Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.05.14, 15:58   #1
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69160
Aldığı Teşekkür: 66452
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Yumurta Haşlamanın Püf Noktası






İdeal haşlanmış yumurtanın merkezinde ufak bir nemli kısım olur. Donuk sarı veya yeşilimsi renk fazla piştiğinin göstergesidir.


Yumurtayı tam kıvamında haşlamak için yumurtaların birbirine değmeyeceği büyüklükte bir tencere gereklidir. Tencere ne yumurtalar kaynarken dolaşacak kadar geniş ne de birbirine değecek kadar dar olmalıdır.


Yumurtaları tencereye yan yana yerleştirdikten sonra üzerine çıkacak kadar su koyun. Yumurtaları su tamamen kaynadıktan sonra kaşık yardımıyla yavaşça suya bırakın. 8 dakika ayarlayın ve zaman dolduktan sonra yumurtaları tamamen soğuyana kadar soğuk suyun altına tutun. Bu yöntemle enfes haşlanmış yumurtalar yapabilirsiniz.


Kaynak
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 16:00   #2
More Than A Game

Rapido - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2014
Yaş: 24
Konular: 207
Mesajlar: 963
Ettiği Teşekkür: 2436
Aldığı Teşekkür: 4221
Rep Derecesi : Rapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura aboutRapido has a spectacular aura about
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Haşlanmış değilde, rafadan yumurtaya bayılırım.

Paylaşım için teşekkürler Çitlembik.
Rapido isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Rapido'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 16:10   #3
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69160
Aldığı Teşekkür: 66452
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rapido Mesajı göster
Haşlanmış değilde, rafadan yumurtaya bayılırım.

Paylaşım için teşekkürler Çitlembik.
Rafadan yumurtayı bende çok severdim... Şimdi haşlanmış yumurtayı sever oldum... Yaş ilerleyince zevkler ve beğeniler değişiyor harhalde...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 16:15   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104601
Aldığı Teşekkür: 161412
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Toplu yumurtayı nadiren yaparım, patates salatasına vb. Yumurtaların aralarındaki mesafeye hiç bakmazdım.

Teşekkürler Çitlembik.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 16:18   #5
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

En sevdiğim kıvam kayısı kıvamı. Tutturmak zor oluyor. Her seferinde heyecanla sonucu beklemek de ayrı bir keyif
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 16:18   #6
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,811
Ettiği Teşekkür: 17696
Aldığı Teşekkür: 28930
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Ben genelde tam pişmiş yumurtayı pek pişiremiyorum hep patlıyor

Zaten ençok yediğim yumurta kayısı kıvamında pişen yumurta ideal
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 16:21   #7
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Suyu kaynatıp yumurtaları ilave etmeyi yeni duydum.

Suyunu, tuzunu ve yumurtasını hazırlayıp öylece haşlanmaya bırakırım.

Paylaştığın yeni bilgi için teşekkürler Çitlembik.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 16:23   #8
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69160
Aldığı Teşekkür: 66452
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Liaaa Mesajı göster
Suyu kaynatıp yumurtaları ilave etmeyi yeni duydum.

Suyunu, tuzunu ve yumurtasını hazırlayıp öylece haşlanmaya bırakırım.

Paylaştığın yeni bilgi için teşekkürler Çitlembik.
Bende tuzu yeni duydum Liaaa... Tuz ne için konuluyor?
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 16:41   #9
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Çatlamayı önlediğini duymuştum. O zamandır hep öyle yaparım.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.14, 17:02   #10
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,919
Ettiği Teşekkür: 165619
Aldığı Teşekkür: 185509
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Yumurta Haşlamanın Püf Noktası

Kaynar suya yumurtayı kırın gitsin.. :8
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
haşlamanın, kadar, noktası, sonra, yumurta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yumurta Nasıl Haşlanır? Basakca Diğer Yemekler 26 12.06.15 21:10
Zayıflatan Mucize: Yumurta Redwine Sağlığımız İçin Püf Noktaları 13 13.03.14 02:04
Yumurtanın Faydaları LaLe Diğer Yemekler 29 10.01.14 22:27
Burcunuzun Diyeti Canan Astroloji | Mitoloji 10 02.12.13 18:34
Yumurta Kabuğunda Krem Brüle Liaaa Diğer Yemekler 3 25.04.13 22:36


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.