Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.12.2014, 00:18   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?





1. Mutlaka derin ve kullanacağınız makarna miktarına uygun genişlikte bir tencere kullanın. Makarna suyu kullandığınız tencerenin ¾ ünü geçmemeli ya da daha az olmamalı.

2.
Sade su haricinde daha lezzetli makarnalar için evde hazırlayacağınız et, tavuk ve balık suları ile de makarna haşlayabilirsiniz. İsterseniz süt de ekleyebilirsiniz.


3.
Makarna suyu kaynadıktan hemen sonra tuzu ekleyin. 4 su bardağı su için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzu ekledikten sonra suyun altını kısın.


4.
Makarna pişirirken yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tencere uygun olmazsa ya da su az gelirse kurtarıcı olacaktır.


5.
Her marka ve her çeşit makarnanın pişme süresi farklıdır. Bu nedenle mutlaka paketin arkasındaki pişme süresine uyun. Eğer pişme süresi yazmıyorsa 8-12 dakika arasında çatal ile kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.


6.
Lezzetli makarna ne az ne de çok pişmiş olandır. Al dente (dişe gelir) kıvam en iyisidir. Bu kıvamda makarnanın dışı yumuşak için hafifçe dişe gelir.


7.
Makarnanızı servis etmeden hemen önce pişirirseniz daha lezzetli olacaktır.


8.
Makarnayı süzerken makarna suyundan bir miktar ayırırsanız hazırladığınız sosları lezzetlendirmek ve sulandırmak için kullanabilirsiniz.


9.
Makarnalar süzülse bile kendi sıcaklığı ile pişmeye devam eder bu nedenle sosu makarna ile aynı anda pişirmenizi tavsiye ederim. Böylece vakit kaybetmeden servis edilebilir.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2014, 01:08   #2
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster




1. Mutlaka derin ve kullanacağınız makarna miktarına uygun genişlikte bir tencere kullanın. Makarna suyu kullandığınız tencerenin ¾ ünü geçmemeli ya da daha az olmamalı.

2. Sade su haricinde daha lezzetli makarnalar için evde hazırlayacağınız et, tavuk ve balık suları ile de makarna haşlayabilirsiniz. İsterseniz süt de ekleyebilirsiniz.

3. Makarna suyu kaynadıktan hemen sonra tuzu ekleyin. 4 su bardağı su için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzu ekledikten sonra suyun altını kısın.

4. Makarna pişirirken yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tencere uygun olmazsa ya da su az gelirse kurtarıcı olacaktır.

5. Her marka ve her çeşit makarnanın pişme süresi farklıdır. Bu nedenle mutlaka paketin arkasındaki pişme süresine uyun. Eğer pişme süresi yazmıyorsa 8-12 dakika arasında çatal ile kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

6. Lezzetli makarna ne az ne de çok pişmiş olandır. Al dente (dişe gelir) kıvam en iyisidir. Bu kıvamda makarnanın dışı yumuşak için hafifçe dişe gelir.

7. Makarnanızı servis etmeden hemen önce pişirirseniz daha lezzetli olacaktır.

8. Makarnayı süzerken makarna suyundan bir miktar ayırırsanız hazırladığınız sosları lezzetlendirmek ve sulandırmak için kullanabilirsiniz.

9. Makarnalar süzülse bile kendi sıcaklığı ile pişmeye devam eder bu nedenle sosu makarna ile aynı anda pişirmenizi tavsiye ederim. Böylece vakit kaybetmeden servis edilebilir.

Kaynak


Modum; maddelerin arasında bir boşluk bırakaydın böyle.. iyi olacakmış

Balık suları ile haşla da gör gününü

Tecrübelerimden tariflerde verilen tuz miktarı, verilen malzemeye göre, kesinlikle uymuyor.. En güzeli; ilk seferden ders alıp, ikinci yapışta, el-göz kararı.. Terazi gibiyim maaşallah..

Ben makarna suyu ile sos değil çorba yapıyorum.. Çok da güzel oluyor.. (Bence)

Modum sizden bir makarna fotoğrafı görmek isteriz..
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2014, 01:12   #3
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Balık suyu mu kokar o yahu.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.2014, 01:18   #4
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dilaver Mesajı göster

Modum; maddelerin arasında bir boşluk bırakaydın böyle.. iyi olacakmış

Balık suları ile haşla da gör gününü

Tecrübelerimden tariflerde verilen tuz miktarı, verilen malzemeye göre, kesinlikle uymuyor.. En güzeli; ilk seferden ders alıp, ikinci yapışta, el-göz kararı.. Terazi gibiyim maaşallah..

Ben makarna suyu ile sos değil çorba yapıyorum.. Çok da güzel oluyor.. (Bence)

Modum sizden bir makarna fotoğrafı görmek isteriz..
Makarnanın bütün vitamini suyuna geçiyor ki... Çorbada kullanıyorsan çok iyi ediyorsun...

Balık suyuna makarna mı Iykkkkkk...

Ton balıklı makarna dahi sevmem...


__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.2015, 22:41   #5
Çevrimdışı
Merve
-VaveyLa-

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Ben makarnayı salamlı , sosisli , veya kaşarlı yapıyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim sarımsaklı da yaparım , nane pul biber de attın mııı yeme de yanında yaaattt
paylaşım için teşekkürler
__________________
~ Bir Sevdadır ``Ankara ! ~
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Merve'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.2015, 01:05   #6
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Makarnaya yakışır mı ya onlar. Ayrıca tereyağ haricinde başka bir yağı yakıştıramam. Benim damak tadıma laf yerindeyse yavan gelir.

Lezzet katayım derken makarnaya yazık ederim.

İlginç noktaları varmış.

---

Teşekkürler Redwine.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.01.2015, 01:20   #7
Çevrimdışı
Merve
-VaveyLa-

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Bana mı dedin Liaaa'cım bilmiyorum ama evet yakışıyor gerçekten denemeni tavsiye ederim ..
__________________
~ Bir Sevdadır ``Ankara ! ~
  Alıntı ile Cevapla
Merve'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
için, makarna, nelerdir, noktaları, pişirmenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.