Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.05.15, 21:23   #1
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1444
Mesajlar: 5,870
Ettiği Teşekkür: 18126
Aldığı Teşekkür: 25835
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Bazen yumurtayı sağlık açısından ,haşlamak isteriz ama her zaman istediğimiz gibi olmaz.Beyazı dağılır ve pişirme şekli kıvamı istediğimiz gibi olmaz.

İşte bu anlattıklarımı yapın olur

  • Suyu hangi kapta haşlayacaksınız, haşlak duruma getirin. ( Büyük bir kepçe içerisine girecek bir kap seçin)
  • Haşlak suya 1 kaşık sirke atın.
  • Yumurtayı derin yemek kepçenize kırın ve yavaşça suyun içerisine bırakın, ilk etapta dağınık olsada o toplanacaktır, stres yapmayın

Bu kadarcık. Afiyetler oolsun

Asıl püfü yumurta beyazını toplayan sirkedir.
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.05.15, 21:29   #2
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69161
Aldığı Teşekkür: 66450
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Çok severim... Üstüne sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber...

Canım çekti birden...

Teşekkürler Kartal...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.05.15, 21:34   #3
Müdavim

Deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2013
Konular: 391
Mesajlar: 3,627
Ettiği Teşekkür: 13285
Aldığı Teşekkür: 15037
Rep Derecesi : Deniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardırDeniz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Canım çekti kaç dakika içersinde hazır olur ki hemen yapayım..?

teşekkürler KARTAL..
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Deniz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.05.15, 21:36   #4
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1444
Mesajlar: 5,870
Ettiği Teşekkür: 18126
Aldığı Teşekkür: 25835
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster
Çok severim... Üstüne sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber...

Canım çekti birden...

Teşekkürler Kartal...
Geçenlerde televizyonda bir yemek programında denk geldim, daha önce hanımla bir kaç kez denedik pek istediğimiz gibi olmamıştı , anlatılan gibi yaptık oldu bende arkadaşlarımla paylaşmak istedim, mutlaka bilenler vardır ama bilenler bilmeyenlere anlatsın artık

Bir kıymalı enginar tarifi vardı, onun üzerine bu şekil yumurtayı kapak yapacağım, aynı dediğin malzemeleride üzerine koyacağım.
Gelde o enginarı yeme.
Benim gibi hiç enginar sevmiyen bile yer.
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 18:02   #5
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30529
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Çılbır yapar gibi yani.

Ben sirke koymadan yapıyorum yine de dağılmıyor.

Çok mu becerikliyim ne?

Teşekkürler.
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 18:14   #6
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,779
Ettiği Teşekkür: 32069
Aldığı Teşekkür: 44549
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Kahvaltıda bu şekilde yumurta yemeyi çok severim...
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 18:23   #7
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1444
Mesajlar: 5,870
Ettiği Teşekkür: 18126
Aldığı Teşekkür: 25835
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Kahvaltıda bu şekilde yumurta yemeyi çok severim...

Yağda olmayınca benim için daha sağlıklı oluyor.

Bak burada küçük bir püf daha vereyim, ayrı konu açmayayın kısa bir bilgi.
Kıyma kavururken tıpaklanmaması için önce kısık ateşte kavuruyoruz, belli kıvamdan sonra ateş altını açabiliriz.
Börek içi, poğaça içi, karnıyarık gibi yemekleri hazırlarken daha güzel oluyor..
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 20:45   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8739
Mesajlar: 30,554
Ettiği Teşekkür: 104408
Aldığı Teşekkür: 161127
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Suda yumurta pişirirken, suya konan sirkenin bir hükmü var mı, yoksa sirkesiz de dağılmayan bir yumurta pişirilebilinir mi

Bu konunun tartışıldığı bir konu vardı forumda. ReaL, sirkesiz de dağılmadan pişiririm savunmasını yapmıştı.

Bulamadım

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 20:46   #9
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30529
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Suda yumurta pişirirken, suya konan sirkenin bir hükmü var mı, yoksa sirkesiz de dağılmayan bir yumurta pişirilebilinir mi

Bu konunun tartışıldığı bir konu vardı forumda. ReaL, sirkesiz de dağılmadan pişiririm savunmasını yapmıştı.

Bulamadım

Ben de sirkesiz yapıyorum dağılmıyor.
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.15, 20:48   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8739
Mesajlar: 30,554
Ettiği Teşekkür: 104408
Aldığı Teşekkür: 161127
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Suda Yumurta Haşlamanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Çengelli İğne Mesajı göster
Ben de sirkesiz yapıyorum dağılmıyor.

Buyurun işte.

Yarın bana denemesini yaptıracaksınız valla
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
haşlamanın, noktaları, suda, yumurta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.