08.01.2012, 00:29
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Brunch Büfesine Buyrun!
Brunch Büfesine Buyrun!
Hem sabah kahvaltısı hem de öğle yemeği yerine geçen pazar brunch'ı için zengin bir mönü...
Sebzeli Omlet Bohçası Tarifi (1-2 Kişilik)
Malzemeler
- Yarım çay bardağı svıyağ
- 1 adet haşlanmıs patates
- Yarım adet haşlanmış kum havucu
- 1 adet haşlanmış kabak
- 1 di sarmısak
- 1 çorba kaşığı doğranmış domates, tuz, karabiber
- 3 adet yumurta
- Yarım çorba kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3-4 dal dereotu
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sebzeli omlet bohçası Yapılışı
1-sıvıyağı tavada kızdırın.Haşlayıp küp doğradığınız patatesi,ince dilimlediğiniz havucu,küp doğradığınız kabağı,incecik kıydığınız sarmısağı ve domatesi 3-4 dakşka soteleyin.Tuz ve karabiberi ekleyerek ateşten alın.
2-yumurtaları çukur bir kasede süt ile beraber iyice çırpın,tuz ve karabiberi ekleyerek çırpmaya devam edin.
3-Omler tavasını kızdırın,kızgın tavayı kağıt havlu veya kuru bir bezle silin.Tereyağını tavada eritin.Tavayı sallayarakyağı kahverengi olmadan köpüklnme kıvamına getirin.Yumurtaları tavaya dökerek hızlıca pişirin.Omlet hafifçe tutuncaya kadar çatalla biraz karıştırın.
4-omlet tutmaya başlar başlamaz sebzeli karışımı ortasına yerleştirin ve dört bir yandan kare oluşturacak şekilde omleti katlayın.Ters çevirerek diğer tarafını kızartın.Tavayı hafifçe sallayarak kıvrılan kısmı alta gelecek şekilde servis tabağına kaydırın.Sıcakken üzerine ince kıyılmış dereotu ile karıştırdığınız kaşar peynirini serpin ve üçgen şeklinde ikiye bölerek servis yapın.
Hellimli Patlıcan Pane Tarifi
Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 300 gram hellim peyniri
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hellimli Patlıcan Pane Yapılışı
Kabuklarını şerit halinde soyduğunuz patlıcanları 1 parmak kalınlığnda yuvarlak dilimleyerek tepsiye dizin. Üzerine bolca tuz ve tozfşeker ekerek, patlıanları 10 dakika dinlendirin. Sonra avucunuzda hafifçe sıkın. Kahverengi suyunu akıtınız patlıcan dilimlerini sudan geçirerek kağıt havlu arasında kurutun. Teflon tavada yağsz olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını pembeleşrne kadar kızartın. 2 patlıcan dilimi arasına, çay bardağının ağzı ile kestiğiniz hellim peynirini yerlefştirerek önce una, sonra çırptığınız yumurtaya, sonra da galete ununa bulayın. Sonrasında kızgın sıvı yağda kızartın. Rendelediğiniz kaşar peynirini servis tabağının tabanına yayın. Üzerine patlıcan paneleri yerleşltirerek sıcak servis yapın.
İspanyol Omleti Tarifi (4 Kişilik)
Malzemeler
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 çorba kaşığı doğranmış domates
- 1 diş sarmısak
- Tuz, karabiber
- Yarım çay kaşığı tozşeker
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil acı biber
- 3 adet yumurta
- 3 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
İspanyol Omleti Yapılışı
Küçük bir tavada zeytinyağının üçte birini kızdırın.domates ve ince kıydığınız sarmısağı ekleyerek 1 dakika pişirn.tuz.taze çekilmiş karabiber ve toz şekeri katarak domatesler biraz suyunu çekene dek kapağı açık olarak pişirin.ayrı bir tavada kalan zeytinyağını pişirin.ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırın.ince kıydığınız soğanları ekleyerek çok kısık ateşte 10 dakika pişirin,jülyen doğradığınız yeşil biberleri katarak bir kapak ile tavayı örtün ve 5 dakika daha pişirin.her iki tavadaki malzemeyi birleştirerek baharatını kontrol edin ve benmaride sıcak tutun.yumurtaları derin bir kabın içine kırın.az miktarda karabiber ve tuz ekleyerek yumurtanın sarısı ve beyazı tamamen karışana dek çırpın.ince kıydığınız maydanozu ve hazırladığınız domates soğan karışımının 2/3'ünü katarak karıştırın.omlet tavasınıboş olarak kızdırın.kızgın tavanın içini kağıt havlu veya kuru bir bez ile silin.tereyağını tavada eritin.tavayı sallayarak yağı kahverengi olmadan köpüklenme kıvamına getirin.hazırladığınız omlet malzemesini tavaya dökerek hızlıca pişirin.omletin üstü akıcılığını kaybettiğinde hafifçe omleti tavanın ön kısmına kaydırın,dikkatlice taraka ters yüz edin.iki tarfaıda kızaran omleti servis tabağına alın.arta domates soğanlıkarışım ile servis yapın.
Kayısılı Tatlı Tost Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı krema
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı svıyağ
- 8 dilim kalın kesilmifl tost ekmeği
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Marmelatı için:
- 16 adet sert kayısı (çekirdeği çıkarılıp ikiye bölünecek)
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 adet küçük kabuk tarçın
- 1 su bardağı fındk veya badem
Kayısılı Tatlı Tost Yapılışı
Derin bir kasede yumurtaları iyice çırptıktan sonra süt ve kremayı ekleyip mikser ile tekrar karıştırın. Teflon tavada tereyağını eritip sıvıyağı ekleyerek kızdırın. yumurtaları karışıma batırdığınız tost ekmeklerinin her iki tarafı tavada ısınan yağda kızartın.kızardıklarında dikdörtgen bir servis tabagına çıkarın .üzerine sıcakken az miktarda bal gezdirerek pudra şekeri serpin 2-çekirdeğini çıkarıp ikiye böldüğünüz kayısıları yayvan bir ten cereye dizin.üzerine toz şekeri,limon suyunu ,portakal suyunu ve kabuk tarçını ekleyip 15 dakika kısık ateşte kaynatın.soğuttuğunuz kayısıları tost ekmeğinin üzerine alın .fındık veya badem ile süsleyip sevis yapın.
Kıymalı Kolay Su Böreği Tarifi
Malzemeler
- 6 adet yufka
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 2 su bardağı su
İç malzemesi için:
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 400 gram kıyma
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı tozşeker
Kıymalı Kolay Su Böreği Yapılışı
Böreğin iç malzemesini hazırlamak için, ince kıydığınız soğanı tereyağında hafif pembeleşene dek soteleyin. Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar birlikte pişirin. Kıydığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve toz şekeri ilave ederek bir-iki kez karıştırın. Kenara alarak soğumaya bırakın.
Yağladığınız büyük boy fırın kabına 1 adet yufkayı serip, kenarından fazlalıklarını koparın. Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp, 7-8 cm'lik parçalar halinde kopararak haırladığınız sütlü karışıma batırın ve yan yana tepsiye dizin. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. Üzerine hazırladığınız kıymalı iç malzemesini yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp, iç malzemesinin üzerine dizin. Kalan son yufkayıda en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."
|
|
|