Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.12.14, 23:18   #1
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69160
Aldığı Teşekkür: 66452
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?





1. Mutlaka derin ve kullanacağınız makarna miktarına uygun genişlikte bir tencere kullanın. Makarna suyu kullandığınız tencerenin ¾ ünü geçmemeli ya da daha az olmamalı.

2.
Sade su haricinde daha lezzetli makarnalar için evde hazırlayacağınız et, tavuk ve balık suları ile de makarna haşlayabilirsiniz. İsterseniz süt de ekleyebilirsiniz.


3.
Makarna suyu kaynadıktan hemen sonra tuzu ekleyin. 4 su bardağı su için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzu ekledikten sonra suyun altını kısın.


4.
Makarna pişirirken yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tencere uygun olmazsa ya da su az gelirse kurtarıcı olacaktır.


5.
Her marka ve her çeşit makarnanın pişme süresi farklıdır. Bu nedenle mutlaka paketin arkasındaki pişme süresine uyun. Eğer pişme süresi yazmıyorsa 8-12 dakika arasında çatal ile kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.


6.
Lezzetli makarna ne az ne de çok pişmiş olandır. Al dente (dişe gelir) kıvam en iyisidir. Bu kıvamda makarnanın dışı yumuşak için hafifçe dişe gelir.


7.
Makarnanızı servis etmeden hemen önce pişirirseniz daha lezzetli olacaktır.


8.
Makarnayı süzerken makarna suyundan bir miktar ayırırsanız hazırladığınız sosları lezzetlendirmek ve sulandırmak için kullanabilirsiniz.


9.
Makarnalar süzülse bile kendi sıcaklığı ile pişmeye devam eder bu nedenle sosu makarna ile aynı anda pişirmenizi tavsiye ederim. Böylece vakit kaybetmeden servis edilebilir.

Kaynak

__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.14, 00:08   #2
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20327
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster




1. Mutlaka derin ve kullanacağınız makarna miktarına uygun genişlikte bir tencere kullanın. Makarna suyu kullandığınız tencerenin ¾ ünü geçmemeli ya da daha az olmamalı.

2. Sade su haricinde daha lezzetli makarnalar için evde hazırlayacağınız et, tavuk ve balık suları ile de makarna haşlayabilirsiniz. İsterseniz süt de ekleyebilirsiniz.

3. Makarna suyu kaynadıktan hemen sonra tuzu ekleyin. 4 su bardağı su için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzu ekledikten sonra suyun altını kısın.

4. Makarna pişirirken yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tencere uygun olmazsa ya da su az gelirse kurtarıcı olacaktır.

5. Her marka ve her çeşit makarnanın pişme süresi farklıdır. Bu nedenle mutlaka paketin arkasındaki pişme süresine uyun. Eğer pişme süresi yazmıyorsa 8-12 dakika arasında çatal ile kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

6. Lezzetli makarna ne az ne de çok pişmiş olandır. Al dente (dişe gelir) kıvam en iyisidir. Bu kıvamda makarnanın dışı yumuşak için hafifçe dişe gelir.

7. Makarnanızı servis etmeden hemen önce pişirirseniz daha lezzetli olacaktır.

8. Makarnayı süzerken makarna suyundan bir miktar ayırırsanız hazırladığınız sosları lezzetlendirmek ve sulandırmak için kullanabilirsiniz.

9. Makarnalar süzülse bile kendi sıcaklığı ile pişmeye devam eder bu nedenle sosu makarna ile aynı anda pişirmenizi tavsiye ederim. Böylece vakit kaybetmeden servis edilebilir.

Kaynak


Modum; maddelerin arasında bir boşluk bırakaydın böyle.. iyi olacakmış

Balık suları ile haşla da gör gününü

Tecrübelerimden tariflerde verilen tuz miktarı, verilen malzemeye göre, kesinlikle uymuyor.. En güzeli; ilk seferden ders alıp, ikinci yapışta, el-göz kararı.. Terazi gibiyim maaşallah..

Ben makarna suyu ile sos değil çorba yapıyorum.. Çok da güzel oluyor.. (Bence)

Modum sizden bir makarna fotoğrafı görmek isteriz..
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.14, 00:12   #3
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30529
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Balık suyu mu kokar o yahu.
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.12.14, 00:18   #4
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69160
Aldığı Teşekkür: 66452
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dilaver Mesajı göster

Modum; maddelerin arasında bir boşluk bırakaydın böyle.. iyi olacakmış

Balık suları ile haşla da gör gününü

Tecrübelerimden tariflerde verilen tuz miktarı, verilen malzemeye göre, kesinlikle uymuyor.. En güzeli; ilk seferden ders alıp, ikinci yapışta, el-göz kararı.. Terazi gibiyim maaşallah..

Ben makarna suyu ile sos değil çorba yapıyorum.. Çok da güzel oluyor.. (Bence)

Modum sizden bir makarna fotoğrafı görmek isteriz..
Makarnanın bütün vitamini suyuna geçiyor ki... Çorbada kullanıyorsan çok iyi ediyorsun...

Balık suyuna makarna mı Iykkkkkk...

Ton balıklı makarna dahi sevmem...


__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.01.15, 21:41   #5
-VaveyLa-

Merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2015
Konular: 13
Mesajlar: 386
Ettiği Teşekkür: 1133
Aldığı Teşekkür: 1537
Rep Derecesi : Merve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Ben makarnayı salamlı , sosisli , veya kaşarlı yapıyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim sarımsaklı da yaparım , nane pul biber de attın mııı yeme de yanında yaaattt
paylaşım için teşekkürler
__________________
~ Bir Sevdadır ``Ankara ! ~
Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Merve'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.15, 00:05   #6
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Makarnaya yakışır mı ya onlar. Ayrıca tereyağ haricinde başka bir yağı yakıştıramam. Benim damak tadıma laf yerindeyse yavan gelir.

Lezzet katayım derken makarnaya yazık ederim.

İlginç noktaları varmış.

---

Teşekkürler Redwine.

__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.01.15, 00:20   #7
-VaveyLa-

Merve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2015
Konular: 13
Mesajlar: 386
Ettiği Teşekkür: 1133
Aldığı Teşekkür: 1537
Rep Derecesi : Merve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerdeMerve Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Bana mı dedin Liaaa'cım bilmiyorum ama evet yakışıyor gerçekten denemeni tavsiye ederim ..
__________________
~ Bir Sevdadır ``Ankara ! ~
Merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Merve'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
için, makarna, nelerdir, noktaları, pişirmenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı Gülce Diğer Yemekler 22 21.04.20 17:49
MooN'dan Yoğurtlu Pancar Mezesi ve Makarna Cips Tarifi Chevy Mezeler | Soslar 10 24.04.14 22:37
İyi Patates Pişirmenin Püf Noktaları Basakca Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 3 06.02.14 09:08
Ev Hanımlarının Kurtarıcısı | Makarnalar | Makarna Tarifleri Rukia Makarna | Pilav 40 26.05.12 19:18
Salçalı İtalyan Makarna cavidann Makarna | Pilav 2 13.03.11 16:07


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.