Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 30.06.14, 19:47   #1
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1198
Mesajlar: 9,574
Ettiği Teşekkür: 32649
Aldığı Teşekkür: 43399
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Margarinsiz Hamur İşleri

Margarinsiz Tarçınlı Kurabiye








Malzemeler
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Yapımı
  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Yumurta sarısı, şeker ve yoğurt iyice çırpılır. Şekerin erimesi sağlanır.
  • Yağ, nişasta ve vanilya eklenip topak kalmayacak şekilde çırpılır.
  • Ayrı bir kapta kabartma tozu ve un elenip diğer malzemelerin olduğu kaba aktarılır.
  • Yumuşak bir hamur elde edilip tezgâha biraz un serplir.
  • Merdaneyle hamur açılıp bıçak yardımıyla verev(dikey olarak yatık) şekilde kesilir.
  • Çatalla üzerine hafif bastırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında pişirilir.
  • Pişme süresi kısadır.
  • Fırından çıkınca yaklaşık 1 su bardağı pudra şekeri ve 1,5 tatlı kaşığı tarçın, ayrı bir kapta karıştırılıp kurabiyelerin üzerine tel süzgeç ile gezdirilir, her tarafının bulanması sağlanır.




Margarinsiz Poğaca





Hamuru için

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 paket.kabartma tozu
  • 7 su bardağı un (yoğurdunuz çok koyu ise un miktarı 1 bardak azalabilir)
İç Malzeme

  • Yarım kalıp ezilmiş beyaz peynir(isterseniz biraz lor peyniride karıştırabilirsiniz)
  • Bir avuç kıyılmış maydanoz
Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (yoksa herhangi bir sıvı yağ)

Yapımı:

  • Yumurtaları önce çırpın.
  • Sırayla yoğurdu ,sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Tuz ekleyin.
  • Un ve kabartma tozlarını eleyerek ekleyin.
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un koyun.
  • Unun ölçüsünü tam verdim.
  • Yoğurdun kıvamı un miktarını etkileyebilir.
  • Azar azar koyun.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elimizde veya hamur tahtası üzerinde yuvarlak olarak açılacak.
  • Avuç içinizin büyüklüğü kadar açın.
  • İçine peynirli harcı koyup hafifçe kapatın.
  • Kapanmış olması yeterli.
  • Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • ok yakın dizmeyin.
  • Üzerine yumurta sarısı-yağ karışımını sürüp 200 derece fırına koyun.
  • Fırını ısıtmaya gerek yok.
  • Kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…


Margarinsiz Un Kurabiyesi





Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı iri dövülmüş fındık ya da ceviz içi
  • 3 buçuk su bardağı un (yaklaşık)
Yapımı
  • Sıvı yağ , pudra şekeri, vanilya ve fındık ya da ceviz içi koyulup karıştırılır .
  • Un yavaş yavaş yedirerek katılır.
  • Cevizden biraz büyük hamur koparılıp yuvarlatılarak yağlı tepsiye dizilir .
  • 170 derece ısıda 20 dakika kadar pişirilir.
  • Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilip soğuyunca servis yapılır…

Afiyet Olsun


__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 01.07.14, 08:50   #2
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 6,257
Ettiği Teşekkür: 18577
Aldığı Teşekkür: 30872
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Margarinsiz Hamur İşleri

Margarinsiz olunca acaba o kıtırlık ve bayatlama özelliği olmazmı şayet öyle olursa margarin iyi değil bu şekilde de denemekte fayda var..

Yazın hamur işleriyle aram iyi değildir ama kışın mutlaka denerim..

Teşekkürler Ekin
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, hamur, işleri, margarinsiz, mayasız, İşleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mayasız ekmek cavidann Poğaça | Kurabiye 8 02.11.14 13:30
Diyanet İşleri Neden Yolsuzlukla İlgili Konuşmuyor Canan Ülkemiz ve Dünya Gündemi 2 01.02.14 00:33
Diyanet İşleri Başkanı: "İzmir'in Farklı Bir Dindarlığı Var" Canan Ülkemiz ve Dünya Gündemi 13 26.03.13 21:31
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: ‘Dua ile birleşmeyen sanayi heba olur’ No Pasaran Ülkemiz ve Dünya Gündemi 14 19.03.13 21:59
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Resmi Sitesi - Güncel Hava Durumu Kartal Yararlı Linkler 0 16.02.09 14:30


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.