Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.04.14, 16:38   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,634
Ettiği Teşekkür: 104601
Aldığı Teşekkür: 161412
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kalorisiz Yemek Pişirme Sırları


Kalorisiz Yemek Pişirme Sırları






Farkında olmadan yemekleri daha kalorili hale getiriyor olabiliriz. O zaman da ben neden hiç zayıflamıyorum ya da biz ailece şişmanlıyoruz dememek lazım. İşte size yemekleri daha az kalorili hale getirme tüyoları…

* Sos ve çorbaları, krema yerine az yağlı sütle pişirin.
* Bir kilo sebzeye en fazla 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Etli sebze yemeklerine koymayın.

* Patatesi kızartmak yerine fırında sütle pişirmeyi deneyin.
* Fırında yağsız pişirme için yağlı kağıttan faydalanın.
* Katı meyve veya sebze sıkacağından çıkan posayı keklerin içine koyarak posa tüketiminizi artırabilirsiniz.

* Kek ve kurabiyelerde şeker yerine kuru meyve veya az miktarda pekmez deneyin. Yine kek ve kurabiyelerde yağı azaltmak için yağsız süt tercih edin.

* Meyve suyundan gelen kaloriyi azaltmak için sulandırın veya maden suyuyla karıştırın.

* Tarçın şeker ihtiyacını azaltır. Meyve salatası, bitki çayları ve sütünüzün içine eklemeyi deneyin.

*
Pirinç yerine bulgur tercih edin. Glisemik indeksi düşük olan bulgur, kan şekeri seviyenizi dengeler, içerdiği lif ve proteinler pirince göre daha yüksektir.


* Domates ve soğanı yemeklerde bol kullanın. Kalori değeri düşük, su oranı yüksek oldukları için doyurucudurlar ve antioksidan kapasiteleri yüksektir.

Kaynak

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.14, 16:47   #2
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23094
Aldığı Teşekkür: 21168
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Kalorisiz Yemek Pişirme Sırları

Çok doğru Canan.

Bir de yemek pişirirken kavurmadan pişirmek gerekiyor.

Tadı pek güzel olmuyor ama kalorisi düşüyor.

Taze fasulyeyi direk çiğden pişirmek gibi. Yağda kavurmadan.

Teşekkürler paylaşım için canım.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.14, 20:05   #3
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69160
Aldığı Teşekkür: 66452
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Kalorisiz Yemek Pişirme Sırları

Çok gerekli bilgiler için teşekkürler Canancığım...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.14, 20:52   #4
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kalorisiz Yemek Pişirme Sırları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Çok doğru Canan.

Bir de yemek pişirirken kavurmadan pişirmek gerekiyor.

Tadı pek güzel olmuyor ama kalorisi düşüyor.

Taze fasulyeyi direk çiğden pişirmek gibi. Yağda kavurmadan.

Teşekkürler paylaşım için canım.
Ben genelde çiğden pişirme yöntemini kullanıyorum Gülcem,oldukça lezzetli oluyor..
Alışmaya bağlı belkide Özellikle kabak yemeğini çiğden yapmanı öneririm:8

Canancım oldukça faydalı bilgiler bunlar, kilo sorunu bir yana, sağlıklı beslenmek için gerekli olan şeyler bunlar, teşekkürler canımcım
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.04.14, 14:58   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,634
Ettiği Teşekkür: 104601
Aldığı Teşekkür: 161412
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kalorisiz Yemek Pişirme Sırları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Ben genelde çiğden pişirme yöntemini kullanıyorum Gülcem,oldukça lezzetli oluyor..
Alışmaya bağlı belkide Özellikle kabak yemeğini çiğden yapmanı öneririm:8

Canancım oldukça faydalı bilgiler bunlar, kilo sorunu bir yana, sağlıklı beslenmek için gerekli olan şeyler bunlar, teşekkürler canımcım

Yaz gelince mangal yapmak kaçınılmaz oluyor.

Sebze yemeklerini pişirirken, oldukça dikkatliyim ben de. Çiğden pişirmenin yanında bir de, lapa oluncaya kadar çok pişirmemeye özen gösteririm.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 22.09.14, 11:54   #6
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kalorisiz Yemek Pişirme Sırları

Ben bu bilgileri beğendim. Teşekkürler Canan.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
için, kalorisiz, pişirme, sırları, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yemek Konulu En Güzel 10 Film DarkAngeL Sinema En'leri 7 11.07.18 00:29
Osmanlı Mutfağı OkyanusunKalbi Diğer Yemekler 8 13.01.15 00:07
Zevk İçin Yemek Yemek! Limon Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 6 08.01.14 15:25
Bahar'ın Sayfası Bahar Benim Bölümüm | Yazarlarımız 32 26.02.11 16:00
Yemek Pişirme Metodları Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 11 25.01.09 01:40


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.