Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.04.16, 00:37   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22119
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Kıymalı Kapalı Tart

Kıymalı Kapalı Tart





  • Tart Hamuru için Malzemeler
250 gr. un
150 gr. tereyağı – soğuk
1 tutam tuz
1 yumurta
1-2 yemek kaşığı su – gerekirse
  • İç Harcı için Malzemeler
Zeytinyağı
1 adet soğan- yemeklik doğranmış
250 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 tutam kimyon
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam tarçın
½ su bardağı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
  • Üzeri için Malzemeler
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
  • Tarifi
Parçalayıcıya un, tuz ve tereyağını koyup kum kıvamına getirin. Ardından yumurtayı ekleyin ve hamurun birleşmesini sağlayın.

Eğer hamur hala bir araya gelmemiş ise soğuk su ekleyin.

Hamuru parçalayıcıdan alıp streç filme sarın ve soğuması için dolaba koyun.
  • Kıymalı harç için;
Kuş üzümlerini ılık suya koyup şişmeleri için kenara alın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyin tuz ve karabiberle baharatlandırıp kavurun.

Ardından diğer baharatları ve sarımsakları ekleyin. Kıyma kavrulunca kuş üzümlerinin suyunu sıkın ve kıymaya ilave edin.
  • Birleştirmek için;
Hamuru dolaptan çıkartıp iki pişirme kağıdı arasında yarım santim olacak şekilde inceltin. Hamuru karelere bölün.

Kıymalı harçtan koyup kenarlarını ister yarım üçgen olacak şekilde ya da dikdörtgen olacak şekilde kapatın. Kenarların açılmaması için uçlarını çatalla bastırın ve fırın tepsisine dizin.

Tüm tartlar hazır olunca yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça yardımı ile tartların üzerine sürün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.04.16, 00:45   #2
Uzman Üye

alkanaga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Konular: 111
Mesajlar: 2,011
Ettiği Teşekkür: 4670
Aldığı Teşekkür: 7227
Rep Derecesi : alkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kıymalı Kapalı Tart

Yemeğe dayanamam... Teşekkürler Suzi Hanım...
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur. Alkanaga
alkanaga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kapalı, kıymalı, tart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.