Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 28.03.14, 13:59   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 564
Ettiği Teşekkür: 1896
Aldığı Teşekkür: 2818
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Islak Kurabiye Tarifleri

KAKAOLU ISLAK KURABİYE






MALZEMELER:

1/2 paket yumuşamış margarin

1 yumurta

1 küçük çay bardağı sıvıyağ

1 büyük çay bardağı şeker

1 paket ( 25 gr ) kakao

2 yemek kaşığı dolu dolu pirinç unu veya tek kullanımlık küçük paketlerden bir paket

1 kabartmatozu ve vanilya

alabildiği kadar un

ŞERBETİ İÇİN:

2 küçük çay bardağı şeker

2 küçük çay bardağı su



YAPILIŞI:

İlk önce şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakalım.Buz gibi olsun şerbetide öyle tatlılarda yaptığımız gibi kaynatmıyacağız.Bir kere fokurdasa yeterli olacaktır.Sonra hamur malzemelerini sıırasıyla ekleyip alabildiği kadar unla yumuşak bir kurabiye hamuru yapalım.İster yuvarlak ister parmak şeklinde yapıp tepsiye dizelim ve pişirelim.Kakaolu olduğu için piştiği zor anlaşılıyor yakmayın sakın.Sonra fırından çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete atıp şöyle bir çevirip hemen toz antepfıstığına veya hindistan cevizine bulayıp dizelim.


Kaynak
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.14, 14:10   #2
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 564
Ettiği Teşekkür: 1896
Aldığı Teşekkür: 2818
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Islak Kurabiye Tarifleri

ELMALI ISLAK KURABİYE


Hamuru için ;

2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
250 gram eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
5 su bardağı un
50 gram hindistan cevizi

İç harcı için ;

7 adet elma
yarım su bardağı şeker
50 gram ceviz yada fındık
1 yemek kaşığı tarçın

Şerbeti için ;

3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Süslemek için ;

100 gram hindistan cevizi

YAPILIŞI;

Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğuması için kenara bırakıyoruz. Derin bir kabın içerisinde daha önceden eritip ılıttığımız margarini, şekeri ve yumurtaları çırpıyoruz. Yoğurdumuzu ve geri kalan malzemelerimizi katıp yapışmaz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ve 10 dk dinlenmesi için bırakıyoruz. Diğer tarafta elmalarımızı soyup bir tavaya yada tencereye rendeliyoruz. İçine şekerimizi katıp elmalar suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Daha sonra içine cevizimizi ve tarçınımızı koyup soğumasını bekliyoruz. Harç soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde aldığımız hamurların ortasını açıyoruz. İçlerine bir yemek kaşığı harç koyup ağzını büzerek kapayıp elimizle yuvarlıyoruz. Tüm hamuru bitirdikten sonra (yaklaşık 30 tane çıkıyor.) daha önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerilerine şerbeti döküyoruz 5 dk altlı üstlü çevirip beklettikten sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz. Afiyet Olsun...


Kaynak
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.14, 14:16   #3
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 564
Ettiği Teşekkür: 1896
Aldığı Teşekkür: 2818
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Islak Kurabiye Tarifleri

PORTAKALLI ISLAK KURABİYE


MALZEMELER:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı tozşeker
1 tane yumurta
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un

Şerbeti için:

1,5 su bardağı tozşeker
1 tane portakalın suyu
1,5 su bardağı su

Diğer malzemeler:

1 su bardağı Hindistan cevizi
1 tane portakalın kabuğu

YAPILIŞI:

Şerbeti için şeker ve suyu 5 dakika kaynatalım. Altını kapatıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca içine portakal suyunu ekleyelim. Hamuru için yoğurma kabına margarin, şeker, sıvı yağ, yumurta ve portakal kabuğunu koyup elimizle biraz yoğuralım. İçine unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp toplar yapalım. Tepsiye dizip ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri önce şerbete batırıp bir kaç saniye şerbette bekletelim. Şerbetten çıkarıp hindistan cevizine bulayalım. Servis tabağına dizip üzerlerine portakal kabukları koyalım.


Kaynak
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.03.14, 14:29   #4
Gerçek Üye

Nils' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Konular: 25
Mesajlar: 712
Ettiği Teşekkür: 3412
Aldığı Teşekkür: 3488
Rep Derecesi : Nils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Islak Kurabiye Tarifleri

Enfes görüntüler,elmalı ve portakallı tariflerini görmemiştim teşekkürler.
Nils' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Nils''in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.03.14, 15:42   #5
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 5,070
Ettiği Teşekkür: 17727
Aldığı Teşekkür: 26839
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Islak Kurabiye Tarifleri

Her biri çok lezzetli görünüyor. Portakallı olanı bu akşam deneyeceğim Teşekkürler
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 20.07.14, 01:14   #6
Yeni Üye
sechkine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2014
Yaş: 29
Konular: 1
Mesajlar: 4
Ettiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 5
Rep Derecesi : sechkine kendisini henüz tanıyamadık
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Islak Kurabiye Tarifleri

çok güzel görünüyor..denemek lazım..
__________________
sechkine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, islak, kurabiye, küçük, tarifleri, ıslak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Islak Saç Trendi Nasıl Uygulanır Liaaa Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 8 31.08.15 17:53
Islak Kurabiye saya35 Poğaça | Kurabiye 6 17.12.12 21:35
Islak Mendiller de Kimyasal Kalıntı Tehlikesi Kardelen26 Sağlığımız İçin Püf Noktaları 1 09.11.10 21:15
Kurabiye Diyetiyle Zayıflayın! Pitsy Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 0 08.12.09 12:07


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.