Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 23.10.13, 00:15   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7781
Mesajlar: 29,084
Ettiği Teşekkür: 107288
Aldığı Teşekkür: 155273
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Erzincan'ın Yöresel Kurabiyesi | Damat Bohçası







Malzemeler
Hamuru için
  • 500 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar buğday nişastası

İçi için
  • 1 kase ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

2 yumurta, 500 gr oda sıcaklığında yumuşak margarinle yoğrulup 1 su bardaı pudra şekeri ile özleştirilir. 2 su bardağı un ve 1’er paket kabartma tozu ve vanilya ile biraz daha yoğrulup aldığı kadar buğday nişastası eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.

İçi için

1 kase ceviz çekilir ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırılır. Hamurdan avuç içi kadar bir beze ayrılır ve ayrılan beze 1 yemek kaşığı kakao ile yoğrulur. Kalan hamur eşit kalınlıkta dilimlere kesilir. Her dilim külah gibi açılır ve içi cevizle doldurulup ağzı bohça gibi büzülerek kapatıldıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Kakaolu hamur ince şeritler halinde yuvarlanır ve bohçaların ağzına sarılır, fiyonklar yapılır. Damat bohçaları ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.

Damat bohçası servise hazırdır.
Kaynak
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.13, 00:18   #2
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 493
Mesajlar: 11,603
Ettiği Teşekkür: 43949
Aldığı Teşekkür: 75337
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Erzincan'ın Yöresel Kurabiyesi | Damat Bohçası

Bu erkek milleti ne taklitçi ya!..

Gelin bohçası tutup iyi reyting alınca hemen Damat Bohçası çıkartmışlar.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.13, 02:40   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83923
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Erzincan'ın Yöresel Kurabiyesi | Damat Bohçası

Bırakın bohçe işini allasen. Hani bunun terliği derler üstüne de.

Kurabiyeleri kapın manzaraya dalarken de yumulun. Gerisi teferruattan ibarettir.





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.13, 03:00   #4
Tam Üye

Gülçin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2010
Konular: 86
Mesajlar: 214
Ettiği Teşekkür: 487
Aldığı Teşekkür: 884
Rep Derecesi : Gülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerdeGülçin Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Erzincan'ın Yöresel Kurabiyesi | Damat Bohçası

yarın yapayım
__________________
Hayatı korkak yaşıyorsan sadece izleyeceksin!!!!!
Gülçin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülçin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.13, 09:03   #5
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,171
Ettiği Teşekkür: 30370
Aldığı Teşekkür: 18726
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Erzincan'ın Yöresel Kurabiyesi | Damat Bohçası

Tarçın- ceviz ikilisi bir araya geldimi her ürün güzel olur, tabii yapan olursa.

Teşekkürler Canan.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, bohçası, damat, erzincanın, hamur, kaşığı, kurabiyesi, yöresel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ülkelerin İlginç Evlilik Geleneklerinden Örnekler ! OkyanusunKalbi Sosyal Bilimler 19 08.07.14 22:36
Gelin - Damat İlişkilerinin Astrolojik Boyutu Canan Astroloji | Mitoloji 11 12.12.11 01:45
Bu sınavları geçmeyen damat evlenemiyor nur@n Geyiğin Hası 31 01.10.11 00:40


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.