Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.02.17, 18:09   #1
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 86
Mesajlar: 6,087
Ettiği Teşekkür: 27081
Aldığı Teşekkür: 31124
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Doğal Yoğurt Mayası Yapımı




Doğal Yoğurt Mayası Yapımı




  • Cam kavanozun içine 15 adet nohut konur.
  • Üzerine evde 65 derecede pastörize edilmiş veya kaynatılmış ve 38-40 dereceye kadar ılıtılmış doğal süt dökülür. (Sütçüden günlük süt alamayanlar, günlük pastörize süt kullanabilirler. Ama kesinlikle UHT süt, yani uzun süre dayanan kutu süt kullanılmamalı.) Yoğurt mayalama sıcaklığı olan 38-40 derece parmağınızın dayandığı sıcaklıktır.
  • Kavanoz kalınca bir beze sarılarak yoğurt mayalar gibi bir gün mayalanmaya bırakılır. Radyatör yanında bekletilebileceği gibi,daha önce 2-3 dakika 100 derecede ısıtılan ve çok hafif sıcaklık oluşmuşken fırının içine koyarak bir gün mayalanması beklenebilir.
  • 2 gün, yani 24 saat sonra mayalamaya bıraktığımız nohutlu sütümüzü, bulunduğu yerden alıp içine koyduğumuz 15 adet nohudu çıkarıp, kavanozun ağzını kapatıp buzdolabına koyun.
  • Yine 24 saat sonra, buzdolabından çıkarılan kavanozun içindeki sıvı bir süzgeç üzerine dökülür. Süzgecin üzerinde kalanlar yapılacak doğal yoğurdun ilk mayasıdır.
  • Süzgecin üzerinde toplanan maya, yoğurt mayalanacak mümkünse toprak bir kaba alınır.
  • Bu ilk mayanın üzerine 65 derecede evde pastörize edilmiş ve 38-40 dereceye kadar ılıtılmış, 2 su bardağı doğal süt yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Böyle ce mayanın süte karışması sağlanır.
  • Toprak kase sarılarak 12 saat bekletilmek üzere ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Bu ılık ortam yine bir radyatör yanı veya fırın olabilir.
12 saat bekledikten sonra, nohuttan kendi imal edilen maya ile yapılan yoğurt, biraz sulu olmasına rağmen 3-5 kez mayalanmada normal kıvamına ulaşacak.
  • Artık ardı ardına bir kavanoz sütü mayalayıp oluşan yoğurtla kendinden sonraki bir kavanozu yoğurt olarak mayalayın.
  • 4 üncü mayalamada oldukça katı ve asıl yoğurdu mayalayacak mayanız hazır.

Biraz zahmetli ve 6 günlük bir süreci kaplamasına karşı oldukça güvenli ve organik yoğurt mayası olmuş oldu.
Denemeye var mısınız?
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.01.19, 16:39   #2
Üye

cihann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2018
Yaş: 29
Konular: 1
Mesajlar: 37
Ettiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 76
Rep Derecesi : cihann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Doğal Yoğurt Mayası Yapımı

Yoğurt gerçekten çok faydalı bende en az günde 1 kase tüketmeye çalışıyorum.
__________________
cihann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz cihann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.01.19, 22:05   #3
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20327
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Doğal Yoğurt Mayası Yapımı



Bir gün emekli olunca, her şeye vaktim olacak ve ben bu değerli bilgileri hep deneyeceğim.

Bu aralar hazır yoğurt tüketimi had safhada..
....

Ağabey teşekkürler..
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardak, cevap, doğal, gloksinya, mayası, menekşe, nohuttan yoğurt mayası, organik yoğurt mayası, sinningia, yapımı, yoğurt, yoğurt mayası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.