Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.12.16, 20:28   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1630
Mesajlar: 9,505
Ettiği Teşekkür: 57219
Aldığı Teşekkür: 35773
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kaplumbağa Kurabiye Tarifi

Kaplumbağa Kurabiye Tarifi


Kaplumbağa Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağı,
  • 1 su bardağı pudra şekeri,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya (5 gram),
  • 3-3 buçuk su bardağı un,
  • 3 yemek kaşığı kakao (kakaolu hamur için),
  • Damla çikolata (gözleri için).

Kaplumbağa Kurabiye Yapılışı

-Kaplumbağa kurabiye hamurunu hazırlamak için gerekli olan oda ısısında yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağ derin bir kap içerisinde elle karıştırılır.

-Üzerine vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek yoğrulur.

-Hamurun kıvamı çok yumuşak iken ikiye bölünür ve birinin üzerine kakao, diğerinin üzerine un ilave edilerek güzelce yoğrulur.

-Aynı kıvamda yumuşak iki hamur elde edilir ve hamurlar buzdolabına kaldırılarak 15-20 dakika bekletilir.

-Süre sonunda dinlendirilen hamurlar dolaptan alınır ve kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanıp yassılanır.

-Beyaz hamurdan küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır ve kakaolu hamurun altına gelecek şekilde yerleştirilip, başı ile ayakları oluşturulur.

-Kakaolu hamurun üzerine kürdan ile hafifçe bastırılır ve damla çikolata ile gözleri yapılır.

-Şekillendirilenkaplumbağa kurabiye yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.

-Bütün hamurlar aynı işlemlerden geçirilip bitirilir.

-Hazırlanan kaplumbağa kurabiye önceden ısıtılmış 170° fırında pişirilir.

-Fırından alınan kurabiyeler soğuduktan sonra servise sunulur.


Kaynak
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kaplumbaäŸa, kaplumbağa, kurabiye, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.