Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Poğaça | Kurabiye


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.04.2013, 19:57   #1
Çevrimdışı
güzgülü
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Fındıklı Kartopu




Malzemeler
  • 125 Gram toz fındık
  • 225 Gram Tereyağı
  • 115 Gram pudra şekeri
  • 1 Paket vanilya 400 Gram un

Tarif
  • Fırını 190 dereceye ayarlayın. Toz fındık, tereyağı, pudra şeker ve vanilyayı robotta karıştırın.
  • Unu ekleyip yoğurun.
  • Elinizi unlayın ve hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve topları dizin.
  • 15 dakika pişirin ve fırından çıkarıp hemen pudra şekere bulayın.
  • Soğumaya bırakın ve tekrar pudra şekere bulayıp buzdolabında bekletin.
  • Servis yapın.
Kaynak: yemektarifleri.com
__________________
  Alıntı ile Cevapla
güzgülü'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.04.2013, 17:39   #2
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu

Sen mi yaptın bu topları ? Tereyağı varmış yemem ben
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 12.04.2013, 22:19   #3
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu

Bence gayet sevimli ama fındıkları toz haline getirmek baya bir iş herhalde
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 12.04.2013, 22:27   #4
Çevrimdışı
YuSRa
Oléastre

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Bence gayet sevimli ama fındıkları toz haline getirmek baya bir iş herhalde

Ordada bulunuyor mu bilmiyorum ama hazir toz halinde satisa sunuluyor

Denemek istiyorsan korkma yani dene bence
__________________
Hakkınızda hiç bir şey bilmeden size tapıyorlarsa aynı nedenle sizden nefret de edebilirler...


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz YuSRa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2013, 23:16   #5
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu

Mümkünse bütün olarak satılan hiçbirşeyi toz olarak satın almama taraftarıyım, fındıkları önce bir buz dolabı poşetine arkasındanda bir elbezinin arasına koyarım , büyükçe bir tava ile girişirim, toz olarak satılanın içinde ne olduğunun garantisi yok...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.04.2013, 23:20   #6
Çevrimdışı
YuSRa
Oléastre

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Mümkünse bütün olarak satılan hiçbirşeyi toz olarak satın almama taraftarıyım, fındıkları önce bir buz dolabı poşetine arkasındanda bir elbezinin arasına koyarım , büyükçe bir tava ile girişirim, toz olarak satılanın içinde ne olduğunun garantisi yok...

Evet o acidan dusunulunce haklisin , ama zamani kisitli olupta mutfaktada birseyler yapmak isteyenlerin vazgecilmezi
__________________
Hakkınızda hiç bir şey bilmeden size tapıyorlarsa aynı nedenle sizden nefret de edebilirler...


  Alıntı ile Cevapla
YuSRa'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.04.2013, 23:28   #7
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu

Bugün çilek aldım kilosu 3 liradan 1 tane ağzıma attım, sonrada bir poşetin tamamını çöpe attım, eğer yediğim şeyin tadı, ağzımda bekletmeye değmeyecekler asla zaman kaybetmem,

Mutfak zaman isteyen uğraş, mecburiyet gibi görülürsesonuç keyif verici olmaz,,
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2013, 23:33   #8
Çevrimdışı
YuSRa
Oléastre

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu


Aslinda anliyorum demek istediginizi , ama ben sahsen boyle yaparsam hem zaman hemde planing olarak feci bir felce girerim , mecburen yazdiklarinizdan farkli hareket edip dusunuyorum

Biraz da rahatima duskunum sanirim
__________________
Hakkınızda hiç bir şey bilmeden size tapıyorlarsa aynı nedenle sizden nefret de edebilirler...


  Alıntı ile Cevapla
Eski 12.04.2013, 23:38   #9
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu

O zaman sen yapma birileri sana yapsın hazırcılık iyidir tabii
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 12.04.2013, 23:39   #10
Çevrimdışı
YuSRa
Oléastre

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fındıklı Kartopu

Hazircilik demeyelim de , mutfaga zaman ayiramamak ayiracak zamanin olmamasi dersek daha dogru olur

__________________
Hakkınızda hiç bir şey bilmeden size tapıyorlarsa aynı nedenle sizden nefret de edebilirler...


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fındık, fındıklı, gram, kartopu, pudra


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.