Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.10.15, 08:13   #1
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 9,219
Ettiği Teşekkür: 32639
Aldığı Teşekkür: 31429
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Selanik Gevreği




Selanik Gevreği

Kuru yemiş ve meyve parçacıklarıyla taçlandırılmış bir lezzet...

Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinde bütün olarak pişirilen Selanik gevreği soğutulduktan sonra dikdörtgen şeklinde dilimlenir. Yeniden, ikinci defa pişirildiği için kurutularak servis edilir.Gevrek tadı ve adı buradan gelir.

Gevreklerin üzerinin hafif bir renk alması önemli, pişirme süresi kullandığınız fırın tipine göre, adet sayısı dilimlediğiniz gevreklerin büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir.



. Malzemeler

3 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/5 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 yemek kaşığı elma sirkesi
3/4 su bardağı kuru meyve parçacığı
3/4 çay bardağı ayıklanmış Antep fıstığı
3/4 çay bardağı file fındık

. Yapılışı

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Köpüren ve beyaza yakın bir renk alan çırpılmış yumurtalara sıvı yağ ve toz tarçını katıp bir tur daha karıştırın. Kuru meyve ve kuru yemiş parçacıklarını küçük bir kapta harmanlayın. Sırasıyla; elenmiş un, kabartma tozu, elma sirkesi, kuru meyve parçacıkları ve kuru yemiş kırıkları eklediğiniz çırpılmış yumurtaları kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Koyu kek kıvamı alan gevrek karışımını yağlı kağıt serili fırın tepsisine (maksimum 24x24 cm. boyutlarında) yayın.

Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp kısa bir süre soğuttuğunuz selanik gevreğini 2 cm. kalınlığında dilimleyin. Dilimlediğiniz gevrekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip önceden ısıtılmış 150 derece fırında, kuruması için yeniden fırınlayın. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kapağı kapalı cam bir kapta muhafaza edip çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun.

Kaynak





__________________






Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.15, 09:16   #2
Üye

skymount - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2014
Yaş: 47
Konular: 0
Mesajlar: 75
Ettiği Teşekkür: 33
Aldığı Teşekkür: 317
Rep Derecesi : skymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerdeskymount Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Cok Asik
skymount - İCQ üzeri Mesaj gönder
Standart Cevap: Selanik Gevreği

Yenir ki bu...
__________________
skymount isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz skymount'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.15, 11:10   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7781
Mesajlar: 29,084
Ettiği Teşekkür: 107288
Aldığı Teşekkür: 155273
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Selanik Gevreği

Kuru yemiş ve meyve parçaları ile yapılan bir Almanya tarifi de bende var ama, ikisini karşılaştırmadım şu an.

Çok güzel bir lesset Çengelli.

Teşekkürler...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.10.15, 23:35   #4
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22119
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Selanik Gevreği

Güzele benziyor .

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gevreği, selanik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.