Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.08.2017, 15:42   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Enfes Sofraların 12 Sırrı




Enfes Sofraların 12 Sırrı

Evde yemek yapmak çok keyifli olsa da, bazen buna ayıracak vakit bulmak zor oluyor. Hele ki misafir geleceği zaman işler iyice çığırından çıkabiliyor. Ama bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, usta şeflere taş çıkartabilirsiniz.


Bembeyaz leziz pilavlar yapmaktan tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmaya, yumurtayı en hızlı şekilde haşlamaktan nar gibi kızarmış tavuk hazırlamaya, amatör şeflerin çok işine yarayacak mutfak sırları bu derlemede.
Yeşilliklere tazelik aşısı: Taze görünümünü kaybeden ve pörsüyen ıspanak, kereviz, marul, brokoli gibi sebzeleri yeniden eski haline getirmek için sebzelerin uç kısımlarını keserek buz gibi soğuk su dolu bir kavanoz ya da sürahide bekletmek yeterli.




Sarımsakları soymaya dakikalar harcamayın: Sarımsakları 10 saniyede soymak için tek yapmanız gereken dişlerine ayırdığınız sarımsakları bir kaba koyduktan sonra üstünü başka bir kap ile kapatmak ve hızlıca çalkalamak. Kabı açtığınızda hepsinin soyulmuş şekilde sizi beklediğini göreceksiniz.



Kurumuş ekmekleri geri kazanın: Kuruyup bayatlamış ekmekleri ve pideleri yeniden yumuşacık hale getirmek için, onları nemli bir mutfak havlusuna sarın ve mikrodalga fırında 10 dakika kadar bekletin.
Yemek fazla tuzluysa içine patates atın: Eğer yaptığınız sulu yemeğin veya çorbanın içine yanlışlıkla fazla tuz koyduysanız, içine soyulmuş bir iki dilim patates atın ve biraz bekleyin. Tuzu emen patatesleri yemeği servis etmeden önce tencereden çıkarın.





Yağın ayarı kaçtıysa çözüm marulda: Çorba yağlı oldu diye onu çöpe döküp yenisini yapacak haliniz yok. Çorba sıcakken içine iri bir marul yaprağı atıp yağı çekmesine izin verin. Yağı emdiğinde tencereden çıkarın.




Bembeyaz leziz pilavın sırrı limon suyunda: Kaynar suyu pirinçlere ekledikten sonra birkaç damla limon suyu sıkarsınız pilavınız bembeyaz olacak, bir çay kaşığı şeker ise onu sandığınızdan çok daha lezzetli yapacaktır.




Yumurta haşlarken hız sınırını aşın: En hızlı şekilde haşlanmış yumurta elde etmenin yolu, yumurtaları bir kap suyun içine koymak ve üzerine bir tatlı kaşığı tuz dökerek mikrodalgada 4-5 dakika bekletmek.



Karbonata tazelik kontrolü: Karbonatın hala taze olup olmadığını anlamak istiyorsanız, iki kaşık sirkenin üzerine bir çay kaşığı karbonat dökün ve köpürüp köpürmediğini kontrol edin. Eğer köpürüyorsa hala tazedir. Benzer bir deneyi kabartma tozu için de yapabilirsiniz. Formül, sıcak suya 1 çay kaşığı kabartma tozu.



Hamurun kaşığa yapışmasına son: Ev yapımı hamuru kaşıkla karıştırıyorsanız ve hamurun kaşığa yapışmasından şikayetçiyseniz kaşığı bir kez süte batırıp öyle kullanın.



Patates kızartırken zaman kazanın: Patatesleri daha kısa sürede kızartmak için, tavaya almadan önce mikrodalgada 3-4 dakika beklettin. Böylece daha kısa sürede kızardıklarını göreceksiniz.



Jilet gibi ekmek dilimleri için: Ekmeği kesmeden önce bıçağı kaynar suya batırıp bir bezle silerek, ekmeğin dağılmasını engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda ekmeği ters çevirip keserseniz dağılma olasılığını iyice sıfıra indirirsiniz.



Nar gibi kızarmış tavuk için şekerden: Fırında bütün tavuk yapacağınız zaman üzerine şeker serpin. Böylelikle tavuğun üzeri fırında nar gibi kızaracaktır.

Enfes sofraların 12 sırrı


__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.08.2017, 20:50   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Enfes Sofraların 12 Sırrı

Faydalanabileceğim güzel bilgiler Canancığım ellerine sağlık teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.08.2017, 01:18   #3
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Enfes Sofraların 12 Sırrı

Yumurtaları mikrodalga fırına koyma fikrini tuttum. İnşallah çatlayıp ya da kırılıp fırının içini batırmaz.

Teşekkürler Canancığım.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.08.2017, 20:20   #4
Çevrimdışı
Gılgameş
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Enfes Sofraların 12 Sırrı

Hemmen deneyeceğimm...
__________________
...
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gılgameş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.01.2019, 17:12   #5
Çevrimdışı
cihann
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Enfes Sofraların 12 Sırrı

Araştırdığım bir konuydu teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
enfes, sofraların, sırrı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.