17.12.2014, 18:08
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Nişastalı Kurabiye
Nişastalı Kurabiye
MALZEMELER
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 250 gram toz şeker
- 2 adet yumurta
- 150 gram un
- 150 gram nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 70 gram toz fındık
- 70 gram damla çikolata
NASIL YAPILIR?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, toz şeker ve yumurtaları bir kapta mikserle çırpın.
- Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin. Malzemeler karışana kadar mikserle çırpın.
- Mutfak robotunda toz şeklinde çekilmiş fındık, zeytinyağı ve damla çikolatayı ekleyip, yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. En az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Hamur toplarını yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri pembeleşene kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan nişastalı kurabiyeleri, oda ısısında ılık hale gelene kadar beklettikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Püf noktası:
Kurabiyeleriniz pişerken hafifçe yayılacağı için hamur toplarını çok büyük yapmayın ve tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakmayı ihmal etmeyin.
Pişirme önerisi:
Tarifteki un miktarını biraz daha arttırarak, hamuru bir merdane yardımıyla açabilir ve şekilli kalıplarla kesebilirsiniz.
__________________
"İnsanlar arkanızdan
konuşuyorsa
Onlardan öndesiniz
demektir."
|
|
|