Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.02.13, 03:10   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 564
Ettiği Teşekkür: 1896
Aldığı Teşekkür: 2818
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Sütlü Kurabiye




Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gr eritilmiş margarin
  • 3,5 4 su bardağına yakın elenmiş un
  • 1 adet portakal kabuğunun rendesi
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 2 yemek silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ


Hazırlanışı:

Yoğurma kabına yumurta, şeker, eritilmiş yağ ve sütü koyarak karıştırın. Üzerine portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyip güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra sıvı yağı üzerinde gezdirip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi günü çıkarıp tekrar yoğurarak, hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dk. kadar kızarmayacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri servis tabağına dizip, ılık halde iken üzerilerine pudra şekeri ve tarçın karışımını tel çay süzgeci yardımı ile serpiştirin.

Afiyet Olsun.

Kaynak
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kaşığı, kurabiye, sütlü, tozu, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cocuk Beslenmesi hakkinda hersey Mausi Sağlığımız İçin Püf Noktaları 11 06.02.09 01:07
Çikolatalı Kurabiye Smyrna Poğaça | Kurabiye 3 28.01.09 21:51


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.