiyanları oda içine kilitlemek gibi anlarda işimize yarayacak.

- Özel Oklar: Oklar farklı amaçlar için farklı alanlarda kullanılabilinecek. Mesela uzakta bizi açığa çıkarabilecek bir ateşi kuru buz okuyla söndürebileceğiz; tespit edildiğimiz bir yerde duman okuyla gözden kaybolacağız.

- Pençe: Belli noktalara tutunma işi görecek

Genel Detaylar:
- Garrett'in yaraları, geçmişinde yaşadıklarının bir izi mahiyetinde tasarımda yer alıyor. Karakter tasarımcısı Nicolas Cantin

- Yapımcı ekip için serinin köklerine bağlı kalmak öncelikli

- Serideki büyü elementleri azaltıldı

- Yapımcı ekibi küçük ve uzun süredir bu proje üzerinde çalışıyor.

- Yeni bir karakter beraberinde üçüncü kişi bakış açısıyla taktiksel bir oynanış sunulmaya çalışılmış (tıpkı Assassin's Creed gibi) ancak kamera açılarının oyuncuları rahatsız edebileceği düşünülerek vazgeçilmiş. (BSC)

__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.2013, 22:26   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Thief 4™

Usta hırsımız oyun içi videosuyla karşımızda..

Forum Gerçek Flash Dosyası



__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.11.2013, 14:04   #3
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Thief 4™

Square Enix, merakla beklenen yeni Thief'e ait bir senaryo videosu yayınladı. Oyunun bu sinematik videosunda eski kasa hırsızı, The City'nin yeraltı örgütleriyle bağlantısı bulunan Basso'ya odaklanılmış.

Hırsızımız Garrett'ın da ne kadar zorlu karakterlerin arasında yer aldığını öğrendiğimiz bu video gerçekten etkileyici bir sunuma sahip. Aşağıda yeni videoyu bulabilirsiniz.


Forum Gerçek Flash Dosyası


__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.11.2013, 14:44   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Thief 4™

Hiç oyun oynamadım ben Serseri...

Eklediğine göre, muhtemelen oyun eseverler için iyidir
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.02.2014, 00:20   #5
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Thief 4™ ----> 28 Şubat'ta Raflarda..

Usta hırsız Garrett, uzun yılların ardından oyun dünyasına geri dönüş yapıyor. Deus Ex: Human Revolution'un yapımcısı tarafından geliştirilen Thief adına son rütuşlar tamamlandı, yeni bir video yayınlandı.

Yapılan açıklamalara göre Thief'in yapım süreci sona erdi. Yani oyun, 28 Şubat'taki PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One çıkışına hazır hâle geldi. Bununla birlikte oyundan yeni bir video yayınlandı. 'Thief hakkında bilmeniz gereken her şey' başlığıyla gördüğümüz videoda oyunun sistem yapısı anlatılıyor. Videoda oyunun içinden sahneleri görebiliyoruz. Aşağıdan izleyebilirsiniz.


__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fazla, için, raflarda, thief, thief 4, yapımcı, yeni, Şubatta, şubatta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.