Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.11.2019, 20:22   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Pilavuna

P İ L A V U N A




M A L Z E M E L E R:


Harcı İçin:

  • 1 adet Kıbrıs talar peyniri
  • 1 adet hellim peyniri
  • 4 -5 adet yumurta
  • 2-3 çorba kaşığı kuru nane
  • 200 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
Hamuru İçin:
  • 2 adet kuru maya
  • 7 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar ılık su
Üzeri İçin:
  • Kaymak yağı (Her pilavuna için 1-2 çorba kaşığı kadar)
  • Susam

H A Z I R L A N I Ş I:

  • Hamurumuzun mayalanması için un, kuru maya, toz şeker ve suyu derin bir kaba alıp yoğuruyoruz. (Hamurumuz kulak memesinden biraz daha sert olmalı.) Hamurumuzun mayalanması için üzerine bez örtüyoruz. Takriben 40-45 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Kıbrıs peyniri ve hellim peynirini rendenin ince kenarı ile rendeliyoruz. İçerisine yumurta, çekirdeksiz kuru üzüm ve naneyi ekleyip iyice harmanlıyoruz.
  • Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, merdane veya oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.



  • Bezelerin içerisine hazırladığımız harçtan koyup, kenarlarını büzüyoruz.
  • Fırın tepsimize yağlı kağıt serip, üzerine un serpiştiriyoruz.

  • Pilavunalarımızı tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerlerine kaymak yağı koyup, susam serpiyoruz.
  • 175 derece ısıttığımız fırınımızda pilavunalarımızı 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



  • Pişirdiğimiz pilavunalarımızı bir tepsiye veya büyükçe bir tabağa çıkartıyoruz.
  • Pilavunalarımızın yumuşak olması için üzerine nemli bez örtüyoruz.



  • Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.




Afiyet olsun...


Tarif: Gülümsün




__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 20:51   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

Adını dahi hiç duymadığım bir hamur işi.


Teşekkürler Gülümsün.
Ellerine sağlık

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 20:56   #3
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Adını dahi hiç duymadığım bir hamur işi.


Teşekkürler Gülümsün.
Ellerine sağlık

Çok nefis bir tadı var. İnşallah bir gün tadarsın Canancığım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 21:00   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

Kıbrıs talar peynirini tanımıyorum Gülümsün
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 21:08   #5
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Kıbrıs talar peynirini tanımıyorum Gülümsün
Ben sana pilavuna yaparım Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 21:19   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
Ben sana pilavuna yaparım Canan.


Sen bana üzümünü verme bağını ver

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 21:48   #7
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster


Sen bana üzümünü verme bağını ver

Olur.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 23:11   #8
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

Bende @Canan gibi hem pilavunayı hem de Kıbrıs peynirini ilk kez duyuyorum. Lezzetlidir mutlaka.

Kendi emeğini ve tarifini paylaştığın için teşekkürler Gülümsün, eline sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 23:14   #9
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Sevda Mesajı göster
Bende @Canan gibi hem pilavunayı hem de Kıbrıs peynirini ilk kez duyuyorum. Lezzetlidir mutlaka.

Kendi emeğini ve tarifini paylaştığın için teşekkürler Gülümsün, eline sağlık.
Evet Sevda çok lezzetlidir. İnşallah bir gün tadarsın.

Rica ederim.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2019, 23:53   #10
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Pilavuna

İlkkez duyduğum bir lezzet. Ellerine sağlık Gülüm
Mobil Sürüm ile Gönderildi
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
pilavuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.