05.12.2016, 21:28
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi
Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında tereyağı,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- 1 adet yumurta,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- Yarım paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya (5 gram),
- 3-3 buçuk su bardağı un,
- 3 yemek kaşığı kakao (kakaolu hamur için),
- Damla çikolata (gözleri için).
Kaplumbağa Kurabiye Yapılışı
-Kaplumbağa kurabiye hamurunu hazırlamak için gerekli olan oda ısısında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağ derin bir kap içerisinde elle karıştırılır.
-Üzerine vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek yoğrulur.
-Hamurun kıvamı çok yumuşak iken ikiye bölünür ve birinin üzerine kakao, diğerinin üzerine un ilave edilerek güzelce yoğrulur.
-Aynı kıvamda yumuşak iki hamur elde edilir ve hamurlar buzdolabına kaldırılarak 15-20 dakika bekletilir.
-Süre sonunda dinlendirilen hamurlar dolaptan alınır ve kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanıp yassılanır.
-Beyaz hamurdan küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır ve kakaolu hamurun altına gelecek şekilde yerleştirilip, başı ile ayakları oluşturulur.
-Kakaolu hamurun üzerine kürdan ile hafifçe bastırılır ve damla çikolata ile gözleri yapılır.
-Şekillendirilenkaplumbağa kurabiye yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
-Bütün hamurlar aynı işlemlerden geçirilip bitirilir.
-Hazırlanan kaplumbağa kurabiye önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.
-Fırından alınan kurabiyeler soğuduktan sonra servise sunulur.
Kaynak
|
|
|