Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Pizza | Sandviç


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.08.2018, 14:42   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Konya'nın Etli Ekmeği

Etli Ekmek
Konya'nın sembolü etli ekmek; ince hamuruyla ne kadar yediğinizi, doyup doymadığınızı anlayamadığınız güzellikte bir hamur işi. Makbul olanı hamurunun ince ve etinin çift bıçakla kıyılmış olması. Arzuya göre harç tarifinde kuru soğan yer almayabiliyor. Her ne kadar eti genelde günümüzde makinede çekilse de zırhta çekilen etli ekmeğin ismi "bıçak arası", peynir ilaveli olanın da "mevlana" olarak değişiyor.



Malzemeler

Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (11 gr.)
  • 320 ml. ılık su (yaklaşık 1,5 su bardağı)

Üzeri için:
  • 400 gram dana kuşbaşı (oldukça ince çekilmiş)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı
  • pul biber

Püf Noktası


Oda ısısında dinlendirdiğiniz hamurları, olabildiğince ince ve uzun şekillerde açmaya özen gösterin.

Pişirme Önerisi

İnce bir hamur olduğu için etli ekmeklerin pişme süresi kullandığınız fırın tipine göre değişiklik gösterebilir.

Nasıl Yapılır?

  • Etli ekmeğin hamuru için; elenmiş unu derin bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını elinizle açın.
  • İnstant maya ve ılık suyu azar azar ilave ettikten sonra elinizle karıştırarak hamuru toparlanana kadar yoğurun.
  • 8 eşit parçaya böldüğünüz hamuru, unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın. Kurumaması ve mayalanması için üzerlerini nemli bir bezle örttükten sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar bekletin.
  • Etli ekmeklerin üzeri için; kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri ince ince kesin.
  • Kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğradığınız domateslerin suyunu süzdürün. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.
  • Dana kuşbaşı etini, keskin bıçaklar ya da zırh yardımıyla oldukça küçük parçalar haline getirin.
  • Etle birlikte doğramış olduğunuz tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber kattığınız harcı elinizle karıştırın.
  • Dinlenen hamurları, hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla uzunlamasına açın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aldığınız hamurların üzerlerini hazırladığınız harçla eşit bir şekilde kaplayın. Pişme esnasında yanıklar oluşmaması için kenar kısımlardan akmamasına dikkat edin.
  • Etli ekmekleri, önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Sıcağı sıcağına dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi

Közlenmiş yeşil sivri biber ve limon dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.08.2018, 01:35   #2
Çevrimdışı
Scorer
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

Pek leziz görünür
Sorarlar hemen
Tahtada mı tabakta mı
Porsiyonu indirirsin mideye
Bir insülin bombardımanı
Doymaz, tekrar istersin
Ürkerim aniden
Ya bağımlılık yaparsa
Ya ekmek kafalı olursam
Ya da et beyinli..


Dipnot: "Kuş beyinli olma yeter" dediğini duyar gibiyim @Canan

Teşekkürler bol kalorili enfes sunumun için. ellerine sağlık.
__________________
Bir saat mutlu olmak istiyorsan
Şekerleme yap.
Bir gün mutlu olmak istiyorsan
Balık tut.
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık.
Bir ay mutlu olmak istiyorsan
Evlen.
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan
Servete kon.
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan
Sevdiğin işi yap

  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Scorer'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.08.2018, 02:28   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Scorer Mesajı göster
Pek leziz görünür
Sorarlar hemen
Tahtada mı tabakta mı
Porsiyonu indirirsin mideye
Bir insülin bombardımanı
Doymaz, tekrar istersin
Ürkerim aniden
Ya bağımlılık yaparsa
Ya ekmek kafalı olursam
Ya da et beyinli..


Dipnot: "Kuş beyinli olma yeter" dediğini duyar gibiyim @Canan


Teşekkürler bol kalorili enfes sunumun için. ellerine sağlık.


Bu lezzete aşinasın gibi geldi bana



İnsülin bombardımanını ve kaloriyi kim düşünür. Çıtır çıtır pek de güzel olur


__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.08.2018, 12:48   #4
Çevrimdışı
Scorer
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster


Bu lezzete aşinasın gibi geldi bana



İnsülin bombardımanını ve kaloriyi kim düşünür. Çıtır çıtır pek de güzel olur


Evet. Denemelerim oldu birkaç kez, ama müptelası olup ardından özürlü bir beyine dönüşmekten korktum ve bıraktım. Çıtır çıtır derken aşırıya kaçıp devreleri yakabilirsiniz. Malum; Konyanın sizi kendine bağlayan meşhur ekmeği bu.

Canan Karatay Hoca da belki, "sus otur yerine" diyebilir.


İki Canan arasında kalmak istemem doğrusu.
__________________
Bir saat mutlu olmak istiyorsan
Şekerleme yap.
Bir gün mutlu olmak istiyorsan
Balık tut.
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık.
Bir ay mutlu olmak istiyorsan
Evlen.
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan
Servete kon.
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan
Sevdiğin işi yap

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Scorer'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2018, 01:22   #5
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

Buna dadanırsanız iyi de göbek yapar, hem de yanlardan, yanlardan.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2018, 11:39   #6
Çevrimdışı
ersi
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2018, 12:29   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

Anaaaa... Etli ekmek yapılmış ve balkonda domates biber eşliğinde yenilmiş



Bu tarife göre mi yapıldı yoksa @ersi

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2018, 12:35   #8
Çevrimdışı
ersi
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

İçini ben hazırlarım,fırında yaptırdım.Kıymalı ve çömlek peyniri sucuklu yumurtada kırdırırım içine.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2018, 13:04   #9
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

Bizim burada bir börekçi var kır pidesi yapıyor, bu etli ekmeği ona benzettim, tıpa tıp aynı.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2018, 13:19   #10
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Konya'nın Etli Ekmeği

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ersi Mesajı göster
İçini ben hazırlarım,fırında yaptırdım.Kıymalı ve çömlek peyniri sucuklu yumurtada kırdırırım içine.



O zaman, senin bu, Konya'nın etli ekmeği değil
Ama güzel görünüyor ve lezzetli olduğundan da eminim



Çömlek peynirini aradan çıkart

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekmeği, etli, konyanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.