Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.05.2014, 15:58   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Yumurta Haşlamanın Püf Noktası






İdeal haşlanmış yumurtanın merkezinde ufak bir nemli kısım olur. Donuk sarı veya yeşilimsi renk fazla piştiğinin göstergesidir.


Yumurtayı tam kıvamında haşlamak için yumurtaların birbirine değmeyeceği büyüklükte bir tencere gereklidir. Tencere ne yumurtalar kaynarken dolaşacak kadar geniş ne de birbirine değecek kadar dar olmalıdır.


Yumurtaları tencereye yan yana yerleştirdikten sonra üzerine çıkacak kadar su koyun. Yumurtaları su tamamen kaynadıktan sonra kaşık yardımıyla yavaşça suya bırakın. 8 dakika ayarlayın ve zaman dolduktan sonra yumurtaları tamamen soğuyana kadar soğuk suyun altına tutun. Bu yöntemle enfes haşlanmış yumurtalar yapabilirsiniz.


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 16:00   #2
Çevrimdışı
Rapido
More Than A Game

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Haşlanmış değilde, rafadan yumurtaya bayılırım.

Paylaşım için teşekkürler Çitlembik.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Rapido'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 16:10   #3
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rapido Mesajı göster
Haşlanmış değilde, rafadan yumurtaya bayılırım.

Paylaşım için teşekkürler Çitlembik.
Rafadan yumurtayı bende çok severdim... Şimdi haşlanmış yumurtayı sever oldum... Yaş ilerleyince zevkler ve beğeniler değişiyor harhalde...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 16:15   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Toplu yumurtayı nadiren yaparım, patates salatasına vb. Yumurtaların aralarındaki mesafeye hiç bakmazdım.

Teşekkürler Çitlembik.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 16:18   #5
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

En sevdiğim kıvam kayısı kıvamı. Tutturmak zor oluyor. Her seferinde heyecanla sonucu beklemek de ayrı bir keyif
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 16:18   #6
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Ben genelde tam pişmiş yumurtayı pek pişiremiyorum hep patlıyor

Zaten ençok yediğim yumurta kayısı kıvamında pişen yumurta ideal
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 16:21   #7
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Suyu kaynatıp yumurtaları ilave etmeyi yeni duydum.

Suyunu, tuzunu ve yumurtasını hazırlayıp öylece haşlanmaya bırakırım.

Paylaştığın yeni bilgi için teşekkürler Çitlembik.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 16:23   #8
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Liaaa Mesajı göster
Suyu kaynatıp yumurtaları ilave etmeyi yeni duydum.

Suyunu, tuzunu ve yumurtasını hazırlayıp öylece haşlanmaya bırakırım.

Paylaştığın yeni bilgi için teşekkürler Çitlembik.
Bende tuzu yeni duydum Liaaa... Tuz ne için konuluyor?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 16:41   #9
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Çatlamayı önlediğini duymuştum. O zamandır hep öyle yaparım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2014, 17:02   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Kaynar suya yumurtayı kırın gitsin.. :8
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
haşlamanın, kadar, noktası, sonra, yumurta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.