Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.04.15, 10:32   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7874
Mesajlar: 29,291
Ettiği Teşekkür: 107644
Aldığı Teşekkür: 155813
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Mükemmel Köftenin Sırları

Mükemmel Köftenin Sırları



Doğru köfteyi yapmak kadar pişirmek de maharet ister. Aslında iyi köfte için bilmeniz gereken birkaç küçük incelik var.

Köfte, gerçek bir kurtarıcı. Yaptığınız köfteyi buzluğa atıp acil zamanlar için saklayabilirsiniz mesela. Çocukların da, misafirlerinizin de seveceği bir yiyecek olduğu için iyi bir seçenek. Çoğu zaman, yaptığımız köfte annemizin köftelerine benzemez. Aslında bilmeniz gereken birkaç küçük incelik var.

  • SOĞANLARI BÜYÜK DOĞRAYIN
İyi bir köfte için kırmızı et ve soğan olmazsa olmaz.
  • DÖKÜM TAVA KULLANIN
İyi köfte pişirmek için kömür ateşinin ideal olduğunu unutmayın. Eğer kömür ateşi seçeneğiniz yoksa, döküm tavalar da iş görür.


  • ATEŞ KIZMADAN PİŞİRMEYİN
Köfte pişirirken kızgın ateş önemlidir, çünkü suyu içinde kalmalıdır. Bu nedenle tavayı önce ısıtın ve köfteleri daha sonra içine atın.
  • BİRAZ DOLAPTA BEKLETİN
Bir gece buzdolabında beklemiş köfteler daha lezzetli olur. Zamanınız yoksa, köfteleri pişirmeden yarım saat önceden dolaba koyun.
  • YAĞLI ET SEÇİN
Lezzetli köftenin sırrı, yağlı ettir. Sığır döşü, yani dananın kaburga kısmı köfte için doğru eti sağlar.
  • YUMURTA VE KARBONAT İKİLİSİ
Köfte karışımına kırılacak bir yumurta köftenin dağılmamasını sağlar. Kabarması için de bir parça karbonat ekleyebilirsiniz.
  • ÇOK BAHARATA İHTİYACINIZ YOK
Doğru köfte için çok baharata ihtiyacınız yok. Biraz karabiber, soğan ve tuz işi çözecektir.
Hürriyet gurme
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.15, 14:28   #2
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 5,070
Ettiği Teşekkür: 17727
Aldığı Teşekkür: 26839
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Mükemmel Köftenin Sırları

Benim de mükemmel köfte için sırlarım var Burada yazanlara ilaveten, ben kuru soğanın yanında, taze soğan da koyarım köfteye. Çokça yoğurur ve mutlak surette buzdolabında bekletirim. Afiyet olsun efenim
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.15, 16:02   #3
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 82
Mesajlar: 5,883
Ettiği Teşekkür: 27140
Aldığı Teşekkür: 30053
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Mükemmel Köftenin Sırları

24 Saatten fazla bekletilecek köfte harcına, soğanı, tüketileceği zaman ilave edilirse daha bir lezzetli olur.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.15, 16:07   #4
» Vous et l'Amour «

Jasmina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 23
Mesajlar: 1,495
Ettiği Teşekkür: 2055
Aldığı Teşekkür: 6196
Rep Derecesi : Jasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardırJasmina şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Mükemmel Köftenin Sırları

Fazla yoğurmak ve bolca dinlendirmek güzel köftenin en püf noktasına etken sanırım. Yani ben böyle yapıyorum.
__________________

Bundan sonra.
Ne benim kelimeleri biraraya getirecek halim var ,
Ne senin beni işitecek bir kalbin..



Jasmina isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Jasmina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.15, 16:37   #5
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1481
Mesajlar: 14,195
Ettiği Teşekkür: 59100
Aldığı Teşekkür: 50827
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Mükemmel Köftenin Sırları

Şu köfteye kimyon koyup da köfteyi mahvedenler yok mu...

Valla en güzel köfte bence İnegöl köftesi.

Ama çok yoğurmak ve soğukta bekletmek lazım ki, o ağızda hemen dağılmayan elastisitesini koruyabilsin.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.04.15, 16:55   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7874
Mesajlar: 29,291
Ettiği Teşekkür: 107644
Aldığı Teşekkür: 155813
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Mükemmel Köftenin Sırları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Şu köfteye kimyon koyup da köfteyi mahvedenler yok mu...
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster

Valla en güzel köfte bence İnegöl köftesi.

Ama çok yoğurmak ve soğukta bekletmek lazım ki, o ağızda hemen dağılmayan elastisitesini koruyabilsin.

Eskiden köfteye, annemden görme karabiber, kimyon ve yenibahar koyardım. Ne zaman, İnegöl köftesini yiyip, tarifini öğrendim, o zamandan beri de o reçeteye göre yapıyorum sonuç mükemmel
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 20:41   #7
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 9,219
Ettiği Teşekkür: 32639
Aldığı Teşekkür: 31430
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Mükemmel Köftenin Sırları

Evet kesinlikle dolapta 1 gün bekleyince daha lezzetli oluyor.

Teşekkürler.
__________________






Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 21:59   #8
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,138
Ettiği Teşekkür: 52813
Aldığı Teşekkür: 25537
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Mükemmel Köftenin Sırları

Mükemmel köftenin en olmazı, kaliteli et!
Baharatlar sadece teferruat.
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 22:24   #9
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1439
Mesajlar: 5,976
Ettiği Teşekkür: 19939
Aldığı Teşekkür: 26226
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Mükemmel Köftenin Sırları

Et iyi ise güzel yoğurup dinlendirmek en iyisi.
Baharat kötü etin, o kötü tadını gizleyerek, baharat tadını ön plana çıkarır.
Benim tüm kasap ve iyi köftecilerden öğrendiğim budur.
Baharatlı sevenlerde o şekilde yiyebilirler, söylenecek laf olmaz tabiki herkesin ağız tadı değişiktir ama değişmeyecek bir şey varki.!
Etin hangi kısımdan olması gerektiği.
Dana sırt kısmından, yani döş denen kısmı, aslında bu ete %20 veya %30 cıvarı kuzu eti katılır, kuzu eti çok yaşlı olmayacak yoksa tadını çok ağır yapar,
bu yapılmazsa 1 kilo dana döş kıymaya, 100 gram yağ katılması ve etin bu yağ ile 2 sefer çekilmedidir.
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
köftenin, mükemmel, sırları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Obsesif - Kompulsif Kişilik Bozukluğu Umutgüneşi Psikoloji 12 02.12.16 19:13
Osmanlı Sultanlarının Güzellik Sırları Canan Dünya Tarihi 13 03.01.16 20:18
Osmanlı Sultanları'nın Güzellik Sırları Umutgüneşi Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 14 25.04.14 09:29
8 Adımda Mükemmel Kaşlar ReaL Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 24 24.02.14 22:33
Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler Kartal Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 15 28.01.09 20:28


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.