Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.04.14, 19:28   #1
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır






Sofra, özel ve bambaşka bir dünya. Hele de özel günlerde ve davetlerde “Aman ne olacak, yenir gider” diyemiyoruz. Her yemeğin bir sunumu, özel eşlikçileri, servis incelikleri var. İşte bunlardan bazıları…



Dünyada peynirin binden fazla çeşidi var. Kesim şekilleri de değişiyor, ikram şekli de. En basit olarak şunlar söylenebilir peynir servisiyle ilgili:

  • Ordövr olarak servis edildiği zaman her çeşit peynir için ayrı bıçak kullanılmalı.
  • Yumuşak peynirler yağ bıçağıyla sürülmeli.
  • Salatayla servis edildiğinde ekmek ya da kraker üzerine küçük bir parça sürülebilir.
  • Garnitürle servis edildiğinde garnitür ayrı, peynir ayrı tabakta sunulabildiği gibi, aynı tabakta hoş bir dizaynla da sunulabilir.
  • Peynirle birlikte ceviz içi, tuzlu badem içi, taze badem, taze üzüm, kırmızı turp dilimleri, siyah turp dilimleri ve tuzlu simitler servis edilebilir.



  • Çorbalar konsome kaselerde veya çorba tabağında servis edilebilir. Kasenin içinde kalan sebzeler kaşıkla alınabilir.
  • Çorba garnitürü olarak rendelenmiş kaşar peyniri, kuruton, peksimet; özellikle soğuk çorbalarla grisini, taze nane, maydanoz, dereotu, limon dilimleri, defne yaprağı; balık çorbalarıyla kornişon turşu servis edilebilir.



  • Sebzelerde ana kural bıçakla kesilmemesidir, sebzeler çatalla bölünmelidir. Ancak çatalla bölünemeyecek salatalık, biber dolması, patlıcan dolması gibi sebzelerde bıçak kullanılabilir.



  • Kemiksiz ızgara etler çatal ve bıçakla yenir. Kemikli etlerde çatal ve bıçakla alınamayacak boyuttaki parçalar tabakta bırakılmalıdır.
  • Köfte bıçakla kesilerek yenmez; çatalla parçalara bölünmelidir. Köftenin yanında servis edilen garnitür sebzeler bıçağın yardımıyla çatal kullanılarak yenmelidir.




  • Kuyruklu karidesleri, iki ucundan parmak uçlarınızla tutup vidalar gibi çevirerek yiyebilirsiniz. Karides kokteyli ya da karides salatası büyük kaşık ya da küçük çatalla servis edilebilir.
  • Midye ve istiridyeler küçük balık bıçağıyla yenmelidir.



  • Balık servisinde özellikle tabakların sıcak olmasına dikkat edilmelidir. Balık bıçağı ve balık çatalıyla servis edilmelidir. Balık, baş kısmından kuyruk kısmına doğru ikiye ayrılmalıdır.
  • Balığı yerken ağzınıza gelen küçük kılçıkları elinizle çıkarabilirsiniz. Balıkla birlikte püre servis edilebilir.



Krem tatlılar dondurulmadan önce akıcı bir özelliğe sahip olduğundan düz tabağa sıcak halde konulursa yayılır. Bu nedenle mutlaka soğutulduktan sonra servis edilmelidir.
  • Pudingler kaseleriyle, parfe ve mus da özel bardaklarıyla dantel kağıt ve tatlı kaşığıyla servis edilmelidir.
  • Pasta ve turtalar tatlı bıçağı ve çatalıyla servis edilir.
  • Pastalar tek çatalla da servis edilebilir.
  • Dondurmalar cam, kristal, gümüş kaselerde veya ayaklı geniş ağızlı cam bardaklarda ve yanında dondurma kaşığıyla servis edilmelidir.



  • Elma ve armut gibi meyveler, önce dörde bölünmeli, sonra iç kısmına çatal batırılarak kabuğu bıçakla soyulmalıdır.
  • Erik ve kayısı gibi tek çekirdekli meyveler dörde bölünmeli, çekirdekleri bıçak yardımıyla ayıklanmalıdır.
  • Böğürtlen kaşıkla yenmelidir
  • Kavun dilimlenmiş olarak servis edilirse çatal, tatlı şeklinde servis edildiyse kaşık yardımıyla yenmelidir.
  • Kiraz ve vişne elle yenilebilir. Kirazın çekirdeği, görünmeyecek şekilde avuç içine ya da peçeteye çıkarılabilir. Ancak leke yapma özelliği olan vişnenin çekirdeği küçük bir kaşığa aktarılmalıdır.
  • Çilek, kase içinde kremalı servis edildiyse kaşık yardımıyla, pudra şekeriyle servis edildiyse elle yenmelidir.
  • Karpuz, çatal ve bıçakla yenmelidir. Karpuz çekirdekleri çatalla temizlenmeye çalışılmamalıdır.
  • Muz, portakal, mandalina, greyfurt, ananas çatal ve bıçakla dilimlenerek yenmelidir.
  • İncir meyve tabağında servis edildiğinde çatal ve bıçakla, tatlı olarak servis edildiğinde kaşık ve bıçak yardımıyla yenmelidir.
Kaynak
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.14, 19:54   #2
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Resimler ve anlatım oldukça güzel olmuş.Teşekkürler Liaa
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.14, 20:01   #3
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,282
Ettiği Teşekkür: 32697
Aldığı Teşekkür: 11831
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Normalde yerken bu kadar çok şeye dikkat etmiyorum tabii ki.

Çok yakın olmadığın insanları yemeğe davet edersem bu kadar ayrıntısına girerim. Diğer türlü arkadaşlarım varken hiçbir şeye dikkat etmiyorum
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.14, 20:16   #4
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,894
Ettiği Teşekkür: 165478
Aldığı Teşekkür: 185388
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Sunum çok önemli..

Konu sunumu da buna parelel güzel olmuş.. Benim karnım da acıkmış olmalı, ağzım sulandı..

* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Liaaa
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.14, 20:27   #5
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69161
Aldığı Teşekkür: 66450
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Sunum ve görselik çok güzel olmuş Liaaa

Ellerine sağlık... Teşekkürler
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.04.14, 21:15   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8744
Mesajlar: 30,561
Ettiği Teşekkür: 104416
Aldığı Teşekkür: 161131
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Canım baklava çekti naapcez şimdi

Güzel, zarif sunumlu konu için teşekkürler Liaaa...Emeğine sağlık.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.14, 01:20   #7
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Peynirin yanına simit, çorbamın yanına ise eksiksiz baharat olur.

Kendime özel yaptığımda yeşillikleri ellerimle parçalar, diğer sebzeleri çatalla doğrarım.

Dondurma erime sorununa karşı kasede servis edilmeli.

Özellikle yaz meyvelerini salata yapar az şekerleyip yemeyi çok severim.

Eksiksiz uymak zor.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.14, 01:50   #8
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23095
Aldığı Teşekkür: 21170
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Her zaman yiyecekler göze ve damağa hitap etmeli. Buna çok dikkat ederim.

Paylaşım için teşekkürler Liaaa.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.14, 09:10   #9
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Detaylar ve sunum benim için çok önemlidir. Hazırlanan güzel sofralar kendimize ve davet ettiğimiz kişilere saygımızı gösterir. Benim için yemekli misafir olması şart değil ,her zaman çok özenli ve kuralına uygun sofra hazırlar ona uygun servis sunarım.

Teşekkürler Liaaa.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.04.14, 14:59   #10
Üye

Merve Gecit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2014
Yaş: 25
Konular: 1
Mesajlar: 100
Ettiği Teşekkür: 237
Aldığı Teşekkür: 139
Rep Derecesi : Merve Gecit Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Gecit Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ne, Nasıl Servis Edilir | Nasıl Hazırlanır

Paylaşım için teşekkürler
__________________
Merve Gecit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Merve Gecit'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
edilir, hazırlanır, nasıl, servis, yenmelidir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mercan Köşk Nedir? | Nasıl Kullanılır? Redwine Alternatif Tıp 2 01.04.14 10:09
2 Yaş Sendromu Nedir? Nasıl Baş Edilir? Redwine Psikoloji 3 17.03.14 22:03
Keratokonus Nedir | Nasıl Tedavi Edilir Canan Göz Hastalıkları 4 21.10.13 19:19
Triger Kayışı - Triger Kayışı Nasıl Kontrol Edilir? Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 2 29.01.09 06:04


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.