Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Pizza | Sandviç


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.03.11, 19:15   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Italyan Pizza cesitleri






Malzemeler

Hamur İçin
*1 paket yaş maya
*tuz
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 su bardağı ılık süt
*alabildiği kadar un

Sos İçin

*6 domates
*3 çarliston biber
*1 tutam fesleğen
*3-4 diş sarımsak
*tuz
*bir çay kaşığından az kekik

Üzeri İçin;

*Mantar
*Sucuk
*Zeytin
*Uzun Uzun Kesilmiş Çarliston Biber
*Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Hazırlanışı

Derin bir kaba mayayı eritin, sütü dökün toz şeker ve tuz ilave ederek karıştırın, sonra alabildiği kadar un koyun ve iyice yoğurun hamuru mayalanması için bırakın. Sos malzemelerinin, hepsini rondodan Geçirin yada ince ince kıyın. Mayalanan hamuru parçalara bölün ve tepsinizin boyutuna Göre ince olucak şekilde merdaneyle açın, hamurun üzerine hazırladığınız sosu sürün ve mantar, zeytin, sucuk, biberleri dizin en üste rendelenmiş kaşarı dökün ve fırına verin.




Malzemeler:
  • 1 cup = 1 su bardağı
  • Üst Malzemesi : 1 pizza tabanı içindir.
  • Hamurlar, buzdolabında bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor.
  • Üst Malzemesi İçin :
  • 3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
  • 4 adet ançüez
  • 1 diş sarımsak (opsiyonel)
  • Arzu ettiğiniz kadar taze kekik
  • Kapari, kebere turşusu (opsiyonel)
  • Zeytinyağı
Pizza Hamuru İçin :
  • 4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale'nin %100 doğal ununu kullandım.)
  • 1 + 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya (Dr. Oetker)
  • 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • 1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su


Üst Malzemesi :
  • Domatasleri incecik doğrayın. Ezdiğiniz sarımsak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın.
  • Pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin.
Pizza Hamuru :
  • Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun. Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın.
  • Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun. Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün (ben 4 parçaya böldüm, 30 cm çapında pizza tabanım oldu)
  • Bezeleri biraz daha yoğurun. Top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun. Üzerini biraz daha yağlayıp; plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın. Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar üzerine un serpin. Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün. İlk önceleri sünmesi zor olabilir, o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin. Hamurdaki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır.
  • Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece). Fırın tepsisinin birini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun. Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek.
  • Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin.
  • Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun. Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin.
su, un, domates, sarımsak, kekik, kapari, instant maya, pizza, zeytinyağı, ekmek unu, ançüez, pizza alla marinara, kebere turşusu, pizza tabani, işlem görmemiş un


__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cesitleri, italyan, pizza


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.