Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.01.2014, 14:24   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Otlu Zeytinyağı Küpleri








Demet demet satılan taze otları uzun süre bozulmadan muhafaza etmek için pratik bir yöntem!


Pazardan veya marketten aldığınız biberiye, nane veya fesleğen gibi otlar, bir süre sonra tazeliğini yitirir ve çürür. Ev ekonomisi yaparken bir yandan da inanılmaz kullanışlı bir tarif olan otlu zeytinyağı küplerini zeytinyağlı yemeklerinizde veya makarnalarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.



  • Sevdiğiniz otlar
  • Zeytinyağı
  • Buz kalıbı



Otların saplarını temizleyin. Buz kalıplarına ufak parçalar halinde yerleştirin. Üzerine zeytinyağı döküp buzluğa atın. Kullanmadan önce tavaya veya tencereye koyup hafif ısıda çözünmesini bekleyebilir, aromalı zeytinyağını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2014, 14:35   #2
Çevrimdışı
SoRGeNTe
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

Çok iştah açıcı duruyorlar. Sonucunun da harika olacağına şüphem yok. Denemem lazım. Paylaşım için teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz SoRGeNTe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2014, 14:42   #3
Çevrimdışı
Nils'
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

Harika bir fikirmiş, salatalarda çorba soslarında eminim çok güzel olur. Teşekkür ederim.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Nils''in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2014, 14:42   #4
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

Sevdim ben bu fikri. Mutlaka deneyeceğim.

Teşekkürler Canancığım.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2014, 15:39   #5
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

Benim bunu denemem imkansız. Lakin dondurulmadan önce ne güzel görünüyor. Kahvaltıda yemelik gibi
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2014, 15:44   #6
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

Mutlaka deniycem.. Süper bir fikir.. Teşekkürler Canan
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2014, 18:56   #7
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

Süper bir fikir.

Bunu ben tavuk suyu küpleri olarak yapıyordum.

Faydalı bilgi için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.2014, 22:49   #8
Çevrimdışı
Mihri Sultan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

Başarılı bir fikir baharatları arttırarak çeşni bile olur bu..!!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mihri Sultan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.01.2014, 02:20   #9
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

En başta kahvaltılık için hazırlanmış sandım.

Kolay ve pratik bir yöntem.

Teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.01.2014, 02:55   #10
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Otlu Zeytinyağı Küpleri

Şahane bir fikir..
Otlu peynir resimleride cezbedici. Ben buz kalıplarında domatesleri dondurup kullanıyordum. Bu caanım otlarıda her türlü donmuş olarak kullanabiliriz demekki..
Teşekkürler Canancım
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
küpleri, otlu, süre, veya, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.