Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 18.08.16, 11:13   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,951
Ettiği Teşekkür: 53723
Aldığı Teşekkür: 37676
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi

Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi



Bu pratik bilgiler sayesinde mutfağa daha bir özgüvenle girebilir, yemeklerinizi kolayca yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.


Mutfağa adım atmayı bir külfet olarak görenlere de, ufak ufak yemekle daha bir ilgilenmeye başlayanlara da küçük ipuçları ve pratik bilgilerimizle bu işi sevdirmeye kararlıyız.

İşte mutfakla ilgili öğrenmeniz gereken 12 pratik bilgi...

- Evden eksik etmediğiniz salçaların üstünün küf tutmaması için salça kavanozunun en üstüne biraz zeytinyağı dökün.

- Pişi gibi tuzlu yapabileceğiniz her türlü hamur kızartmasına bir tutam toz şeker atarak lezzetine lezzet katın.

- Taze ekmeklerin ya da misler gibi keklerin dağılmadan kesilmesini istiyorsanız kesmeden önce bıçağınızı kaynar suya batırıp kuruladıktan sonra kesin.



- Bayat ekmekleri tazeliğine kavuşturmak için üzerine biraz su serpip alüminyum folyoyla sararak 180 derece fırında 5 dakika kadar bekletin.

- Fırında yapacağınız beyaz ya da kırmızı etlerin daha güzel kızarması için üzerine az bir miktar toz şeker serpin.
- Kuru fasulye yapmaya koyulduğunuzda fasulyelerin bir türlü yumuşamadığını fark ederseniz içine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekleyin.




- Ayrıca, tüm bakliyatları pişirirken sert kalmamaları için tuzu, bakliyatların piştiğinden emin olduktan sonra atın.

- Fırında yaptığınız keklerin düzgün şekilde olması ve güzel pişmesi için fırına kek kalıbınızla birlikte kap içinde bir miktar su da koyun.

- Limon hatta portakal kabuklarını çöpe atmak yerine fırın yardımıyla kurutup robottan geçirdikten sonra kek ve kurabiye hamurlarınıza ekleyerek tat katın.



- Kek yapınca kalıbından çıkarmakta zorlanıyorsanız kek hamurunu tepsiye dökerken tepsinin ortasına küçük bir şerit halinde ya da tamamen alüminyum folyo yerleştirin.

- Soğan doğrarken gözleriniz yanmasın istiyorsanız soğanı kesmeden önce yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

- Patatesleriniz uzun süre beklerken çimleniyorsa bunu önlemek için patateslerin arasına elma koyun.


Kaynak
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.08.16, 23:20   #2
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69160
Aldığı Teşekkür: 66452
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi

Bu bilgiler hepimizin işne yarar..

Teşekkürler Gülümsün...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.16, 14:07   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,634
Ettiği Teşekkür: 104599
Aldığı Teşekkür: 161412
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi

Güzel ve oldukça faydalı bilgiler.

Teşekkürler Gülümsün.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.16, 14:37   #4
DenizTendik
Ziyaretçi
DenizTendik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Cevap: Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi

Faydalı bilgiler çok teşekkürler
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.16, 19:33   #5
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,297
Ettiği Teşekkür: 32844
Aldığı Teşekkür: 11893
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi

Alüminyum folyoyu ısıtma, pişirme yaparken kullanmayın. Gıda ile teması halinde sıcak ortamda alüminyum metali, alüminyumun bileşiği halinde çözünür ve gıdaya karışır. Bunu sürekli yapan biriyseniz de vücudunuzda metal birikimi gözlenir.

Akıllı folyolar var, bir yüzü yağlı kağıt bir yüzü alüminyum. Isıl işlemlerde ille de kullanmak gerekirse bunu tercih etmek sağlık açısından daha yararlı olur.

Limon ve portakal kabuğunu ise kesinlikle deneyeceğim, teşekkürler Gülümsün
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.16, 01:42   #6
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8457
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi

Karbonat iyidir....Kuru fasulye içinde gereklidir....
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.16, 08:33   #7
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi

Patateslerin arasına elma koyma.... deneyelim bakalım ne olacak.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.08.16, 16:04   #8
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 842
Mesajlar: 7,424
Ettiği Teşekkür: 33075
Aldığı Teşekkür: 38412
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Mutfakla İlgili Öğrenmeniz Gereken 12 Pratik Bilgi

Toz şekerin kullanildigi yerleri ilk kez duyuyorum. Belki annem yapiyordur benim haberim yoktur.

Teşekkürler Gülümsün.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilgi, gereken, ilgili, mutfakla, öğrenmeniz, pratik, İlgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.