Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Pizza | Sandviç


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 07.01.12, 23:29   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Brunch Büfesine Buyrun!

Brunch Büfesine Buyrun!

Hem sabah kahvaltısı hem de öğle yemeği yerine geçen pazar brunch'ı için zengin bir mönü...



Sebzeli Omlet Bohçası Tarifi
(1-2 Kişilik)



Malzemeler

  • Yarım çay bardağı svıyağ
  • 1 adet haşlanmıs patates
  • Yarım adet haşlanmış kum havucu
  • 1 adet haşlanmış kabak
  • 1 di sarmısak
  • 1 çorba kaşığı doğranmış domates, tuz, karabiber
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çorba kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli omlet bohçası Yapılışı


1-sıvıyağı tavada kızdırın.Haşlayıp küp doğradığınız patatesi,ince dilimlediğiniz havucu,küp doğradığınız kabağı,incecik kıydığınız sarmısağı ve domatesi 3-4 dakşka soteleyin.Tuz ve karabiberi ekleyerek ateşten alın.
2-yumurtaları çukur bir kasede süt ile beraber iyice çırpın,tuz ve karabiberi ekleyerek çırpmaya devam edin.
3-Omler tavasını kızdırın,kızgın tavayı kağıt havlu veya kuru bir bezle silin.Tereyağını tavada eritin.Tavayı sallayarakyağı kahverengi olmadan köpüklnme kıvamına getirin.Yumurtaları tavaya dökerek hızlıca pişirin.Omlet hafifçe tutuncaya kadar çatalla biraz karıştırın.
4-omlet tutmaya başlar başlamaz sebzeli karışımı ortasına yerleştirin ve dört bir yandan kare oluşturacak şekilde omleti katlayın.Ters çevirerek diğer tarafını kızartın.Tavayı hafifçe sallayarak kıvrılan kısmı alta gelecek şekilde servis tabağına kaydırın.Sıcakken üzerine ince kıyılmış dereotu ile karıştırdığınız kaşar peynirini serpin ve üçgen şeklinde ikiye bölerek servis yapın.





Hellimli Patlıcan Pane Tarifi



Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 300 gram hellim peyniri
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hellimli Patlıcan Pane Yapılışı


Kabuklarını şerit halinde soyduğunuz patlıcanları 1 parmak kalınlığnda yuvarlak dilimleyerek tepsiye dizin. Üzerine bolca tuz ve tozfşeker ekerek, patlıanları 10 dakika dinlendirin. Sonra avucunuzda hafifçe sıkın. Kahverengi suyunu akıtınız patlıcan dilimlerini sudan geçirerek kağıt havlu arasında kurutun. Teflon tavada yağsz olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını pembeleşrne kadar kızartın. 2 patlıcan dilimi arasına, çay bardağının ağzı ile kestiğiniz hellim peynirini yerlefştirerek önce una, sonra çırptığınız yumurtaya, sonra da galete ununa bulayın. Sonrasında kızgın sıvı yağda kızartın. Rendelediğiniz kaşar peynirini servis tabağının tabanına yayın. Üzerine patlıcan paneleri yerleşltirerek sıcak servis yapın.





İspanyol Omleti Tarifi
(4 Kişilik)



Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı doğranmış domates
  • 1 diş sarmısak
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı tozşeker
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil acı biber
  • 3 adet yumurta
  • 3 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

İspanyol Omleti Yapılışı


Küçük bir tavada zeytinyağının üçte birini kızdırın.domates ve ince kıydığınız sarmısağı ekleyerek 1 dakika pişirn.tuz.taze çekilmiş karabiber ve toz şekeri katarak domatesler biraz suyunu çekene dek kapağı açık olarak pişirin.ayrı bir tavada kalan zeytinyağını pişirin.ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırın.ince kıydığınız soğanları ekleyerek çok kısık ateşte 10 dakika pişirin,jülyen doğradığınız yeşil biberleri katarak bir kapak ile tavayı örtün ve 5 dakika daha pişirin.her iki tavadaki malzemeyi birleştirerek baharatını kontrol edin ve benmaride sıcak tutun.yumurtaları derin bir kabın içine kırın.az miktarda karabiber ve tuz ekleyerek yumurtanın sarısı ve beyazı tamamen karışana dek çırpın.ince kıydığınız maydanozu ve hazırladığınız domates soğan karışımının 2/3'ünü katarak karıştırın.omlet tavasınıboş olarak kızdırın.kızgın tavanın içini kağıt havlu veya kuru bir bez ile silin.tereyağını tavada eritin.tavayı sallayarak yağı kahverengi olmadan köpüklenme kıvamına getirin.hazırladığınız omlet malzemesini tavaya dökerek hızlıca pişirin.omletin üstü akıcılığını kaybettiğinde hafifçe omleti tavanın ön kısmına kaydırın,dikkatlice taraka ters yüz edin.iki tarfaıda kızaran omleti servis tabağına alın.arta domates soğanlıkarışım ile servis yapın.




Kayısılı Tatlı Tost Tarifi



Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı krema
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı svıyağ
  • 8 dilim kalın kesilmifl tost ekmeği
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Marmelatı için:


  • 16 adet sert kayısı (çekirdeği çıkarılıp ikiye bölünecek)
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet küçük kabuk tarçın
  • 1 su bardağı fındk veya badem

Kayısılı Tatlı Tost Yapılışı


Derin bir kasede yumurtaları iyice çırptıktan sonra süt ve kremayı ekleyip mikser ile tekrar karıştırın. Teflon tavada tereyağını eritip sıvıyağı ekleyerek kızdırın. yumurtaları karışıma batırdığınız tost ekmeklerinin her iki tarafı tavada ısınan yağda kızartın.kızardıklarında dikdörtgen bir servis tabagına çıkarın .üzerine sıcakken az miktarda bal gezdirerek pudra şekeri serpin 2-çekirdeğini çıkarıp ikiye böldüğünüz kayısıları yayvan bir ten cereye dizin.üzerine toz şekeri,limon suyunu ,portakal suyunu ve kabuk tarçını ekleyip 15 dakika kısık ateşte kaynatın.soğuttuğunuz kayısıları tost ekmeğinin üzerine alın .fındık veya badem ile süsleyip sevis yapın.




Kıymalı Kolay Su Böreği Tarifi




Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 2 su bardağı su

İç malzemesi için:

  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 400 gram kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı tozşeker

Kıymalı Kolay Su Böreği Yapılışı


Böreğin iç malzemesini hazırlamak için, ince kıydığınız soğanı tereyağında hafif pembeleşene dek soteleyin. Kıymayı ekleyerek 5 dakika kadar birlikte pişirin. Kıydığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve toz şekeri ilave ederek bir-iki kez karıştırın. Kenara alarak soğumaya bırakın.
Yağladığınız büyük boy fırın kabına 1 adet yufkayı serip, kenarından fazlalıklarını koparın. Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp, 7-8 cm'lik parçalar halinde kopararak haırladığınız sütlü karışıma batırın ve yan yana tepsiye dizin. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. Üzerine hazırladığınız kıymalı iç malzemesini yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma batırıp, iç malzemesinin üzerine dizin. Kalan son yufkayıda en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin üzerine dökün, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.01.12, 00:15   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Brunch Büfesine Buyrun!




Hamurlu Kuzu Pirzola Tarifi



Malzemeler

  • 4 adet kemikli kuzu pirzola
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarıs

Hamurlu Kuzu Pirzola Yapılışı


Pirzolaları tuz ve karabiber serperek 15 dakika dinlendirin. Erittiğiniz 1 tatlı kaşığı tereyağında pirzolaların her iki tarafını pişirin. Sonrasında kağıt t havlu arasında soğumaya bırakın. Her pirzolanın altına ve ustune birer milfoy hamuru yerleşltirerek, pirzola şeklinde kenarlarını bastırın. Uzerlerine yumurta sarısı surerek onceden ısıtılmış 200 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişlirin. Sıcakken servis yapın.





Şeftali Soslu Ştrudel Tarifi





Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 adet elma
  • Yarım kg kayısı
  • 3 adet şeftali
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 200 gram ceviz içi
  • Yarım çay kaşığı
  • Muskat rendesi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı pudraşekeri
  • Sosu için: 3 adet şeftali
  • 2 çorba kaşığı pudraşekeri

Şeftali Soslu Ştrudel Yapılışı


1- Sosu hazırlamak için kabuklarını soyup ufak dilimlediğiniz şeftalileri pudra şekeri ile 5 dakika kaynatın.soğuttuğunuz şeftalileri rondoda püre haline getirip kenara alın.


2- Yarım çorba kaşığı tereyağını tavda eritin ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin.toz şekeri ve kabuklı şekilde küp doğradğınız elmaları 5 dakika tereyağında pişirin.elmalar pişip soğuduğunda yine kabuklu şekilde ve küp şekilde doğradığınız kayısılarla şeftalileri ekleyip karıştırın.tarçını,iri çekilmiş ceviz içini,muskat rendesini ve kuru üzümü ilave edip 15-20 saniye karıştırarak kenara alın.


3- Kalan tereyağını tavada eritin,kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin ,1 adet yufkayı düz bir zemine serin.içine eritiiğiniz tereyağından bir miktar gezdirin.ikinci yufkayı diğerinin üzerine yerleştirerek tekrar tereyağı sürün.diğer yufka içinde aynı işem, tekrarlayın.yufkaları dört tarafından 10 ar cm içeri kıvırın.ortasına meyveli iç malzemeyi uzunca yayarak yufkayı rulo şeklinde sarın .kalan tereyağını üzerine sürerek 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye dek pişirn.fırından çıkarınca soğumadan üzerine pudra şekeri serpin,şeftali sosu ile süsleyerek servis yapın.





Beyaz Peynir Salatası Tarifi



Malzemeler

  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kapari turşu

Beyaz Peynir Salatası Yapılışı

Peynirleri küp küp doğrayın. Domates ve salatalığı dilimleyin. Maydanozları saplarından ayıklayın. Hepsini bir tabağa yerleştirin. Ayrı bir kapta yoğurt, elma sirkesi ve limon suyunu bir arada iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün. En üste kapari turşu koyup servis yapın.





Peynir Tabağı Tarifi



Malzemeler

  • 3-4 tutam masculin salata
  • 2’şer dilim emmental, camembert ve rokfor peyniri
  • 8’er adet ceviz içi ve kiraz domates

Üzeri için:
  • Zeytinyağı

Peynir Tabağı Yapılışı


Servis tabağının ortasına masculin salatayı yerleştirin. Üzerine peynir çeşitlerini koyun. Ceviz içi ve kiraz domateslerle süsleyin. Zeytinyağı gezdirip servis yapın. Servis önerisi: Fransız peynir tabağını, siyah üzümle de servis edebilirsiniz.





Çilek Soslu Tropikal Krep Tarifi
(10 Adet)



Malzemeler

  • Bir buçuk su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ

İç malzemesi için:
  • 2 adet muz
  • 2 adet kivi
  • 5 adet ananas dilimi

Sos malzemesi için:


  • Yarım kg çilek
  • 3 çorba kaşığı pudraşekeri

Çilek Soslu Tropikal Krep Yapılışı


Krebi hazırlamak için sütü, yumurtaları, 2 su bardağı unu ve 3 çorba kaşığı sıvıyağı derin bir kap içerisinde iyice karıştırın. Yağlanmış teflon tavaya ince tabaka halinde dökerek önlü-arkalı pişirin. Muzu, kiviyi ve anans dilimlerini küçük küçük keserek bir kap içerisinde karıştırın. Çilek ve pudraşekerini blender yardımıyla sos haline getirin. Kreplerin içine, hazırladığınız meyve karışımından yerleştirerek bohça şeklinde katlayın. Üzerine çilek sosu gezdirerek servis yapın.








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.12, 11:01   #3
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Brunch Büfesine Buyrun!

Sen çağırırsında gelmezmiyim Başakça aşk olsun ,yemek davetlerini asla ikiletmem lâkin bir sorun var, gitmek bilmem.

İştah açıcı konun için teşekkür ediyorum.


(Hellimli Patlıcan Paneyi tavsiye ederim.)
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
brunch, buyrun, büfesine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Buyrun bu da karne... Smyrna Komik, İlginç Resim ve Fotoğraflar 6 21.06.10 15:19
Buyrun Break Dans Smyrna Komik ve İlginç Videolar 6 23.02.09 00:03


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.